Reklama

Reklama

Mladý Lykan, Lucian, sa ukáže ako mocný vodca, ktorý zjednotí vlkolakov, aby sa vzbúrili proti Victorovi, ukrutnému kráľovi upírov, ktorých prenasleduje stovky rokov. Lucian sa spolčí so svojou tajnou láskou, nádhernou upírkou Sonjou, v boji za vyslobodenie Lykanov z ukrutného otrotctva. (TV Markíza)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (583)

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Nuž. Opäť som očakávala horšie ako sa mi dostalo. Príbeh veľmi zrozumiteľný, jasný a dáva pekný úvod do série. Soundtrack príznačný, scenáru nič nechýbalo. Ale! Bitky boli natočené takou trhanou kamerou, že ako divák z toho máte polovičný efekt.Herecké výkony? Celkovo v poriadku až na hlavnú hrdinku. Snažilo sa dievča snažilo avšak nepomohla ani snaha. Veľmi pekné efekty, boli ruinované temnotou a tou KAMEROU. Nedá sa nič robiť. S prekvapením prisudzujem 50%. Možno keby natočili toto ako jednotku dala by som viac, lebo by to bol nový nápad. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Underworld je pre mňa jedna s tých sérii, ku ktorým sa rád vraciam, pretože ma skratka baví ten príbeh a tie postavy. A čo sa týka tohto dielu, tak aj keď to pod dohľadom nemal Wiseman, tak to nieje také zlé. Wiseman bol tento krát iba ako producent a zároveň pracoval aj na príbehu, čo je aspoň menšie plus a film funguje a zapadá do serie celkom dobre. To čo bolo spomenuté v predošlých Underwoldoch, je tu roztiahnuté na 89 minút a rytierska doba je pre mňa osobne ešte zaujímavejšia ako súčasnosť. Samozrejme že všetci zhruba vieme čo sa tam udeje a ako to skončí, ale pri tom zbesilom tempe sa snáď ani nedá nudiť. Michael Sheen, Bill Nighy, Steven Mackintosh, či Kevin Grievoux sa vracajú späť do svojich postáv, čo je tiež jeden s kladou. Celý film je dosť tmavý, ale našťastie to tvorcovia moc neprehnali. Akcie sú fajnové a nie nepriehľadné, efekty a masky rovnako na vysokej úrovni (keď to mal na starosti Tatopoulos, tak je to samozrejmosť). Kate Beckinsale tu nechýbala ani náhodou a Rhona Mitra ženskú rolu prebrala ľavou zadnou (myslím že to bola dobra volba). Dokonca aj Paul Haslinger, ktorý vystriedal Beltramiho sa opäť sa vracia k hudbe. Mne sa to páčilo, nemôžem sa stažovať. Obľúbený soundtrack: The Rise Of The Lycans. 75% - 4* ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Zbytočné pokračovanie už aj tak načisto zbytočnej filmovej série. Instantný dark fantasy "epos", ktorý mal so svojimi lacnými trikmi, digitálnou krvou, otravným modrým prítmím a skrz-naskrz nudným "príbehom" bez pardónu putovať rovno na DVD. Asi najsmutnejšie je sledovať hercov kalibru Billa Nighyho, ako prednášajú blábolovité dialógy, vycierajú zuby a mrkajú modrými šošovkami. Po nádejnom zlepšení v dvojke pád naspäť do podpriemeru. Dúfam, že Sheen sa v poslednej scéne filmu mýli a toto nie je začiatok, ale definitívny koniec. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený historický horor, ktorý je zaujímavým dielom tejto slušnej série. Má veľmi dobrý príbeh, ktorý radikálne predchádza udalostiam prvých dvoch dielov, zobrazuje stredovek, kedy boli upíri vládnucou vrstvou a vlkodlaci žili ešte za hradbami ako divá zver. Dcéra upírskeho vládcu a prvý vyspelý vlkodlak sa do seba zamilujú, ale vlkodlak je za to uväznený a tak začne chystať vzburu svojho druhu. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce v prvej polovici sa ešte nájde niekoľko slabších miest, ale inak je dej väčšinu času dosť zaujímavý, či už samotným stredovekým pojatím, ale hlavne tým, že sa venuje samotnému začiatku vojny so zapojením dôležitých vedľajších postáv z jednotky. Akcie je tu dosť a je na tom dobre. Je takmer totožná s bežnými historickými filmami, takže boje bojovníkov v brnení, len protivníkmi sú vlkodlaci, som spokojný s jej rozmanitosťou, nechýbajú súboje jeden na jedného, boje s presilami a aj rozsiahle akcie s množstvami bojovníkov. Poteší aj celková krvavosť a niektoré slušné nápady, len škoda horšieho strihu, niektoré scény sú pomerne neprehľadné. Najviac sa mi páči záverečný boj o hrad, streľba kolov cez okná alebo aj úvodná akcia. Herecké obsadenie je výborné, Rhona Mitra a Michael Sheen v hlavných úlohách, plno dobrých vedľajších postáv, a Bill Nighy ako hlavný záporák. Réžia je celkom slušná, aj keď v pár detailoch by sa ešte dala vylepšiť a čo sa týka technickej stránky, tak tiež nie je zlá, ale mám problém s dvomi stránkami, až prílišná tmavosť, je mi jasné, že film s upírmi má byť tmavší, ale tu je to až moc a tiež to, že je jedno, či sa dej odohráva v miestnostiach, pri hradbách alebo v lese, stále z toho cítiť štúdiovosť. Som spokojný, konečne môžem pochvláliť aj scenár a aj s tými spomínanými zápormi je to najlepší diel celej série. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 77%. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Nadějný start, smutný konec. Úvodní honička s vlkodlaky má docela zajímavou atmosféru naivních strašidelných pohádek. Ale je to jen nenaplněný příslib. Nový Underworld bohužel není ani nařachaným béčkem, ani poutavý rozvíjením mytologie. Tatopoulos má sice k ruce slušné herce (ne, nemyslím tím Rhonu, která je ještě horší než Kate), jenže těžo brát jejich "antický" souboj vážně, když v nich hrají prim modré kontaktní čočky a směšná parta topmodelek v kožených oblečcích. Akce je škoda, protože pár záblesků se urodilo. Těžko pak pochopit, proč se ve většině bitek jede systémem "střihnu to pětkrát za sekundu a pak z těch efektních propršených vizuálů snad něco vypadne". Promarněná šance, ze které mohl lepší rejža vymáčknout zábavnou fantasy jednohubku. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (viac)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (viac)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (viac)

Reklama

Reklama