Reklama

Reklama

Spící tygr

  • Veľká Británia The Sleeping Tiger (viac)

Po nepovedeném pokusu o loupež si vezme přepadený psychiatr lupiče do péče a hodlá ho napravit. Jeho žena ovšem propadne zlodějíčkovu kouzlu. (Netflix)

Recenzie (5)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Uznávaný psychiater nemá potuchy, čo spôsobí svojim rozhodnutím, keď v záujme vedy príjme na pol roka do svojho domu delikventa, ktorý ho prepadol... Noirový príbeh má slušne vystavenú gradáciu, nevyhne sa však ani hluchým miestam, záver však diváka dokonale "odškodní". Štvrtý komentár. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Uznávaný psychiatr je na cestě domu přepaden ozbrojeným zločincem. Povede se mu ho však zneškodnit a místo na policii ho odveze k sobě domu, kde se rozhodne vyléčit ho od jeho zločineckých sklonů. __ Velice povedený britský noirový thriller, který i přes svojí komornost nenudí a na konci ukazuje poměrně zajímavý zvrat. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Výborný britský noir s príjemne nepredvídateľným vývojom a parádne noirovým začiatkom i koncom. Takto naivný námet "ženatý psychiater si privedie domov kriminálnika, ktorý ho napadol a chce ho vyliečiť" naozaj nájdeme len vo filme noir či období klasického Hollywoodu. Neberte to však ako kritiku. Následne je divák vystavený úvahám, či sa trojuholník vyvinie po vzore Poistky smrti / Poštára, a či scenár pracuje s konceptom femme fatale alebo homme fatal. Twistov pribúda a dej skvele graduje. Nuž, Loseymu podivínske charaktery naozaj šli! ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dirk Bogarde ujde, menej už priemerne vystavaná zápletka o kriminálnikovi, psychiatrovi a jeho nevernej manželke, ktorí pomaličky obrátia pokojné rodinné vody hore nohami. Občas sa nevyhne aj nude. Klišé to však našťastie nie je. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

První skutečně významná role Dirka Bogarda díky filmovému mistrovství J. Loseye. Bogarde často obsazován do rolí pochybných typů, ve všech proměnách byl pozoruhodný. (skoro 90%). ()

Reklama

Reklama