Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (101)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Naozaj to pripomínalo v niečom film Gran Torino, ale nebolo to až také dobré. Príbeh je zaujímavý a popisuje charakteristiky dnešnej doby ako sú ľahostajnosť, kriminalita, nespravodlivosť, neférovosť. Musím mu však vyčítať reálnosť a uveriteľnosť, či podivnú akciu, to moje hodnotenie zráža dosť nízko. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Siel som do toho s tym, ze ide o ryvendz film. No lenze ryvendz film je o prvotnej nasilnej scene - casto vrazde - a za to sa hlavny hrdina msti. Klasicka pomsta. Tuto nic take nie je, len ze Brian Cox /Bourne Ultimatum 2007/ mal psa, a potom sa zacali diat veci. Skoda, ze sa to snazil riesit diplomaticky. Vacsinu casu len divak caka co sa stane a nic. Az na tu neprehladnu prestrelku na konci, a aj ta bola v nocom lese. Mladikov som nemal rad hned ako sa tam zjavil 59 % ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že niekedy už proste človek dospeje do bodu, kde niet inej cesty, ako hrať na ostrie noža. Udeje sa vám krivda, zabijú vám milované zviera, vyhrážajú sa vám a terorizujú vás. Vážne niekto očakával, že mu to len tak prejde? Vyzerá to , že áno, pretože to tak už na svete chodí. Smrť zvieraťa mnohí považujú za banalitu. Som rada, že tentokrát narazili tí zbabelí, úbohí, agresívni tupci na niekoho, kto si nenechal nasrať na hlavu a dotiahol vec do konca. Ako to už v takýchto prípadoch býva životom zaplatili aj tí nepraví, ale zbabelosť má tiež svoju cenu. Zákony nášho sveta sú totiž nedostatočné. Ten, kto tu kritizuje presadzovanie morálnych princípov by si mal uvedomiť, že bez morálky sme zase len divoši a žili by sme vo svete, kde nie je trestné zabiť slabšieho len preto, že nám v tom nebráni ani morálka a ani zákony, ktoré by na morálnych princípoch mali byť postavené. Mnohí ktorým sa zabitie psa nezdá ako zločin, by sa mali zamyslieť, kam takéto beztrestné zabíjanie može viesť. Ostatne pár vrahov a recidivistov by k tomu určite mohlo povedať svoje. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Hodně mi to připomnělo Gran Torino, ale tam to mělo jinou šťávu... Přitom to hledání mezí morálky a odplaty bylo i v Gran Torinu a dobře zpracované. Zde se to vleče jak přilepený Panzani, sem tam moudro, a pak kupa nelogičností, kdy je děj uměle natahovaný do scenáristy, ale nikoliv dějem, nucené přestřelky v lese. Nuda. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Hrozně pomalý příběh o starcovi, co chce docílit zadostiučinění za zabití svého psa mladými gaunery. Brian Cox má to charisma pardála, co si už něco prožil, takže se na to kouká dobře. Nejvíc oceňuju jak on pořád nemohl pochopit proč to ty kluci udělali a líbilo se mi jak to nabobtnalo až v krvavý konec. Přišlo mi to jak obžaloba na lhostejnou společnost, kde už je dneska každýmu všechno jedno. Celá uvěřitelnost filmu zmizí až na konci, když Brian Cox přežije bouračku, ránu baseballkou do hlavy, postřelení a pak ještě asi odejde do nemocnice nebo kam. 70% ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama