Reklama

Reklama

Akty X: Chcem uveriť

  • Česko Akta X: Chci uvěřit (viac)
Trailer 2

Keď v Západnej Virgínii unesú agentku Bannanovú, vyšetrovateľom sa prihlási ako pomocník pedofilný kňaz s paranormálnymi schopnosťami, otec Joseph Crissman (Billy Connolly). FBI požiada prostredníctvom Dr. Dany Scullyovej (Gillian Andersonová), pracujúcej teraz v nemocnici, o pomoc Foxa Muldera (David Duchovny). Skúsený bývalý agent, ktorý sa stiahol do ústrania po krivom obvinení, má zistiť, či Crissman svoje schopnosti len nepredstiera. Mulder a Scullyová sa v okamihoch pochybností navzájom podporujú a napokon privedú niekdajších kolegov na stopu východoeurópskeho gangu, ktorý unáša mladé ženy, aby na nich robil experimenty s prenosom kmeňových buniek. V oboch bývalých kolegoch znovu ožíva aj minulosť, zviazané s únosom Mulderovej sestry mimozemšťanmi a s tragickým osudom ich syna Williama. Dávna trauma prenasleduje Scullyovú v súvislosti s riskantnou liečbou ťažko chorého malého pacienta... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (646)

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Akta X podle mě fungovala právě hlavně kvůli ústřednímu páru. Pokud by mělo jít jen o konpirační teorie o spiknutí vlády s ufony, byla by to na více než 200 dílů nesnesitelná polévka. Nicméně parťácké rytí, blýskání se jeden před druhým, jiskření z potenciálního vztahu... To drželo seriál pohromadě. A drží to do značné míry i tento film. Mulder a Scully nám zestárli, pro nepamětníky museli něco málo zopakovat a vysvětlit, ale dalo se to přežít. Na poměry Akt X celkem běžný příběh je, jak jsem předeslal, jen kulisa -- tenhle mikrosvět Muldera a Scully funguje i po letech. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.0/10] | me: Pravdupovediac na tento film som sa tešil ako malý chlapec, pretože takéto comebacky neprichádzajú každý deň, ale musím (aj keď nerád) konštatovať, že sa to atmosférou blížilo k jednej (ľubovoľnej) slabšej časti X-Files. Hoci bolo veľmi príjemné opäť nasávať ten nádych a vidieť znovu Muldera a Scully-ovú :), čakal som proste viac. Od comebacku jedného z najkultovejších mysterióznych seriálov v pôvodnom hereckom obsadení som chcel mrazivejšiu atmosféru a taký ten sprány x-náboj. Film nebol zlý, ale som si istý, že všetci sme čakali viac. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Uz sa mi dlho nestalo, aby som videl 4 slabucke filmy za sebou. Prvy film Akta X, ktory som videl v roku 1998 ma milo prekvapil a preto som mal aj velke ocakavania od tohto druheho filmu. Zial scenar bol slaby a co je este horsie, film sa dlho vliekol a po nejakych nadprirodzenych silach, okrem toho ze pater Joseph Crissman mal nejake vizie, zial ani stopy. V podstate je to len kriminalny thriller, ktory este ani poslednu polhodinku nedokazal byt napinavy alebo zaujimavy natolko, aby som bol aspon na 60% spokojny, co je obrovska skoda pre takyto film... 04.08.2008 ________ David Duchovny - (Fox Mulder) +++ Gillian Anderson - (Dana Scully) +++ Amanda Peet - (Dakota Whitney) +++ Billy Connolly - (Páter Joseph Crissman) +++ Xzibit - (Agent Mosley Drummy) +++ Mitch Pileggi - (Walter Skinner) +++ Adam Godley - (Páter Ybarra) +++ Produkcia: Chris Carter +++ Hudba: Mark Snow, Pete Anthony +++ (Videl v kine 04.08.2008) ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Málem jsem u toho umřel. Zápletka by nevydala ani na 40 minut seriálové epizody a je roztažená na 2 hodiny, přičemž největším dramatickým obloukem jest moment, kdy se Mulder rozhodne, že se konečně oholí. Jinak vzduchoprázdno jako v laciném videobéčku. Všichni běhají sem a tam, odhalení přicházejí bez logiky a když si ani jeden z agentů neví rady, objeví se starý známý. Prostě nuda, okořeněná Xzibitem, který neumí ani trochu hrát a děsí diváka tím, že by mohl za pár vteřin začít rappovat. Scary stuff. 4/10 za Amandu Peet a... a....a za debilní, ale aspoň trochu zábavnej vtípek s Bushem.*:D* ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Ak by to bolo sucastou x- tej sezony serialu, bol by to jednoznacne jeden z priemernych dielov serie. Vzdy ma zaujimalo osobne - citove puto medzi nasimi agentmi, preto po tejto linii mi ta civilnost az intimnost filmu nevadila. Nosna kostra pribehu - samotny pripad, je vsak s danou stopazou neunostne natahovane nieco, co nemalo sancu a mam pocit ze ani nechcelo byt nieco viac. A vobec sa nedivim tomu marketingovemu tichu okolo filmu - pretoze tato sed sa zaujimavo asi ani predat neda. Na jedno pozretie obstojny thriller, repete vsak nehrozi. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (20)

  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)

Súvisiace novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (viac)

Reklama

Reklama