Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž v podnájme pristihne lupiča a pri vzájomnom súboji obaja zomrú. Išlo o bežné lúpežné prepadnutie? Poručíkovi Columbovi vŕta v hlave výstrižok z fotografie nájdený u jedného z mŕtvych. Papierik v tvare detskej skladačky bol zrejme jediným dôvodom, pre ktorý sa lupič vlámal do bytu. Ďalšie dielik získajú vyšetrovatelia hneď na druhý deň, keď sa na policajnej stanici objaví poisťovací úradník Irving Krutch, ktorý pátra po peniazoch z dávnej bankovej lúpeže. Aby detektívi prišli záhade na kĺb, Columbo musí odložiť svoj obľúbený plášť, prezliecť sa za talianskeho gangstra a kontaktovať ľudí blízkych obom obetiam. (TV Wau)

(viac)

Recenzie (51)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl a bez baloňáku, to je celkom zaujímavá zmena. V klobúku a elegantnom saku je skutočne v prestrojení a svedčí mu to. Horšie je to s prekombinovaným príbehom a dobrodružným zostavovaním skladačky, čo nie je columbovský štýl. Viac som sa bavil na detailoch a vtipných narážkach a ako v závere Columbovi fakt nezáleží na peniazoch. –––– Přineste mi telefon. Jeden hovor! Každej zločinec má právo na jeden hovor! –––– Jak se jmenujete? – Poručík Columbo. – Křestní jméno? – Poručík. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna z nejnetypičtějších epizod celého seriálu je Columbo v přestrojení. A narozdíl od mnohých uživatelů mi tohle odpoutání od klasické šablony sedlo. Vždycky uvítám zpestření, když se poručík mihne na scéně v něčem jiném než v baloňáku a tentokrát ho můžeme vidět v drahém oblečení, v obyčejné bundě a klobouku, ale také se projede limuzínou a zahraje si na velkého kmotra, přičemž hudba svým nástrojovým obsazením trochu připomíná onu proslulou melodii z Godfathera. Dále mě zaujala samotná zápletka, která se motá kolem rozstříhané fotky a seznamu lidí. Columbo postupně rozplétá tohle zamotané klubíčko a se šarmem sobě vlastním hledá vše, co potřebuje. Místy mi epizoda přišla kapku nudnější (některé scény bych osobně zkrátil), ale celkově na mě působila velice příjemně, netradičně a poutavě. ()

Reklama

d-fens 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

samozrejme, netradičný Columbo, pretože namiesto pátrania po vrahovi pátra po stratených miliónoch z dávneho bankového prepadnutia .... námet je od Eda McBaina, a myslím že je to výborný diel, ktorý rozladí snáď iba tých fanúšikov, pre ktorých je Columbo bez baloňáku proste rúhanie proti základným postulátom celého seriálu :) osobne tie "netypické epizódy" tiež nijak zvlášť nevyhľadávam (nezbožňujem), ale pri tomto som sa naozaj bavil, pretože je to podané aj ako detektívka, a aj ako veselohra, kde sú karikované rôzne pózy, kde Peter Falk dostáva príležitosť ukázať, že dokáže zahrať aj niečo iné, ako ponúka pomerne úzky diapazón columbovských gest, póz a "průpovídek" (napr. Columbo ako kmotor talianskej mafie alebo malý provinčný zlodejíček s klobúčikom:). A scéna s Tyne Daly (v tomto diely hrala tú obstarožnú bordeldámu, ale predstavila sa aj v časti "Vrabec v hrsti", kde si zahrala priamo Columbovho protivníka) je pre mňa proste skvelá. Tá dáma sa snáď naozaj narodila s pohárikom v ruke, alebo aspoň s jedným promile v krvi :) Pre mňa zatiaľ najlepšia "alkoholička" strieborného plátna :D ()

lekr 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi podivná epizoda Columba. Úplně jiný příběh, ve kterém je pachatel netradičně odhalen až na konci. Když v nějakém jiném seriálu náhle dojde k změně příběhu a je to vše něčem jiném tak mě to většinou uchvátí, ale Columbo je seriálová výjimka, ve které jsme zvyklí na tradiční osnovu a prostě podmínkou je aby na začátku byla ukázána vražda s pachatelem...no a tady..je to prostě o trošku jiné ale řekl bych že spíš tím horší!! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Eda McBaina mám rád a jeho Skladačku dobre poznám. Tento diel série nie je o Columbovi, ale o McBainovi. Po množstve stereotypných dielov, ktoré sú ako cez kopirák, pôsobí táto časť veľmi sviežo a novo. Columbo funguje v novej úlohe a už mi iba chýbalo, aby sa v niektorej scéne mihla jeho žena. Som veľmi vďačný, že nepôsobil ako bezdomovec a dokonca aj jeho vzácne auto z Európy bolo najčastejšie v pozadí. A tá vďačnosť je vyjadrená slabšími štyrmi hviezdičkami namiesto obvyklých silných troch. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (4)

  • Tato epizoda Columba je jediná, ve které se vrahovu identitu dozvídáme až na konci, nikoliv, jak u Columba bývá zvykem, na začátku. (lekr)

Reklama

Reklama