Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $16miliónovTržby Celosvetovo $39,061,830║ Technická stránka filmu veľmi dobrá a za ten rozpočet nadmieru, herci fajn len škoda že príbeh nedokáže viac vtiahnúť do deja, lebo režisér chcel toho povedať za tie určité obdobia a etapy vojny a revolúcie až moc, ale aj tak na Rusov opäť dobrá práca. /70%/ ()

ivan bohatyr 

všetky recenzie používateľa

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

Reklama

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Kus historie, která zplodila nešťastné období a pohřbila noblesu, byť často nespravedlivou. A náš malý národ hrál v ní svou malou úlohu... Film se mi líbil, má na evropskou produkci výbornou technickou podobu (lodní bitva je vynikající) a i s odstupem století dokáže naplnit mysl diváka osudovým zneklidněním (o nestrannosti pohledu si však nelze dělat iluze). Co je na tom, že přidružená romanticko-tragická linie má většího prostoru, než by si ze své podstaty zasloužila? Jeden příběh, podepřený objemným pilířem kýče, za všechny ty zničené vztahy, lásky a životy, to je legitimní filmový prostředek i u válečného velkofilmu. 80% ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Zajímavě natočený ale dějově velice košatý až komplikovaný film, který ve výsledku působí až zdlouhavě a tedy i nezáživně. Přitom samotný úvod na křižníku a úprk před bitevní lodí je luxusní! Škoda, že si snímek tento styl neudržel dále. Nicméně historie Ruska je tam zachycena opravdu věrně. Za to tvůrcům palec nahoru a důvod proč pod tři hvězdy nejdu. Ač si myslím, že hlavní roli mohl hrát nějaký charismatičtější herec. 65% ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (8)

  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama