Reklama

Reklama

Detektív Danny Fischer sa pri policajnej akcii v New Orleanse chystá zatknúť nebezpečného zločinca Milesa Jacksona aj s jeho mnohomiliónovým lupom. Jackson sa aj so svojou priateľkou dá na útek, skončí v putách, ale jeho priateľka nešťastnou náhodou príde o život. Miles z jej smrti viní Dannyho a sľúbi mu odplatu. Presne po roku si detektív vypočuje znepokojujúci telefonát od Milesa, v ktorom mu zločinec stručne povedané povie – oko za oko, zub za zub. Miles ušiel z väzenia a prichystal pre Dannyho nebezpečnú hru na dvanásť kôl s takmer nerozlúštiteľnými úlohami a hádankami, ktoré však musí všetky splniť. V opačnom prípade príde jeho priateľka Molly, ktorú Miles uniesol, o život. Danny, ktorému Miles už zničil dom a auto, sa púšťa do zdolávania týchto čudesných dvanástich kôl bez istého výsledku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (301)

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

V samotném momentu pokoukání velmi příjemné. Jenže dojmy se rozutekly dřív, než jsem stačil promyslet komentář. Harlin je pořád třída a vystačí si opravdu s málem. Tomu zběsilému pobíhání po městě dává neskutečnou pružnost a dynamiku, kterou snímá neposedná kamera a všechno je šikovně sestříháno. Scénář nahazuje režisérovi na smeč nápadité akce i solidního napětí. Bohužel je to nevýrazná směska všeho, co máme (i nemáme) v akčních filmech rádi, tudíž výsledný dojem kazí silná míra předvídatelnosti. Škoda, i na toho Johna Cenu se dalo dívat. WWE-čko ale evidentně konečně našlo správnou cestu, jak oprašovat klasiku. 3 a ½. ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Kdysi před televizní obrazovkou kmital jeden borec, možná ho znáte, jmenuje se Chuck Norris a byl to první člověk, který dělal salta v autě a stíhal přitom jíst koblihy, poslouchat country a ještě číst noviny. Jo, to byl přesně on. A po jeho vzoru přišli další borci, kteří dělali stejný kousky. Mark Wahlberg, Vin Diesel, Jason Statham, Dwight "The Rock" Johnson a teď... John Cena! Další figurína pro popcornové pobavení a odreagování. ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

Kolik filmů z touto tématikou už bylo natočeno ? Desítka, nebo i víc ? Co můžou přinést nového ? Možná až je začnou točit ve 3D, ale to bude jen na začátku, pak už to každého zase přestane bavit. Tak a film ? Nejlepší herec ve filmu byla Erica Kessen ( Taylor Cole ). A teď zápory : Zlodějský génius a neumí pilotovat vrtulník..... vysílačka byla zničena a vyřazena z provozu, tak proč najednou pilotka do ní řve May day, may day a oni jí odpovídají ? Poslední akční scéna poslala tento snímek totálně do kopru. Kdyby alespoň použili anglický humor a ta dvojice se skokem do toho bazénu netrefila, mohli to ještě zachránit. Hudba nestojí ani za řeč. Tak jak jsem již naznačil, jedna hvězda za Taylor. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

John Cena je síce bezkrká no-brain bedňa, ale nemá charizmu najväčších béčkových ikon, škoda... 12 rounds je čisté béčko (scenár, rozuzlenie, postavy..) zakamuflované lepším rozpočtom a relatívne dobrým akčným remeselníkom Harlinom na "akože áčkový film". Je to síce neoriginálne a tupé, ale nudiť sa rozhodne nebudete, skôr naopak...Celkom svieže dielko, na jedno pozretie a vyplnenie voľných chvíľ. Len obrovská škoda, že Harlinovi "nepomáhajú" kameraman s Parkinsonom... a PREDOVŠETKÝM schaosený epileptický a fetišistický strihač po vysadení psychiatrických medikamentov, ktorý to berie celé "hlava-nehlava" a ktorého úchylkou sú okrem iného prestrihy na pedále v aute... ()

Ant 

všetky recenzie používateľa

Producent Nebezpečné rychlosti se v tom opravdu nezapře. Kdyby bylo těch rounds 6 místo 12, tak bych byla hned spokojenější. Po chvíli totiž nastoupí utepělost ze stále se opakujících honiček a zachraňování rukojmí. Cenovi je role napsaná na tělo, ale irský záporák je tak nějak o ničem. Má to ale své světlé momenty, přece jen Nebezpečná rychlost je moje oblíbená klasika, slabší 3*. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)
  • John Cena priznal, že má strach z výšok. Napriek tomu v jednej zo scén zlaňoval budovu, a to bez zastúpenia kaskadérom. Tento zážitok bol preňho natoľko nepríjemný, že chcel skončiť s natáčaním filmu. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Daniel Kunka pôvodne umiestnil dej filmu do Chicaga, ale Renny Harlin sa rozhodol natáčať v New Orleans. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama