Reklama

Reklama

Smrtiaca zbraň

  • Česko Smrtící zbraň (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá akčná dráma so Stevenom Seagalom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o bývalom policajtovi, ktorý má problémy s hazardom a kvôli nim je v ťažkých dlhoch, no všetko sa zmení, keď tajomný muž splatí všetky jeho dlhy, čím nad ním získa kontrolu a chce, aby zabíjal vplyvných členov zločineckých organizácií. Ale nanešťastie to výrazne ovplyvní aj jeho osobný život. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný. Zápletka síce v rámci žánru ponúka celkom slušný potenciál, ale nedarí sa ho ideálne využiť. Hlavným problémom je, že táto zápletka a postava sa k Seagalovi moc nehodia, kvôli čomu to nedokáže až tak utiahnuť, ako je u neho bežné, no aj celkovo tomu chýba ten správny náboj a osobnejší motív, takto mi to prišlo až príliš vlažné. Ale určite ani nemôžem len kritizovať, hlavne stredná fáza ma dosť bavila, no aj zvyšok je aspoň celkom obstojný. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Súboje majú zaujímavú choreografiu, sú úplne prehľadne natočené, takže sa dá vychutnať každý chvat a páči sa mi aj výber prostredí, len škoda, že väčšinou sú krátke, nepôsobia až tak drsne, ako zvyčajne a pre dej má väčší význam len jeden, ten najdlhší, zvyšok už pôsobí dojmom, že je tu hlavne na to, aby sa zvýšila akčnosť filmu. K tomu poteší aj niekoľko kratších prestreliek, prípadne slušná automobilová naháňačka, ale veľmi ma mrzí finále na cintoríne, to ma moc nebavilo. Najviac sa mi páči akcia v sídle Yakuzy, prípadne kratší súboj na parkovisku. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal je tu v dobrej forme, vidno, že v akcii nemá problém a navyše aj celkom slušne hrá, len škoda, že táto postava sa mu nehodí. Ale poteší aj dobrý výber vedľajších postáv, hlavne Lance Henriksen, ale aj zvyšné. Réžia a technická stránka sú až prekvapivo kvalitné, miestami veľmi zaujímavá kamera a niektoré scény majú výbornú atmosféru, na pomery akčných videofilmov sa jedná o veľmi výrazný nadpriemer. A ani hudba nesklame. Smrtiaca zbraň je pre mňa skutočne rozporuplný film, na jednej strane je z celej Seagalovej novodobej tvorby najkvalitnejšie natočený, napísaný, zahraný a prvýkrát sú súboje natočené plne prehľadne, ale zároveň ja som si Seagala obľúbil kvôli jeho špecifickým prvkom a tie sú tu zastúpené len minimálne. A tak je Smrtiaca zbraň dobrý film, ale osobne uprednostním mnohé tie síce horšie zvládnuté, ale aspoň seagalovskejšie. 71% ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Od té doby, co byl vyhozen z policejní jednotky, to s Mattem (Steven Seagal) jde hodně z kopce. Alkohol a hazardní hry jej strhávají do čím dál víc do bahna, a jediné, co jej ještě alespoň trochu drží nad vodou, jsou víkendy trávené s vlastní dcerou. Dluhy, které z hraní rulety má, jej nakonec dovedou k jediné možnosti - aby se jich zbavil, musí vzít zavděk prací, která jej dovede až na samotný okraj společnosti - a jedině tak bude moci začít nový život... V rámci speciálního filmového žánru zvaného "Seagalovy akční filmy" je tento téměř zářlivou hvězdou - vcelku zajímavý příběh, sympatické akční scény (to Steven, i přes svoji hmotnost umí) a tak vůbec. Samozřejmě, z globálního pohledu je to téměř stejná slátanina, jako ostatních deset tisíc Seagolových filmů, byť tento je o malilinkatý chloupek menší slátanina, než ty ostatní. Na jedno podívání neuškodí, a víckrát jej vidět rozhodně nemusím - to ale stoprocentně platí i o všech ostatních Seagalových filmech... ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pustit si tuto Seagalovku po jeho prvych styroch klasikach je dost sokujuci zazitok. A to Pistol Whipped patri medzi to lepsie z jeho srackoidneho video obdobia. Pritom, co sa týka velkoleposti, tak velmi nezaostava za jeho rannymi filmami. Jedna nahanacka, 2 väcsie prestrelky a par bitiek boli u Seagala standardom aj v jeho zaciatkoch. Hlavný rozdiel je v prevedeni. Seagal sice nikdy nepracoval so spickovymi rezisermi, ale rutineri na prelome 80/90 rokov mali o niekolko tried vyssi standard ako sucasni video beckari a na akciu bolo radost pozerat. Pistol Whipped sice netrpi bleskovym neprehladnym strihom a Seagal sa tentokrat snazil absolvovat väcsinu bitiek bez vyrazneho pouzita kaskaderov, ale choreografia je podstatne menej napadita, Seagal posobi unavene a je sterilne natocena. Takisto prestrelky pôsobia monotonne. A kratka nahanacka je vylozene k smiechu. Co prekvapi este viac, je ze nefunguje ani zapletka. Sice sa snazili Seagala stylizovat do ineho typu postavy ake bezne hrava, ale prilis mu to nesedi a Seagal posobi vylozene nesympaticky. Nema tu jedinu scenu v ktorej by posobil nejak impozantne a dialogy su totalne trapne. Napriek tomu vsetkemu sa bohuzial stale jedna o jeden z tych lepsich novodobych Seagalovych filmov. Co len svedci o tom ako strasne hlboko klesol a je mi to strasne luto pretoze dakedy davno patril medzi ultimativnych akcnych hrdinov. Dnes je uz nepouzitelny a dufam, ze sa mu nepodari dostat do ziadneho dielu Expendables. 5/10 v ramci Seagalovych videosraciek. 3/10 v ramci jeho klasik. ()

