Reklama

Reklama

Lovci drakov

  • Česko Lovci draků (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (151)

DaveSmith 

všetky recenzie používateľa

Tak původně jsem chtěl dát víc. Slušná i když trochu netradiční animace, ucházející děj, sem tam nějaká ta hláška nebo nějakej vtípek. Líbil se mi i kontrast mezi pohádkově dětským a hororově strašidelným světem. K dobru dávám i pěkné zpracování draků, obzvlášť toho posledního... Ale tááák lacinej konec jsem vážně nečekal. A ti létající králící, to už bylo vážně moc. 55% ()

tonton78 

všetky recenzie používateľa

dobrá pohádka s celkem zajímavými nápady, akce taky nechybí a co se animace týče taky nemám nic moc co bych vytkl.no jooo ale někomu holt vadí že to nenatočil Pan Pixar nebo že celý příběh nemá minimálně tři další, filosofičtější roviny a několik skrytých dějových...proč se jen tak nepobavit a neodpočinout si u pohádky ()

Reklama

siki37 

všetky recenzie používateľa

zvláštny, krásne zvláštny animák. svet rozpadajúci sa s príchodom apokalyptického draka, predzvesť smrti a konca a predsa tak úchvatný. fantazijná vizualizácia krajiny akú som v iných rozprávkach ešte nevidel. úžasná hudba ako protipól pochmúrnej atmosféry zakomponovanej do nenápadných detailov. maličký pastier oviec Lian-Chua, jediný preživší zničenie domova, sirota, ktorej sa dostalo po vyhubení rodiny teplo akurát tak z vesty upletenej z ovčej vlny, aj po rokoch nosí stále so sebou kĺbko krvavočervenej vlny, snáď ako spomienku na babičku, možno memento na ohnivé oči, ktoré zazrel v okamihu vyvraždenia jeho blížnych. zabíjaním drakov sa snaží zarobiť na skromnú ovčiu farmu, aby tak mohol znovavybudovať malý kúsok sveta, v ktorom mal viac než len jediného priateľa Gwizda. síce nemá nablískanú zbroj a nepôsobí dôveryhodne ako drakobijec keďže netúži po sláve, ani po bohatstve, no predsa je statočnejší než všetci rytieri. Lian-Chua berie súboj s drakmi osobne, ide mu o pomstu a to je tá najsilnejšia motivácia. fandil som mu a tá krátka stopáž náramne prospela rýchlemu spádu, nenudil som sa ani na okamih. vychutnával som si postrehy malej Zoe, ktorá si uvedomila, že nie slepci sú nevidomí, ale naopak. som rád, že vznikol ďalší kreslený príbeh, ktorý nesrší síce vtipom, ale o to viac chytí za srdce a donútil ma premýšľať na hodnotami, pre ktoré sa oplatí postaviť hoci aj drakovi. ()

ModryPlamen 

všetky recenzie používateľa

Po prvý raz som týchto lovcov videl dávno, okolo roku 2014, znova som sa k animáku dostal až po rokoch náhodným pozretím na nete, keď som mal chvíľku voľného času. Príbeh animáku je jednoduchý, onedlho sa prebudí zlý drak, ktorý vie vyplieniť celé územia a je na Gwizdovi, Lian-chu a Hectorovi, aby ho premohli. A za odmenu im dajú zlato, za ktoré si budú môcť postaviť vysnenú farmu s ovečkami. A teraz podrobnejšie k postavám: Lian-chu je z postáv najsympatickejší. Hector slúži na pobavenie divákov, najlepšie mu išlo predstieranie že je socha, počas boja s drakmi. Gwizdo je na tom horšie, je pochopiteľné že mu musela Zoe svojim neustálym rozprávaním liezť na nervy, ale nechať ju v štichu keď ju prenasledujú draci z neho sympatickú postavu nerobí. To, ako mu prepne v hlave podobne ako jednému z rytierov, radšej nejdem zmieňovať. Film je síce o tom, ako sa jeho charakter mení a na konci bude brániť Zoe pred jej strýkom, ale aj tak. No a Zoe, tam už som ten problém s jej postavou vlastne napísal. Ale za čo musím dať klobúk dolu, je vynikajúci, pôsobivý záporák a jeho nástup. Inak animácia je tu oproti animákom z USA iná, ale nie je vôbec zlá, vlastne je celkom pekná a kúsky ruín z “konca sveta” boli nádherné, vlastne celý ten vznášajúci, rozpadajuci sa svet v oblakoch bol výborný nápad. Čiže je to cestovateľská šablóna, ktorej som sa nakoniec rozhodol udeliť 4 hviezdy, aj keď je to dosť na hrane. Keď to pobeží v TV a na iných kanáloch nie je iný 5-hviezdičkový animák, tak to pozriem. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Nebýt toho nevydařeného finále a překotného konce, zvažoval bych ještě jednu * navíc. Líbil se mi svět v oblacích, který je pěkně ztvárněn a i když postavy jsou přestylizované, skousnout se dají. Několika málo momenty na mne dýchla atmosféra PÁNA PRSTENŮ, na čemž má dozajista podíl i Klaus Badelt (budu doufat, že soundtrack se dá sehnat), autor hudby. Na škodu tato evokace rozhodně není. Co už na škodu je, tak nepovedené finální monstrum (nestvůra skládající se z netopýrů, električtí dráčci, ale i tryskoví divočáci byli jednoznačně působivější), značná dějová vyprázdněnost a ta konečná úsečnost, což už jsem ale zmínil. II Scénář: Frédéric Lenoir, Arthur Qwak. Hudba: Klaus Badelt. 60% ()

Galéria (92)

Reklama

Reklama