Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

  • Južná Kórea 헨젤과 그레텔 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Obstojný snímek který má parádní atmosféru a nádhernej dům. Celá ta pohádka byla fajn ale i tak jsem narazil na hodně mínusů, jako je třeba posledních 15 minut které mě neskutečně sraly. Byly takové o ničem. A celej konec tak byl pohřbenej. Další věc je zbytečná roztahanost která zapříčinila sem tam zívanec. Tohle jsou asi největší mínusy tohohle díla. Pak už jsou jenom superlativy jako třeba jak jsem zmínil atmosféru a parádní herce a hlavně sem tam lekanec(scéna s půdou mě kurevsky vystrašila). ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nepríjemná, znepokojivá atmosféra, ktorú živí záhada a tajomno okolo nezodpovedaných otázok ohľadom nemožnosti úniku z lesa a samotnej až príliš dokonalej "rodinky". Inteligentný snímok, ale so slabšími hororovými prvkami, ktorých by som tu rozhodne uvítal viac. Pointa na konci síce vyznie trochu lacne, ale nebolo to ani niečo vyslovene katastrofálne, len také obyčajné. Čakal som niečo prekvapivejšie. Potešil aj nádherný, farebný vizuál a dobrá muzika. Celkom spokojnosť. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Originalitou veru tento film netrpí a začiatok sa dosti vlečie, no dynamickejšia druhá polovica to všetko vynahrádza. Hanzel a Gretel ukázal hlavne to, že rozprávka a horror od seba skutočne nemajú ďaleko. Rozprávkové a detské motívy dokázal pretransformovať do pôsobivých hororových scén a aj samotný príbeh, ikeď má silný dramatický podtext, má skutočne rozprávkovú atmosféru a záver. Násilie praktikované na deťoch je tu však spredsa len trochu moc drsné a samoúčelné. Veď samotný tento film ukázal, že strašidelný dokáže byť len obyčajný detský úsmev, či santa klaus, tak prečo sa utiekať k zbytočnej brutalite. Trochu viac tvorivosti, menej samoúčelnosti a mohlo s toho byť trochu viac ako len vydarený trendy film. (7/10) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vnímam tu jeden podstatný problém. Tento snímok je akosi zbytočne naťahovaný a spomaľovaný vatou, ktorá chce z neho urobiť niečo s presahom. Možno som chcel len jedno, aby to bola svižná žánrovka ( čo v mnohých momentoch aj je ) a nie filozofické dielo, ale proste som nebol pripravený na nič náročnejšie. Ale hovorím, ak príde na to orechové, je to chuťovka. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Upozornenie: komentár obsahuje spoileroidné prvky. Veľmi ok. Od začiatku slušná a miestami veľmi znepokojivá atmosféra, podpovrchové napätie a veľmi iné spracovanie známeho príbehu. A tým iné myslím, že je takmer naruby, veľmi zvláštne postavené, záhadné a do veľkej miery nepredvídateľné. Myslím, že je na mieste zrovnanie s Del Torovým Faunovým labyrintom, s ktorým film zdieľa nádych rozprávky pre dospelých, samozrejme s ladením do hororu; nič extrémne kruté ani desivé tak, že vyletíte zo stoličky pravdaže nečakajte. Je to zábavné, nevšedné a ozvláštňujúce hlavne tým, ako je príbeh uchopený, ako sú doňho vkladané rozličné bizarne pôsobiace prvky, ako výborne je zvládnutá nádherná vizuálna stránka (síce občas riadny gýč, ale správny gýč). S Del Torovým filmom zdieľa aj v závere divácke rozčarovanie z koncového "bol to sen, alebo skutočnosť?", filmom však jemne prestupuje aj Lynchovská metafora na spôsob "zlo sa skrýva v každom z nás". Tak si, divák, vyber. Len tú trochu pátosu ku koncu si mohli odpustiť. 75% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)
  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (viac)

Reklama

Reklama