Reklama

Reklama

Hrdinovia z prostredia „pod bodom mrazu" sa vracajú, aby zažili ďalšie neuveriteľné dobrodružstvá, tentoraz v ohromnom podzemnom svete dinosaurov. Je to farbistá krajina plná bujnej vegetácie, ktorá je ostrým protipólom mrazivého prostredia z prvých dvoch filmov. Je to krajina plná nebezpečenstiev, ohromných tvorov, rastlín pojedajúcich mamuty, zem plná tajomných miest. Večný smoliar, prehistorický veveričiak Scrat, má pred sebou osudové stretnutie s veveričkou Scratte. Mamuty Manny a Ellie očakávajú prvý prírastok do rodiny. Leňochod Sid sa zase dostane do problémov, keď si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa z neho v spoločnosti priateľov nestáva príliš veľký a mäkký dobrák. Navyše, keď sa objavia dinosaury, Manny prestáva byť „kráľom džungle". A napokon sa všetci zoznámia s jednookým lasičiakom Buckom, ktorý neúnavne loví dinosaury... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (846)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Ale ano, tohle byla vcelku příjemná podívaná naprosto vhodná na sobotní podvečer, u které jsem v pohodě mohl vysadit a pobavit se. A být o něco více zapáleným fanouškem téhle série, tak bych byl možná nadšený, ale můj problém je ten, že tahle série mě nikdy nějak výrazněji nezajímala a na filmy jsem se podíval vždy jen proto, že na žádné jiné televizní stanici v tu chvíli nic lepšího neběželo. V tomto případě tedy kladně hodnotím především nové a neokoukané prostředí zapomenutého světa dinosaurů, potom postavu pološíleného Bucka, a samozřejmě jako vždy pobavil krysoveverčák Scrat. Celkově jsem měl však z filmu pocit, že je to až příliš roztahané a skoro mě napadlo, že tvůrci už prostě nevěděli, co tam dát, a tak ten příběh neskutečně natáhli, aby to mělo stopáž celovečeráku. Rozhodně si tedy tento animák nedokázal po celou dobu udržet mou pozornost, ale na ten průměr to v pohodě dosahuje. Prostě průměrné pokračování, které částečně vnímám jako nastavovanou kaši, ale jakousi dobrou úroveň si tato série dokázala udržet. Takže celkově toto pokračování hodnotím třema hvězdama. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Základní nápad to nemá zrovna špatný, vždyť z té historky s dinosaury se dalo vytřískat poměrně hodně, ale tvůrci s ním příliš dobře nezacházejí. Setkání starých známých s dinosaury („Když byli vyhynulý, měl jsem je mnohem radši.“) totiž od samého prvopočátku vjíždí do již dávno vyjetých a značně omletých kolejí. Již po několika minutách je jasné, že o dinosaury tu až zase tak moc nepůjde a že nástrahy nového světa jsou něčím, na co bude během okamžiku zapomenuto. Nakonec většina komentujících ráda spíše vzpomíná na novou tragikomickou postavu lasičáka, než na roztomilost dinosauřích mláďat či starostlivost jejich matky. Není to dobré zejména, protože to nedokáže nijak překvapit. Ani jednička neměla bůhví jak silný děj, ale to ještě Doba ledová dobře pracovala sama se sebou. Povledlo se jí prodat nejen postavy, ale hlavně nápad (tedy lokaci a dobu). Trojka už je několikrát přežvýkaný recyklát s čím dál větším množstvím moralitek. A tentokrát nepomáhá ani veverka, která byla v jedničce slušným průvodcem. Její naroubování do příběhu je příliš násilné, a i když v jejím případě k jistému ozvláštnění a oživení došlo (přibyla ženská složka), filmu jako celku to chybějící šťávu dodat nedokázalo. ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Takže stará partička si dala výlet do "rozohriateho" podzemia a zábava neustáva. Scratovi zase tvorcovia naložili, čo sa do neho vošlo, a veverica Scratte ho rozhodne nešetrí, pridali sa nejaké nové postavičky (skvelá dino tlupa, lasičiak Buck, mäsožravé rastliny...), letecká a iná akcia a kopec dobre miereného humoru, takže úspech je zaručený. Na mňa tento recept fungoval. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (13)

  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)

Súvisiace novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (viac)

Reklama

Reklama