Reklama

Reklama

Detektív Danny Fischer sa pri policajnej akcii v New Orleanse chystá zatknúť nebezpečného zločinca Milesa Jacksona aj s jeho mnohomiliónovým lupom. Jackson sa aj so svojou priateľkou dá na útek, skončí v putách, ale jeho priateľka nešťastnou náhodou príde o život. Miles z jej smrti viní Dannyho a sľúbi mu odplatu. Presne po roku si detektív vypočuje znepokojujúci telefonát od Milesa, v ktorom mu zločinec stručne povedané povie – oko za oko, zub za zub. Miles ušiel z väzenia a prichystal pre Dannyho nebezpečnú hru na dvanásť kôl s takmer nerozlúštiteľnými úlohami a hádankami, ktoré však musí všetky splniť. V opačnom prípade príde jeho priateľka Molly, ktorú Miles uniesol, o život. Danny, ktorému Miles už zničil dom a auto, sa púšťa do zdolávania týchto čudesných dvanástich kôl bez istého výsledku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (301)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Po pomerne veľkom nadšení z Cenovej prvotiny 'The Marine' som napísal, že pri ďalšom hodnotení jeho filmu nastavím objektívne meradlá na vyššiu úroveň, no nejde to. Cena možno po tomto filme nenaštartuje svoju akčnú kariéru tak, ako to niektorí predpokladali, no akčný veterán Harlin si ho podchytil pod svoje krídla a po vyšachovaní z postu režiséra tretej časti série 'Die Hard' si natočil vlastnú naháňačku naprieč mestom a ukázal, že možno scenáre nepatria k tomu najlepšiemu, čo môže film ponúknuť, ale s akčnými scénami sa vie naozaj vyhrať a vyšperkovať ich do tej zvukom najzvučnejšej a obrazom najlákavejšej podoby. A mne to stačilo. S povzdychom nad tuctovosťou scenára, ale bez povzdychu nad dĺžkou filmu a s nadchnutím nad dobrými hláškami a skvelou akciou dávam štyri, s pomerne čistým svedomím. Po druhom zhliadnutí po takmer dvoch rokoch uberám na tri. 70%. ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Produkční wrestlingová WWE poskytnula Johnu Cenovi ukázkový kurs na redukci podkožního tuku a nechala ho 100 minut prosprintovávat, proskakovat a propadat městem a jeho částmi. Cenova tepová frekvence snad nemohla klesnout pod 140 tepů za minutu a nutno dodat, že některé scény mohl divák využít coby kardiovaskulární cvičení. Akce Harlinovi vcelku jde, jen ta kamera by se nemusela tolik třást. O poznání horší je to se scénářem, který v klidu vykrádá ty největší akční pecky 90. let, a rovněž kvůli hercům bych si to znovu nepustil, jelikož Gillen nemá charizma a na Cenu mrkla před natáčením Medusa. Ok, jako akční jízdu to beru (pořád se něco děje, bouchá, uchází, skřípe, smykuje), ale dál se v tom (logice, scénáři) šťourat radši nebudu. A Cena lidi do kina prostě netáhne. 22 miliónů dolarů(rozpočet)/14 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Časy keď Renny Harlin patril k špičke medzi akčnými režisérmi sú nadobro preč a dôkazom je i 12 ROUNDS. Naskutku priemerné béčko, ktoré nemá taký ťah na bránu ako som očakával. Vôbec tomu nepomáha ani snímanie roztrasenou kamerou, ani nemotorný wrestler v hlavnej úlohe. Keby na miesto neho hral niekto iný bolo by to úplne jedno, možno aj lepšie. Inšpirácia filmom SPEED je tu neprehliadnuteľná, ale jeho kvalitám sa ani zďaleka nepribližuje. ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Renda Psycho Harlin - ten mistr mainstreamové rutiny a žánrových klišé - vykrádá v tomhle blábolu snad všechny akčňáky všech dob včetně sebe sama a je z toho jen pitomý guláš profláknutých scének bez nějaké smysluplné stavby příběhu a logiky děje, aby jeden mohl aspoň spokojeně zívnout, že si scénáristi jenom nehonili zvadlá myslidla. No, dokud je někdo ochoten takové spektákly financovat a stádo se v rámci žánru těší na oddechové dvd, budiž. Želbohu ale je to jen další zcela zbytečný vývar z odvaru. Chybělo mi šťastné třinácté kolo. Igitátor by v něm Rendu i s tím jeho bezcenným tlustokrkem Cenou a mdlou blondýnou nechal pojít na úbytě... A víc už zase škoda slov. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 22.4.2012 na dvd /s originální zvukovou stopou s č. titulky a v původím formátu obrazu/, hodnocení 2162., komentář zde lehce otrávený jako dvěstědvacátý - 22.4.2012) ()

Torision 

všetky recenzie používateľa

Je to stylovej rychlej akčňák, kterej má sypaťáka v hlavní roli i potřebnej drive, rychle uteče a dá se na něj v pohodě dívat. Dávám tomu ale jen 3* a to hlavně proto, že 4 už jsem dával lepším věcem. I když mi na tom v podstatě chyběly jenom hlášky a trochu lepší záporák. Asi nejsem tak náročnej. :) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • John Cena trénoval s policajným oddelením mesta New Orleans, aby sa pri automobilových naháňačkách nemusel nechať zastúpiť kaskadérom. (m.a.t.o.)
  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama