Reklama

Reklama

Imaginarium Dr. Parnassa

  • Česko Imaginárium Dr. Parnasse (viac)
Trailer

VOD (1)

Dr. Parnassus (Christopher Plummer) kdysi dávno vyhrál nesmrtelnost v sázce s ďáblem panem Nickem. O mnoho století později našel pravou lásku a s ďáblem podepsal novou smlouvu. V ní stálo, že se vzdává své nesmrtelnosti výměnou za mládí, ale jeho prvorozené dítě se v den svých šestnáctých narozenin stane majetkem pana Nicka. Nyní se čas Parnassovy dcery Valentiny naplnil a on se trápí, jak jí zachránit před neúprosným osudem. Pan Nick přijíždí, aby si převzal svou cenu. Rád se však vsází, a proto se rozhodne znovu riskovat. Valentinu získá ten, který první svede pět nových duší... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 151)

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Ten bizardný divadelník z Minnesoty pre ktorého je aj wee man šašo počmáraný a cirkusové fetish ozdôbky spolu s alobalovým zrkadlom sú vstupnou bránou do pokriveného fantazírovania Dr. Parnassa. Kedysi rečník/mních podpisuje s pekelníkom Nickom nevierohodný deal o nesmrteľnosti - viva la Faust. Pyká za to prvorodená dcéra Valentine, ktorá asi neoslávi sladkých šestnásť a hrozba, že sa stratí v temnotách hodnostára skazy ju rozzúri. Šanca na záchranu existuje, ale položme si otázku. Kto skôr polapí 5 duší? Terryho naratívny labyrint plný slepých uličiek, nariedeného montypythonovského espritu a autorskej oslavy - tematizácie osvojených spôsobov filmového rozprávania. Po plonkových "Grimmovcoch" predstavuje "Imaginarium of Doctor Parnassus" sympatický návrat ku koreňom vlastnej tvorby a povestným trademarkom, ale čo by reprodukovateľ myšlienkových pochodov/posolstiev pôsobí dojmom skôr tápavým a tak povediac unaveným. Lepšie 3*. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Úspěch se nekoná. Sice největší očekávání nového filmu Terryho Gilliama a poslední herecké role Heatha Ledgera, ale po závěrečných titulcích se z filmu stalo největší zklamání. Příběh jakýsi nemastný a neslaný. Jediné pozitivum byly příběhy za zrcadlem (ve kterých bohužel již Ledger není), které byly krásně vytvořené a "náhradníci" udělali maximum a každý pasoval do své části příběhu. Ještě musím pochválit roztomilou krásu Lily Cole, které to slušelo jak dokonalé panence (tím samozřejmě nemyslím Barbie). Ale to je tak všechno. Tvorba Terryho Gilliama upadá... Možná by měl taky podepsat smlouvu s ďáblem. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $7,689,607Tržby Celosvetovo $64,608,000Tržby za predaj DVD v USA $7,402,046 //počet predaných kusov 416,860║ Terry Gilliam a jeho tvorba je vždy ťažko stráviteľné sústo, opäť príbeh ktorý je miestami dosť vatový, samotná príbehová kostra ale nie je zlá, svet za zrkadlom je kúzelný, vizuálne silný, herci skôr nevyužitý. /40%/ ()

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

Gilliema jsem vždycky nesnášel. A tenhle film na tom moc nepřidal. Musím říci ale, že první polovinu filmu jsem se celkem bavil, ale pak to skočilo do neskutečné patlanice. Co stojí ještě za zmíňku je Lily Cole, díky které jsem film dokoukal do konce, je nádherná a moc přitažlivá, velice charismatická slečna. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tento snímok je pre filmových fanúšikov zaujímavý najmä kvôli tragickým okolnostiam, ktoré ho sprevádzali pri jeho vzniku. Predstaviteľ hlavnej úlohy, austrálsky herec Heath Ledger, zomrel ešte počas natáčania. Kežde už bola väčšina scén s jeho postavou hotová, režisér Terry Gilliam to vymyslel tak, že prizval Jude Lawa, Colina Farrella a Johnnyho Deppa, s ktorými dotočil zvyšné zábery. Šalamúnsky nápad. No výsledok na mňa vôbec nezapôsobil. Vznikol z toho akýsi rozťahaný zlepenec s podivnými lacne pôsobiacimi filmovými trikmi. Nezaujal ma ani námet. Nie je to ani rozprávka pre deti a ani fantasy pre dospelého diváka. Nudný, zbytočný film, ktorý mal radšej zostať nedotočený. Nevidí sa mi to ako dôstojná rozlúčka s talentovaným Heath Ledgerom. ** ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (19)

  • Za denní úkryt Imaginária byla zvolena lokalita bývalé elektrárny Battersea (známé z obalu alba "Animals" skupiny Pink Floyd), ze které zůstaly pouze obvodové zdi a na londýnském horizontu nepřehlédnutelné čtyři bílé komíny. (mcleod)

Súvisiace novinky

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

včera

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (viac)

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Nalezen v La Mancha

Nalezen v La Mancha

25.11.2008

Terry Gilliam, jehož The Imaginarium of Dr. Parnassus bude definitivně posledním filmem, ve kterém uvidíme Heatha Ledgera, pomýšlí na vzkříšení jednoho z nejslavnějších „filmů, které nikdy nevznikly“… (viac)

Reklama

Reklama