Reklama

Reklama

Kráľ Škorpión 2: Zrod bojovníka

  • Slovensko Kráľ Škorpión 2: Návrat kráľa (viac)

Trinásťročný Akadčan Mathayus (Pierre Marais) sa mohol len bezmocne prizerať, keď zradný čarodejník Sargon (Randy Couture) uniesol a zavraždil jeho milovaného otca, pretože mu závidel a považoval ho za svojho najväčšieho protivníka. Prešlo sedem rokov, počas ktorých z neho tajný Rád Čierneho škorpióna tvrdým drilom spravil dokonalého bojovníka (Michael Copon), schopného pomstiť otcovu smrť. No aby dokázal poraziť Sargona, ktorého moc sa vďaka čiernej mágii v uplynulých rokoch znásobila, musí z podsvetia priniesť legendárny prekliaty Damoklov meč! Preto sa s odvážnou a krásnou Laylou (Karen Shenaz David), gréckym spisovateľom Arim (Simon Quarterman) a oslobodeným zajatcom Fongom (Tom Wu) vydáva do Egypta na dych vyrážajúcu odyseu, aby sa nielen pomstil, ale tiež zachránil Akádsku ríšu – a svoju vlastnú dušu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (165)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabý prequel k podarenému a zábavnému "originálu". Toto už zábavné nie je (iba ak nechcene) a podarené to nie je ani omylom. Herci sú priam otrasný, na triky očividne nebolo peňazí (dôkazom je neviditeľný škorpión v závere) a scenár brutálne vykráda grécku mytológiu, čo pôsobí pri filme zo starovekého Egypta prinajlepšom podivne. 3-/10 ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Ešte aj hra Heroes of Might and Magic 3 mala Minotaura s lepšiou grafikou :) A keď sa aj na efekty nepozeráme, stejne to bolo bez osobného čara (ktoré jednička ešte ako tak mala). Už na začiatku bolo vidieť s tým rallye šípom, že to nedopadne dobre :) V každom prípade hviezda za Deleted scenes, tie mali niečo do seba :D ()

Reklama

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Vacsina ludi tento fim zatracuje, ale mna to nejako bavilo a to putovanie za tym Damoklovym mecom bolo zabavne a aj obcas napinave. Najlepsie sceny boli v tom podsveti, kde boli mrtvi, rozne cervy a aj prisery. Bolo to pekne vymyslene. Samotna bohyna Astarte bola skor na smiech a moc ma nepresvedcila, ze by ma nejako oslovila. Skoda aj bolo toho Minotaura, ktoreho aj mohli brat z lepsieho uhlu pohladu, ako aj zaverecny boss Sargon, ktory sa zhmotnil do neviditelneho skorpiona. Tato cast filmu ma sklamala, skor by sa do filmu hodilo, keby bol viditelny, takto to vyzeralo take odflaknute. Aspon pred koncom suboja ho ako tak ukazali a veru tiez nevyzeral k svetu. Film je tiez nainfikovany komedialnymi prvkami a tak vo filme to zavana obcasnymi dialogmi, nad ktorymi sa aj da pousmiat, ale nie zasmiat. Film je tu zbytocne podcenovany, pretoze to neni ziadna sracka, ale slusna zabava na skratenie vecera pri telke:) ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Není to až tak extrémní tragédie, jak může černé číslo líčit. Oproti filmům z dílny The Asylum je to stále něco jako vyvedený velkofilm. Navázat na zábavný snímek s Dwaynem Johnsonem se dalo dvěma způsoby - buď udělat hovadské pokračování (na které taky došlo), nebo se vydat tou méně bolestivou cestou prequelu. Dobrá, to beru. I výběr hlavního hrdiny, který hned v prvním svém záběru pomrknul na svůj herecký originál, nebyl k zahození. Zbytek se ale topil v céčkovitosti, až déčkovitosti a servíroval nesmysl za nesmyslem. Mathayus se nakonec rozhodl pomstít rovnou dvakrát, vězení v labyrintu jaksi nebylo vězením, a řecký básník zamýšlený jako taková vtipná vložka v jednu chvíli vědět o hrdinově otci, aniž by se mu o tom kdy kdo zmínil. A tak bych mohl pokračovat. Do poloviny snesitelné, od poloviny šeredně protahované a nudné. Nebyly zábavné ani souboje, ani výprava do podsvětí a ani nepovedené hlášky. Stránka zpracování ušla v kostýmech a lokacích, ale těžce kulhala, když se mělo na scéně objevit nějaké monstrum - ať to byl minotaur, nebo průsvitný škorpión, obojí zůstávalo ve stínu, nebo se občas objevil nějaký gumový detail - ale nic víc. Ve výsledku musím říct - nebavil jsem se, trpěl jsem až od poloviny a rozhodně se na tento snímek nepodívám znova, jako se rád podívám na původního Krále škorpióna. Snaha byla, z části poctivá, ale jinak marná. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Spôsob, akým tento staroveký výplach splietal piate cez deviate náhodné fakty z histórie a mytológií národov a civilizácií, vzdialených i tisíce rokov, bol až roztomilý, a rozhodne ma nepohoršoval tak, ako napríklad u 10 000 BC. Prequel prequelu zlého pokračovania remaku priniesol do filmu dávne civilizácie, ktoré sa doň inak asi nedostanú, aspoň som ich teda nikde inde nevidel, hoci si viem predstaviť tie nehorázne bijáky, čo by z toho mohli byť .. ale aspoň trocha snahy scenáristov by si zaslúžili.. Akoby som sledoval nejaký staroveký bulvár, ktorý ma ale aj vďaka tomu pojmovému a tematickému galimatyášu napodiv bavil viac než namachrovaná jednotka. A podsvetie bolo fakt dobré ! ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)
  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (viac)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (viac)

Reklama

Reklama