Reklama

Reklama

2012

  • USA 2012
Trailer 1
USA, 2009, 158 min (Alternatívna 151 min)

Réžia:

Roland Emmerich

Kamera:

Dean Semler

Hrajú:

John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandiwe Newton, Oliver Platt, Tom McCarthy, Woody Harrelson, Danny Glover, Liam James, Morgan Lily, Zlatko Burić (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

V roku 2009 objavil indický vedec Dr. Satnam Tsurutani (Jimi Mistry) v bývalej medenej bani vo svojom rodisku obrovský nárast teploty zemskej kôry. Po viacerých kontrolných prepočtoch si je absolútne istý, že tento nárast spôsobili nezvyčajne silné slnečné erupcie – a že sa do troch rokov zemská kôra začne roztavovať! V dôsledku toho sa tektonické platne zemskej kôry stanú nestabilnými a rozlomia sa, čo spôsobí megatsunami, výbuchy sopiek a zemetrasenia – a Zem sa stane neobývateľnou... Americký prezident Thomas Wilson (Danny Glover) do problému zasvätí svojich kolegov z G8 a krátko nato začne svoju činnosť tajný medzinárodný vládny program, ktorého úlohou je vypracovanie a príprava núdzového plánu – ibaže ten, žiaľ, nepočíta so záchranou všetkých ľudí... V Číne sa začne rýchla stavba niekoľkých árch, na ktorých si miesto okrem zvierat, umenia a ľudí, ktorí sa on zaslúžili svojimi zásluhami, môže kúpiť aj hŕstka vyvolených, ktorým nerobí problém zaplatiť za miestenku miliardu dolárov! V roku 2012 sa rozvedený nie veľmi úspešný spisovateľ Jackson Curtis (John Cusack) vybral spolu so svojimi deťmi Noahom (Liam James) a Lilly (Morgan Lily) z rušného Los Angeles na prázdniny do nádherného Yellowstonského národného parku. Vďaka sérii zvláštnych okolností sa však práve tu Jackson tiež dozvie o hroziacom konci sveta - a je pochopiteľne odhodlaný urobiť všetko pre to, aby zachránil svoju rodinu! Lenže to sa ľahšie povie, ako urobí, pretože katastrofa nebývalých rozmerov sa už dávno začala... Preto Curtisovci neskôr len tak-tak uniknú z do oceánu sa neskutočne rýchlo prepadávajúceho Mesta anjelov, musia utekať pred explodujúcimi sopkami a vôbec sa majú čo oháňať, aby sa nejakým zázrakom napokon predsa len dostali k prísne stráženým archám - skôr, než svet, ako ho dnes poznáme, pohltia vody potopy biblických rozmerov! Je jasné, že v tomto nemilosrdnom boji s rozbesnenými prírodnými živlami môže rozhodnúť každučká sekunda... (TV Markíza)

(viac)

Videá (14)

Trailer 3
Trailer 3
D: angličtina T: čeština
02:30
Trailer 2
Trailer 2
D: angličtina T: čeština
02:59
Trailer 1
Trailer 1
D: angličtina T: čeština
01:13

Súvisiace novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (viac)

Emmerich chystá další katastrofu

Emmerich chystá další katastrofu

25.06.2016

S trojkou Dne nezávislosti to zatím nevypadá moc růžově, i kdybychom se jí ale dočkali, Roland Emmerich nejdřív natočí sci-fi Moonfall. Studio Universal film popisuje jako kombinaci 2012 a Blízkých… (viac)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (viac)

Den nezávislosti 2... a 3?

Den nezávislosti 2... a 3?

14.11.2009

Tenhle Emmerichův trik už známe. Pokaždé, když chce přitáhnout pozornost k novému filmu, vytasí se s řečmi o pokračování svého největšího hitu (Vin Diesel podobně používá bludy o dalším Riddickovi).… (viac)

Reklama

Reklama