Reklama

Reklama

VOD (1)

Blízka budúcnosť prináša nové zdroje zábavy. Obyvatelia celej zemegule sa schádzajú na sieti, pozerajú a hrajú simulačné hry, v ktorých ovládajú životy iných ľudí a v úplnej anonymite tak uskutočnňujú svoje najskrytejšie zvrátené túžby a najtajnejšie choré fantázie. To všetko je možné vďaka samotárskemu géniovi Kenovi Castleovi (Michael C. Hall), vizionárskemu zakladateľovi najvplyvnejšieho technologického konglomerátu na svete, spoločnosti K-Soft. Jeho novým nápadom je revolučná hra Spoločnosť, ktorá pomocou nanobunkovej technológie dovoľuje účastníkom pri obrazovkách, aby svojvoľne manipulovali a ovládali mozgy iných ľudí, a to v ich bežnom, každodennom reálnom živote. Oslnivá, pulzujúca a návyková hra sa svetom šíri ako epidémia a stáva sa drogou číslo jeden. Miliardy ľudí na celom svete dychtia po krvilačných súbojoch, v ktorých sa tvoria, predávajú a napokon likvidujú superhviezdy. Ďalší súboj na smrť, v ktorom bohatí hráči ovládajú mozgy odsúdených, sa práve začína. Kable (Gerard Butler), súčasný hráč číslo jeden, má pred sebou posledný zápas, ktorý rozhodne o jeho osude, slobode, rodine a budúcnosti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (851)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku jsem uvažoval o jedné *, konec vše trochu vylepšil. Z děsivého mixu se nakonec vyklubal obehraný příběh, který se vcelku dá. Ovšem některé sekvence mají tak prasácký střih, že bych autory posadil před monitor a pouštěl jim je do rána. A to se v bonusech ještě chlubí, jak že jim RED kamera hezky posloužila... Alespoň že krev moc počítačově nevypadá, skoro bych řekl, že bude možná pravá... ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Já si to myslel. Koukám na film a řikám si, že jsem tohle zběsilý stříhání scén už někde viděl, a zrovna docela nedávno. A ono fakt jo. Popravdě se mi ale Gamer docela líbil, protože si ze Gerarda Butlera tvůrci udělali takového menšího Painkillera a ta zběsilost se dala vcelku dobře snýst. Ani to nebylo tolik ujetý, když nevezmu v potaz, že film sám o sobě je blbost prvního stupně. Ale pořád je to akce, a ty jiný stejně nebudou. Takže si vlastně nemám co stěžovat. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Dementní film o dementních věcech, který se tak snaží být IN a nad věcí, až se do té všeobsáhlé demence dočista zamotá... jediné, co v něm stojí za vidění, je muskulatura Gerarda Butlera a zpomalovačka letícího off-roadu. Jinak bych režijní dvojici Taylor - Neveldine opět raději viděl v bezduché akci, protože tahle dystopická satira je padlá na hlavu. A patří někam do hájemství Caspera Van Diena a kanadských D produkcí. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Nekorektní, brutální, zvrhlá a zatraceně cynická jízda, kde slušní lidé potí krev, úchylové jsou oslizlí a tlustí a hlavní záporák si se svými loutkami vždycky rád zatancuje! Neveldine & Tylor strávili dětství na videohrách a neuplyne film, aby nám to nedali okázale najevo. Gamer, ač se jedná o poměrně technologické sci-fi, je formálně výrazně utlumenější, než druhý Crank, pod povrchem se ale skrývá rafinovaná, vyzrálá a sofistikovaná satira, které tne do živého až zatraceně spolehlivě. Jediná zásadní výtka tak směřuje k nedotaženostem a nelogičnostem světa, který si tohle zvrhlé duo vymyslelo. Přesto 8/10 a v neposlední řadě i za nepatřičně výborné herce Thumbs jednoznačně směrem Up! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý mierne sci-fi ladený akčný film. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy sa stali mimoriadne obľúbenými prvotriedne simulačné hry, v ktorých môžu platiaci zákazníci ovládať skutočných ľudí, či už v zábavnejších, ale hlavne akčnejších hrách, v ktorých už ľudia bojujú o svoje životy proti svojej vôli. Jedným z nich je aj prvotriedny vojak nespravodlivo obvinený z vraždy, ktorý sa vďaka svojim kvalitám stal hviezdou najslávnejšej hry a práve mu chýba len pár víťazstiev, aby bol oslobodený. No uvedomuje si, že tvorcovia to len tak nedovolia a tak musí urobiť všetko preto, aby sa z toho dostal, ale tým môže ohroziť aj svoju rodinu. Spracovanie sa mi páči, v prvom rade musím pochváliť tútu veľmi zaujímavú víziu budúcnosti, ktorá síce predsa len už z väčšej časti bola použitá viackrát, ale aj tak to má stále dostatok nových prvkov a tvorcovia si na tom dali viditeľne záležať, pričom sa pohrali aj s detailami a rovnako mi sadol aj ten skvelý kontrast medzi medzi tými najjemnejšími a zároveň drsnejšími prístupmi, čo vidno už len na výbere hier a táto kombinácia sa mi tu skutočne páči. Je síce pravda, že potenciál bol ešte o niečo väčší a hlavne v druhej polovici sa občas nájde nejaká scéna alebo prvok, bez ktorých by som sa určite obišiel, napríklad pesnička hlavného záporáka, ale inak je to prakticky po celý čas nadmieru dynamická a nápaditá zábava s nespočtom skvelých momentov. Akcie je tu dosť a je výborná. Síce tento moderný štýl s množstvom strihov celkovo až tak moc nemusím, ale tentoraz s ním nemám ani najmenší problém. Akcia je výborne natočená, perfektne dynamická a aj slušne drsná, pričom krvi, rôznych zlomenín a podobných prvkov je tu dosť. Tvoria ju hlavne veľkolepé prestrelky, v ktorých nechýbajú desiatky zabitých, ale občas poteší aj nejaký súboj, prípadne naháňačka. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej polovice, kedy je ešte hlavný hrdina súčasťou hry, prípadne finálny súboj s mnohými protivníkmi. Herecké obsadenie je na tom dobre, Gerard Butler je tu skvelý a hlavne v akcii je na jeho profesionálny prístup skutočne radosť pozerať, k tomu Amber Valletta ako jeho žena, ktorá tu má tiež zaujímavú úlohu a plno zaujímavých vedľajších postáv, jedine hlavný záporák Michael C. Hall mi moc nesedel, no nemá moc priestoru. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, toto režisérske duo má síce zvláštny štýl, ktorý rozhodne nefunguje vždy, no tentoraz sa to povedať nedá, je to vizuálne zaujímavé, dynamické a nápadité, takže tu nemám žiadny problém. Keby sa odstránilo niekoľko nadbytočných prvkov, mohlo to byť ešte lepšie, ale aj tak mi Gamer príde ako vydarená akčná zábava, ktorá sa dá pozrieť aj viackrát. 75% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa prevažne v Albuquerque, v Novom Mexiku. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené