Reklama

Reklama

Hrdinovia z prostredia „pod bodom mrazu" sa vracajú, aby zažili ďalšie neuveriteľné dobrodružstvá, tentoraz v ohromnom podzemnom svete dinosaurov. Je to farbistá krajina plná bujnej vegetácie, ktorá je ostrým protipólom mrazivého prostredia z prvých dvoch filmov. Je to krajina plná nebezpečenstiev, ohromných tvorov, rastlín pojedajúcich mamuty, zem plná tajomných miest. Večný smoliar, prehistorický veveričiak Scrat, má pred sebou osudové stretnutie s veveričkou Scratte. Mamuty Manny a Ellie očakávajú prvý prírastok do rodiny. Leňochod Sid sa zase dostane do problémov, keď si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa z neho v spoločnosti priateľov nestáva príliš veľký a mäkký dobrák. Navyše, keď sa objavia dinosaury, Manny prestáva byť „kráľom džungle". A napokon sa všetci zoznámia s jednookým lasičiakom Buckom, ktorý neúnavne loví dinosaury... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (846)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Doba ledová nám vyexpila na vyšší level. Tentokrát k nám zavítala už i v 3D. Tak nějak mi mírně unikl ten začátek, a proto mohu skutečně jen tušit proč se naši hrdinové vydali tou jeskyní až kamsi hluboko pod zem, kde se k překvapení všech, včetně mě samotného, udržuje stále svět dinosourů. Každopádně v tom 3D, ačkoli není kdoví jak intenzivní se na dinosaury kouká lépe než dobře. Navíc k mému uspokojení je lenochod vystaven spoustě životu nebezpečných situací a nechybělo mnoho a mohl být můj chtíč ukojen. Minipříběh veverky se nám posunul na další úroveň a zamilovala se nám do druhé veverky. Naštěstí poté co měla možnost poznat utrpení, které manželství obnáší, tak se raději vrátila zpět k honbě za oříškem. Do naší nepříliš zajímavé sestavy se dostala další postavička, která děj patřičně rozhýbala a oživila. Jádro filmu však zůstalo v zásadě neměnné. Tentokrát se to vše točí kolem mamutího porodu. Dávám 3* a rozhodně plánuji i díl č.4. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„A zabil ťa?“ – „Bohužiaľ áno. Ale prežil som.“ Keď som bol na prvej DOBE ĽADOVEJ v kine, dobre som sa bavil (80%). Vtedy to ale bol iný príbeh. Mal city, o niečo mu išlo. Avšak už v dvojke (40%) to po peniazoch lační tvorcovia nasmerovali úplne iným smerom a z neobjavných, ale úprimných emócií sa stali patetické srandy, z pôvabných postáv karikatúry a humor stratil akúkoľvek úroveň. Už ani legendárny Scratt nebol taký pôvabný, ako v jednotke. Navyše do partie pribudli nové postavy, ktoré boli EŠTE nudnejšie, ako ústredné trio. Bohužiaľ, dinosauria trojka sa už absolútne dištancovala od akejkoľvek logiky (nebo hlboko pod zemou) a je rovnako (pod)priemerná, ako druhý diel. Len raz za 30 minút som sa fenomenálne bavil („rekonštrukcia brokolice“). Inak som iba rozpačito nadvihoval obočie. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Býva zvykom, že po úspechu pôvodného filmu nasledujú ďaľšie pokračovania. Celkom logický dôvod ako vydolovať ešte ďaľšie peniaze. Väčšinou to býva na úkor kvality. Čiastočne to platí aj u "Doby ľadovej". Tretí diel už nemá ten svižný feeling, ktorý som zažil pri jedničke. Z tohto výrazne cítiť naťahovanú komerciu. Príbeh je omnoho viacej výchovný, miestami hodne prevídateľný. Humor vyložene detský. Ale veď práve pre túto cieľovú skupinu divákov je určený tento titul, pre deti. *** ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)
  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)

Súvisiace novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (viac)

Reklama

Reklama