Reklama

Reklama

Astro Boy bol stvorený pre napínavé dobrodružstvá, ktoré môže prežiť len on. Jeho otec, slávny vedec Tenma mu do vienka dal super silu, röntgenové lúče, rýchlosť a schopnosť lietať ponad oblaky.
Astro Boy spoznáva svet, učí sa ľudským emóciám. Keď sa jeho rodina a priatelia ocitnú v núdzi, odvážny Astro Boy sa vracia do rodného mesta Metro City, aby čelil možno najväčšej životnej výzve a stal sa hrdinom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (158)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Ide o dosť neemotívny príbeh, ktorý ide takým strmhlavým akčným tempom, že nemáte čas a vlastne ani možnosť sa s hlavnými hrdinami stotožniť nie to im ešte začať fandiť. Hneď na začiatku emočná sprcha v podobe straty syna a hneď potom akoby sa ani nechumelilo sa pokračuje ďalej v príbehu. Čo sa týka postáv sú v pohode, svedčalo by im asi kvalitnejšie intro ale neva. Sci-fi je to zhliadnuteľné avšak odvoláva sa (alebo skôr vykráda) na asi všetkých svojich sci-fi akčných rozprávkových predchodcov. Popravde nevidel som animovaný seriál, ktorý príbeh môže asi viac okoreniť ale celonočák to dosť zle odštartoval. Navyše sa v rozprávke dosť často omieľa klišé o priateľstve, láske a podobných sračkách a hneď v ďalšej scéne je tam celé mesto rozcupované obrovským robotom. No stojí to za posúdenie. Navyše pri stopáži, ktorá činí celú hodinu a pól by som sa s tým asi aj ja lepšie vyhral. 46% ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

V USA Astro Boy propadl, ale mě se líbil. Animace sice opravdu není už moc dobrá a celý je to takový dětský, čemuž odpovídají i vtípky. Jenže na druhou stranu, rozdělení světa na bohaté nahoře a chudé dole, vykořisťování robotů nebo všehoschopný politik zas tak úplně do dětského světa nepatří. Celkově tak na tři hvězdičky, ale za monumentální finální bitvu, ve které se Astro Boy utká s obřím robotem a zlikvidují praktický celé město hvězdičku přidávám. ()

Reklama

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Neznám předlohu, ale Astro Boy je vcelku ucházející zábavná jednohubka. Animace je příjemná, je tu plno sympatických postav a jeden ultra padouch, který nesmí chybět. Hlaška "já mám kulomety v zadečku" mě opravdu dostala do kolen. Btw. Revoluční robotí fronta mi krapet připomněla Lidovou Frontu Judeje :D ()

Němi 

všetky recenzie používateľa

Male studio IMAGI se nemuze rovnat nejvetsim hracum, ale stejne jako u CGI Zelv ninja vytvorilo sympaticky svet. Astro je zameren na mensi divaky, ale narozdil od jinych z nich nedela idioty a obcas citlive nakousne velmi dospele tema. Navic se nesnazi za kazdou cenu podbizet a levne prodat, budiz tedy 4* za sympatie. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Úvod je prekvapivo kvalitný (dokonca aj dosť tvrdý a na animák nečakaný - smrť dieťaťa) a akcia funguje v prvých minútach veľmi dobre. Potom sa to však začne veľmi ťahať a v prostrednej časti kaziť (jednoducho už je to v tých častiach nezaujímavé a určené len pre malé deti). Ku koncu badať jemné zlepšenie, ale to už u mňa na 3* nestačí. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (5)

  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)
  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)

Reklama

Reklama