Reklama

Reklama

Lúpež po taliansky

  • Česko Prácička v Itálii (viac)
Trailer

Zlodejíčka Charlieho práve prepustili z väzenia a už rozmýšľa nad ďalšou akciou. Vymyslí plán na krádež štyroch miliónov libier v zlate, ktoré sú dopravované do talianskeho Turína z Číny, a to všetko priamo pred očami mafie. Na svoju lúpež však potrebuje peniaze... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Hlavne v prvej polhodinke štýlový mix Jamesa Bonda a Dannyho jedenástky dopláca na príliš ľahkovážny scenár so slabou zápletkou a nevýraznými postavami. Heist bol síce v plienkach, ale taká Asfaltová džungľa alebo Rififi boli pôsobivejšie aspoň v samotnom heiste. Ten je tu síce dlhý ale aj vďaka absencii hudby nevýrazný. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Paradoxně jedinou kaňkou na celém filmu je ona kultovní spanilá mini jízda skrze ucpaný Turín. Do té doby film s výborným tempem a učebnicovou nadsázkou zabředne do sledu zaměnitelných scén jak z průměrné reklamy. Bez lidí, prostě jen s autama. Padá tím jeden z hlavních kladů, Cainovo charisma. I to by ještě šlo, kdyby ta honička naprosto nepostrádala napětí. A z velké části zato může prazvláštní nápad nedoprovodit tuhle pasáž hudbou. Ovšem stylový závěr převážil (doslova, modří vědí) mé lehké váhání nad hodnocením tím lepším směrem. ()

Reklama

Mol 

všetky recenzie používateľa

YOU MUST HAVE SHOT AN AWFUL LOT OF TIGERS, SIR. YES, I USED A MACHINE GUN! Když je něco slavné, tak to zároveň neznamená, že je to dobré. Film mi nepřišel ničím výjimečný a únik v mini cooperech ničím legendární. Caine není úplně to, co bych si představil pod pojmem charisma a znázornění mafie bylo otřesné. Opravdu nevím, kde tenhle film vzal všechen ten kredit. ()

ThomasCrown 

všetky recenzie používateľa

Tých 40 rokov je cítiť, keďže dnes sa robia rýchlejšie (akčnejšie) filmy, ale ešte stále je tu aj miesto pre elegantnú krimi komédiu, viď. Dannyho parťákov či Thomasa Crowna. Pôvodný Italian Job je presne z tohto súdka. Michael Caine je rovnako charizmatický ako Mark Wahlberg a dejovo tiahne fim dopredu. Ako milovníka nemej grotesky ma potešil Benny Hill, ktorému rolu vybrali presne na telo. Úsmev na tvári sa mi zjavil na začiatku samotnej akcie a už mi na tvári zostal. Celá lúpež je prevedená naozaj majstrovsky, s eleganciou hodnou Britov. A ak by vám ešte stále niečo chýbalo, je tu vyvrcholenie, o ktorom sa v ´69 muselo ešte dlho hovoriť. A preto, This is the self preservation society.... ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Smiešni mafiáni na jednej strane a ešte smiešnejší na druhej, keď ako najstrašnejšiu zbraň používajú bager. A potom stráviť pol filmu v zápche a jazdením hore-dole ma nejako nebavilo. Možno nemám dosť nadhľadu na staré thrillery, ktoré nie sú napínavé, a tiež neobľubujem filmy bez konca. –––– A pozor, v tej krajine sa jazdí na nesprávnej strane cesty. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (17)

  • Ačkoliv je děj snímku úzce spjat s automobily, Michael Caine v době natáčení neuměl řídit. Ve filmu ho za volantem nespatříme. (Marek#33)
  • Lietadlo privážajúce zlato z Číny na turínske letisko je jedno zo štrnástich vyrobených lietadiel typu Douglas C-74 Globemaster. (Laslo)
  • Lamborghini Miura, které si zahrálo ve filmu, nikdo neviděl 46 let. Nikdo ani nevěděl, co přesně se s ním po filmu stalo. Po natáčení ho odkoupil prodejce aut, ale Lamborghini během let měnilo majitele, ale ti o jeho roli ve filmu asi nevěděli. Až v roce 2015 se dvěma britským obchodníkům s auty vůz podařilo získat, ti totiž zjistili že vůz se v roce 2005 dostal do rukou výrobce luxusních jachet Norbetta Ferrettiho. Ten byl přitom synem dealera, který ho získal po natočení filmu. Odhadovaná cenu vozu je jeden milión liber, tedy asi 37,5 miliónu korun. (Maulincio)

Reklama

Reklama