Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televízna šou, z ktorej vzišli známe postavičky ako pani Mária, malý Mirko, skupina Krímeš a najznámejší Slovák František Stromokocúr (Peter Marcin) a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom, ktorí sa neskôr stali námetom pre sitcom Susedia. (iWoman)

Recenzie (88)

Zombiepod 

všetky recenzie používateľa

Výborný zábavný program v podaní nestarnúcej dvojice Kraus-Marcin, ktorá občas kazila atmosféru hlúpymi a nezmyselnými vtipmi a scénkami, ktoré nestáli absolútne za nič, ale zábava to bola na televízne pomery a možnosti celkom slušná a myslím, že dnes už aj nezabudnuteľná. Silvestrovské epizódy som mal osobne najradšej, všetok najlepší humor si často tvorcovia schovávali práve na tieto diely čo bolo, no zároveň aj nebolo celkom na škodu. ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Za čias keď sa vysielalo na STV1 bez pochýb najzábavnejšia show široko ďaleko. Doteraz s kamarátmi spomíname na mnohé vtipy a humorné situácie, ktoré si ešte z Uragánu pamätáme. Škoda, že prešli neskôr na Markízu, kde ich kvalita v mojich očiach pekne klesla. No ale peniaze sú peniaze a bez nich je ťažko v tomto svete existovať. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Nebudem sa teraz na nič hrať ale nič zábavnejšie ako teda v rámci relácie som na našej národnej Slovenskej televízii nevidel, seriál hodnotím z tej časti keď býval ešte na STV teda Jednotke, nikoli na Markíze tam to už bolo dosť podpriemerne a bez lepšieho vtipu. Kde sú tie časy keď Peter Marcin a Andy Kraus dokázali výborne tvoriť a zabávať postavami ako pani Mária - malí Mirko - poľovník František Stromokocúr či skupina Krímeš. Dokonca aj madar Laszlo Komárom sa tu na môj vkus dal zniesť. Ach jaj, kde sú tie časy! ()

japekli 

všetky recenzie používateľa

Až do tohodle pořadu jsem měl Slováky v oblasti "dělat si srandu sami ze sebe" za suchary, přehnaně citlivý na národnostní otázky. Jsem rád i za ně, že jsem se mýlil a jestli je to neurazí, dmu se pýchou za takový "bratry". Pravdou sice je, že s přibývajícími díly se leccos šilo horkou jehlou a něco mělo stejnou šablonu, ale i tak pro mě jeden z nejlepších porevolučních zábavních výrobků ČESKOSLOVENSKA. ()

klokyn 

všetky recenzie používateľa

Nepoviem nič nové, keď prehlásim, že pokiaľ bol tento program vysielaný na jednotke, bolo to neskutočne zábavné, rovnako ako keď ešte Kraus, Marcin a spol robili reláciu Twister v jednom rádiu. Potom však nastal prestup do Markízi, odišla Zuzana Šikulová, názov sa zmenil na Hurikán a celý program bol v zadnej časti tela, niekde tam, kde končí chrbtica. Hurikán zanikol, po dlhom čase vznikol seriál Susedia, ktorý bol založený na postavách zo spomínanej relácie Twister, alebo neskorší Uragán vysielaný v telke. A nakoniec sa dvojica Kraus a Marcin rozpadli (20. 01. 2008). Našťastie, pretože ich humor čoraz viac upadal a už nikdy sa nevyrovná pre mnoho ľudí kultovému Uragánu.... ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (9)

  • Relácia vznikla na základe úspešného rozhlasového cyklu Twister, ktorý sa vysielal na Rádiu Twist. (PATWIST)
  • Spolu s reláciou vznikla skupina Krímeš v zložení Peter Marcin a Andy Kraus, ktorej vystúpenia dopĺňali šou. Skupina parodovala známe lokálne aj zahraničné skladby so svojimi vtipnými textami, niektoré narážali aj na originálny text a z niektorých bola vybraná len inštrumentálna verzia piesne. (PATWIST)
  • V úplne prvej vysielanej časti mali postavy iné mená. Lászlo sa volal Aladár Lekvároš, František Stromokocúr mal meno Bedrich Bobor a pani Mária bola pani Júlia. Marcin a Kraus tak spravili z obavy, že by rádio Twist mohlo mať výhrady, keďže tieto postavy boli prevzaté z Twisteru. Deň po vysielaní za nimi prišiel vtedajší generálny riaditeľ rádia Andy Hryc a vynadal im, že nenechali pôvodné mená z Twisteru. (Zdroj: rtvs.sk) (kacer4)

Reklama

Reklama