Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oproti sebe stoja dvaja zásadoví, nekompromisní muži. Jeden má za sebou obyvateľov chudobnej dediny, druhý zákon. Konflikt čaká na vyvrcholenie v záverečnej prestrelke. Výstrely z pušiek nakoniec padnú, no nestane sa tak na divokom západe ale na slovensko-poľskom pohraničí. Michal Dočolomanský v úlohe pašeráka koní a Radoslav Brzobohatý ako pražský colník sa v Hollého Nočných jazdcoch stretli v takmer westernovej konfrontácii, zasadenej do neistých a často dramatických rokov novozaloženej Československej republiky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Tyhle tendenční kapitoly z četnických dějin mi naprosto nevyhovují. Atmosféra by sice ušla, Michal Dočolomanský je učiněný Jánošík, ale ty amerikánské myšlenky a paradoxy doby vtělené do vlastenčícího Radka Brzobohatého...? Tak hlavně, že se tu potkal s Hanou Gregorovou. To už je mi milejší pozerat na Soňu Valentovou, která vzdala osvětu venkova hned po prvním nedorozumění skrze dezinfekci. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tento film vie diváka obdariť v mnohých smeroch. Po stránke hereckej prakticky bezchybné, rovnako aj kamera a réžia, scenár sa občas niekedy stratí, no potom znovu naberie dych a svoju niť vôbec nestratí. Veľmi dramatický film z medzivojnového obdobia. Obdobie, ktoré bolo dramatické však inými udalosťami na svetovej scéne a tak sa táto problematika v našej histórii často neprávom opomínala. Tento film je dostatočná náhrada. Bože, čo by som dal zato, keby sa ešte na Slovensku podarilo natočiť niečo tak kvalitné a prirodzené. 80%. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrý film. Až překvapivě dobrý. Hned první scéna mě nadchla svojí stylovostí, při spaghetti titulcích doprovázených burácející Stračinovou hudbou jsem jásal... A ten pocit mi vydržel až do konce. Postavit proti sobě Radoslava Brzobohatého a Michala Dočolomanského byl milionový nápad, zrovna tak myšlenka pojmout příběh jako klasický western a také ho tak natočit. K tomu všemu si přidejte ohromně působivou atmosféru tatranských panoramat, výborně obsazené vedlejší role a závěrečnou pointu... A dostanete snímek, který jsem si právě dnes zamiloval. ()

ZkuKol 

všetky recenzie používateľa

Opravdu velmi zajímavý námět a skvělé herecké obsazení, ale jako kdyby se tvůrci báli akce, spádu , napětí a schválně to zpomalovali a obírali o šťávu. Prostě nejsilnější dojem z celého filmu je obava: hlavně prosím neudělejme nějaký západní žánr, my jsme kluci z Československa a děláme jen film jako umění. Ať už to příběh žádá či nikoli, ať už to umíme nebo ne! Promarněná příležitost a přitom to ze začátku vypadá tak slušně... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak k záveru až karikatúrne smutné - strieľačka za pašovanie z Poľska do Poľska... Inak poctivo odvedená práca s typickou hudbou toho filmového obdobia a regiónu (aj keď miestami mi pripomínala Popolvára najväčšieho na svete). Príbeh silný, mapujúci neľahký život na slovenských lazoch krátko po založení ČSR. Aj keď neviem, či by som sa v takom veku trepal do Ameriky... no ale človek nikdy nevie, na druhú stranu zase ostať v dedine len starí, asi by bez mladých dlho nevydržali. Niečo na zamyslenie. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (5)

  • Nakrúcanie filmu bolo realizované v lokalitách Vysoké Tatry, Spišská Magura a Belianske Tatry. (dyfur)
  • Československo neodstúpilo niekoľko dedín na Orave a Spiši na základe Trianonskej zmluvy, ako sa uvádza vo filme, ale na základe konferencie v meste Spa. (milhouse86)
  • Během natáčení filmu potkala Hana Gregorová svého osudového muže Radka Brzobohatého. (Roman.Ticka)

Súvisiace novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (viac)

Reklama

Reklama