Reklama

Reklama

Julie

  • Francúzsko Julia (viac)
Trailer

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

Porp 

všetky recenzie používateľa

Dúfal som, že film pôjde viac do hĺbky a bude skúmať vzťah medzi ženou alkoholičkou a chlapcom vyrastajúcim bez matky. Miesto toho je tam až príliš mnoho "vaty". Chvíľu som si tuším aj podriemkal, no s istotou viem, že som o nič neprišiel. Zaujímavé sú hlavne momenty v motely a Juliino kruté zaobchádzanie s dieťaťom. ()

Galahad 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem se tešil z jednoho prostého důvodu a to, že po skvělém ztvárnění Gabriela v Constantinovi a ledové královny v Narnii uvidím poprvé Tildu Swinton v civilní roli a výsledek předčil moje očekávání, i když film, jak už tu bylo řečeno s ničím výrazně novým nepřichází, tak si myslím, že daný žánr dokázal obohatit a rozhodně to nebyla žádná všední podívaná. Tilda Swinton byla vynikající a nakonec i zvedla mé hodnocení. Nemůžu si pomoct, ale svým herectvím mi velice připomíná Suzan Sarandon. Ještě jedna věc mě ve filmu zaujala a to Juliina hláška: "V Mexiku je unášení dětí něco jako národní sport, unesou je, dostanou peníze a zase je pustí". Něco takového kdyby si někdo dovolil u nás ve filmu na adresu kteréhokoliv z našich sousedů, tak by z toho byl okamžitě mezinárodní skandál :-) ()

Reklama

Hadža 

všetky recenzie používateľa

Prvni pulka je velmi slusna,zoufalaJulie ma plan,bohuzel dosti naivni na to aby hladce vysel,jak se ukaze.Unos ma vyresit jeji problemy ,ale pohopitelne ji jich mnohem vice pridela.Po uteku do Mexika se vsak kazdym okamzikem vytraci s deje uveritelnost a pripomina to spise mirne akcni podivanou s nelogickym chovanim vsech zucastnenych. ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Po predvedenom výkone si pani (Ma)Tilda Swinton sadla za písacie zariadenie, zapálila si cigaretku, naliala si svoj obľúbený drink a spichla brožovanú príručku pre hercov s názvom „Ako potiahnuť celovečerák alebo ako donútiť diváka, aby 138 minút civel ako žaba z prachu.“ Údajne prvý výtlačok pošle Angeline Jolie s venovaním „Pamätáš si na Výmenu, ty hus?“ 90% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, len na môj vkus nejaké pridlhé a zbytočne zamotané, čím sa stráca tá emočnosť, ktorú chce film z človeka dostať. Film má pre mňa dve silné stránky. Prvou je Tilda Swinton, a to nielen jej ospevovaným hereckým výkonom, ale napodiv určitou atraktivitou. Práve v tomto filme dokázala, že keď si celý život škaredé káčatko, no udržíš si formu až do skoro päťdesiatky, môže byť z teba celkom atraktívna žena. No a druhou silnou stránkou filmu je opätovné ponaučenie, že do toho Mexika sa asi nevyplatí veľmi chodiť. Nielen že je to krajina z jednou z top kriminalít na svete, ale ľudia tam už asi všetko ignorujú. Za všetko hovorí scénka, kde Tilda šermuje pištoľou priamo na diaľnici, mieri na človeka a okolo nej prechádzajú pomaličky autíčka, nikto nezastaví ani nezrýchli, nikoho to nezaujíma. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)

Reklama

Reklama