Beky 

všetky recenzie používateľa

Ano, ano, ano!! Seagal je v soubojích vidět úplně celej!!! Fanfáry?? Samozřejmě, určitě jsou zasloužený!! Ale abych hned vše uvedl na pravou míru, hodnotim třema hvězdičkama jenom proto...protože se jedná po několika letech o film, kde mouřim pouze oko nad šíleným scénářem ( rozumněj žádným ), dobře ještě pár ( proboha několik ) technických chyb je k vidění, ale za to může mizernej rozpočet a také proto, že se pořád pohybujeme na prahu céčkové produkce, s béčkovo-áčkovou produkcí film nesnese sebemenší rovnocenné hodnocení!! Steven Seagal konečně vypadá dobře, samozřejmě musí mít adekvátní oblečení...charizma pořád má parchant jeden aikidovskej!! V poslední řadě pochválim režiséra, který má zřejmě nakoukáno množství akčních filmů a tak tento výtvor má slušný look v akčních scénách, závěrečná akce dokonce je chvílema velmi, velmi povedená!!...Jednou větou: Pokud mám srovnat poslední film JCVD a SS, vítězem se jednoznačně stává Steven Seagal!! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Takto zabíjame. A takto umierame.“ Na filme je dosť poznať, že ho písal scenárista Ronina (!), takže Seagal tu hrá na svoj vkus atypickú postavu: alkoholika, gamblera, rozvedeného muža, hovorí sa tu o jeho obrovskom penise (legenda hovorí, že podobné veci - mal to aj v Ťažko ho zabiť, spomínate? - si pripisuje do scenárov sám a nikto mu to nedokáže zatrhnúť), je postrelený (čo tiež v jeho filmografii nevidíme často), sexuálne zneužitý (!) ženou (!!) pre vyššie ciele (!!!) a dokonca (myslím fyzicky, žiadna metafora) uteká (!!!!), síce málo, ale uteká. K tomu (ale v dosť maličkej úlohe) Lance Henriksen, solídne a dlhé akčné finále (na cintoríne) a pár ostrých hlášok typu „Nechaj si tie kecy, rozbijem ti hubu“, ktoré mi pravdupovediac v živote trochu chýbali. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčeno ve městě Bridgeport v americkém státě Connecticut. (ssfan)
  • V přestřelce na hřbitově na závěr filmu dojdou Stevovi (Mark Elliot Wilson) ve zbrani náboje, přesto na Matta (Steven Seagal) zvládne s prázdným zásobníkem ještě dvakrát vystřelit. (rublik05)

Reklama

Reklama