Reklama

Reklama

Fantastický dobrodružný veľkofilm podľa klasického sci-fi románu Edgara Ricea Burroughsa sa odohráva na tajomnej a exotickej planéte Barsoom, ktorú dnes poznáme ako Mars. A práve tam sa v 19. storočí z nevysvetliteľných dôvodov ocitne pozemšťan John Carter a nechtiac sa zapletie do obrovského rasového konfliktu medzi tamojšími obyvateľmi. Jeho príbeh sa dozvieme z denníka, ktorý zanechal synovcovi Edgarovi po svojej smrti na Zemi, po trinástich rokoch vesmírnych dobrodružstiev.
John Carter je vojnou unavený veterán občianskej vojny a bývalý kapitán konfederačnej armády. Pretĺka sa životom a skúša šťastie na Západe. Pri jednom zo svojich dobrodružstiev v arizonskej púšti upadne v jaskyni do bezvedomia a prebudí sa v neznámom svete na planéte Barsoom, dnes známej pod menom Mars. Planétou otriasa obrovský rasový konflikt medzi rôznymi skupinami jej obyvateľov a Carter sa nechtiac zapletie do tamojšej občianskej vojny. Vďaka odlišnej gravitácii Marsu získa Carter mimoriadne fyzické schopnosti a účinne pomáha obyvateľom mesta Helia v boji proti nebezpečnému Tarkovi Tarkasovi, vodcovi primitívneho a bojovného kmeňa Tharkov, bytostí so šiestimi končatinami. Zoznámi sa aj s podmanivou princeznou Dejah Thoris. Spoločnosť bytostí obývajúca planétu je v dôsledku vojny na prahu kolapsu a superhrdina John Carter zisťuje, že prežitie Barsoomu spočíva len a len v jeho rukách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (50)

Trailer 2

Recenzie (1 067)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Andrew Stanton ma dobre animáky ale jeho prvý celovečerný film už tak dobrý nie je. To že to vyzerá ako Star Wars, Avatar a s časti Princ s Perzie mi je úplne jedno. Za tie prachy to vyzerá fakt pekne, ale to film jednoducho nezachráni. Taylor Kitsch je fajn herec, ale chýba mu potrebná charizma, aby dokázal utiahnuť tento film. Čo sa týka príbehu, tak ten nie je zlý a dokázal ma zaujať, akurát len ten spôsob vysvetľovania mi prišiel trochu chaotický (asi som sa zabával občerstvením) a miestami som nevedel čo kde a prečo, ale všetko som postupne pochopil. Humor rozhodne potešil a dá sa tu celkom príjemne zasmiať, zato hudba sklamala na plnej čiare a taktiež sklamala aj akcia. Tie Carterovi skoky boli super, ale ta zvyšná akcia mi prišla až príliš bez nápadu. Celý film je vlastne dobrý a obsahuje kopec pekných miest a bytostí, ale chcelo by to viac prepracovať. 70% - 3* ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Hvězda za naspeedovaného prasopsa, hvězda za skvělé triky (s výjimkou Kitsche na lanech, to je zpětně LOL roku 2012) a půl hvězdy navrch za pokus o franšízu, kterou si frajeři nabubřele utřískali k smrti hned na startu. Mimochodem, brát se tenhle film ještě mnohem víc vážně a mít srandovní stop motion triky, byl by to kult! ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Space Opera, aká nemá obdoby. Prastará klasika scifi žánru, ktorá ovplyvnila knižný a neskôr aj ten filmový svet pritom rozhodne nie je tak detská a naivná ako sa môže zdať a vyniká striedaním odľahčených a vážnejších nálad podľa potreby či nepolopatistickým dávkovaním informácií pre diváka. Aj ten nie úplne chronologický vývoj deja slúži príbehu a zo záverečnej pointy aj zásluhou fantastického Giacchinovho soundtracku žmýka maximum, pričom emócie fungujú aj v iných kľúčových scénach. Že John Carter prepadol ma vlastne vôbec neprekvapuje, ale veľmi ma teší, že som aspoň jedno dobrodružstvo mohol zažiť s ním. I keď nie je zďaleka pre každého, ja som sa v ňom našiel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mé nohy nikdy neklusaly po vyšlapané stezce mezi Zemí a Marsem, ale přesto jsem si jist, že kdyby byla spoře oděná princezna v nesnázích, tak se vykašlu na všechno své zlato a skočím ji zachránit. Mě zkrátka nedělalo problém ztotožnit se s motivací nadrženého skokana Cartera, ale přesto se musím přiznat, že čtvrtá hvězda je jen a pouze za toho uslintaného turbopsa. Musím se mrknout do Zverimexu, jestli něco podobného nemají v katalogu. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

S princeznou (z Marsu) jsme byli katapultováni do světa, který je obýván zelenými mužíčky, střílí se tu paprskomety a jsou tu sradovní psi... Přesně jak jsem si to představoval... JOHN CARTER je čistá pulpovka, na kterých jsem vyrůstal (ze série o Carterovy jsem četl dvě). Možná víc směřuje k pohádce, ale je důležité, že příběh je krásně čitelný přehledný a baví. Stál skoro na začátku žánru a má hodně těžké přijít s něčím originálním, ale přesto se to Stantonovi povedlo. Neměl jsem před filmem velkou důvěru Taylora Kitsche, ale překvapil stejně jako Lynn Collins, stejně jako zelenáči. Příšery neměli ten glanc Star Wars a náhrada rozhodně ne, ale sám o sobě. Jako kus historie Carter obstojí. Taková to byla pěkná svatba. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (25)

  • Neúspěch snímku (spolu s dalším "marťanským" propadákem Máma mezi Marťany, 2011) stál místo výkonného ředitele studia Disney Riche Rosse, který ve své funkci vydržel třicet měsíců. (Olík)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (viac)

Marťan hledá lásku

Marťan hledá lásku

02.08.2015

Už na podzim nás čeká sci-fi Marťan Ridleyho Scotta (Vetřelec), jejímž hlavním hrdinou bude astronaut, který uvízne na Marsu. Po Johnu Carterovi půjde o další velkolepou výpravu na rudou planetu. No… (viac)

Reklama

Reklama