Reklama

Reklama

Naprieč časom

  • Česko Napříč časem (viac)
Trailer

Rok 1944 minulého storočia, vojnou zasiahnutý Londýn. Trinásťročný Tolly Oldknow cestuje na statok k babičke (Maggie Smith), kým jeho matka pátra po akejkoľvek informácii o jeho otcovi. Tolly čoskoro zistí, že môže cestovať časom a byť očitým svedkom historických udalostí, o ktorých mu rozpráva babička. A nielen to. Podarí sa mu odhaliť aj dvesto rokov staré rodinné tajomstvo... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

Margerie 

všetky recenzie používateľa

Žánrově by to byl přesně můj šálek čaje. Jenže k dokonalosti toho filmu chybí spousta - především jiný, sympatičtější hlavní herec, lepší herci do vedlejších rolí, lepší filmové triky, zajímavější kamera a střih, propracovanější scénář s aspoň jedním překvapivým zvratem. Takhle se jedná spíše o lehce podprůměrnou podívanou, která je zoufale předvídavá a lehce nudná. Třetí hvězdička je jen pro jako vždy dokonalou a úžasnou Maggie Smith. Kdybych mohla mít třetí babičku, chtěla bych, aby to byla ona! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zo snímkov s pre mňa zaujímavým námetom a motívom, kde hrá hlavnú úlohu čas. V tomto prípade jeho šikovne vymyslené prelínanie, a to v rámci dvoch časových rovín. Tiež ma potešilo, že sa tu zišla pomerne silná zostava, avšak žiaľ všetky tu prítomné herecké esá hrali iba vedľajšie postavy. Tá hlavná sa ušla chalanovi, ktorý toho teda moc nepredviedol. Ale to by sa dalo ešte prekusnúť. Väčšia škoda je, že aj keď je nosná kostra príbehu v rámci dvoch časových rovín s ich vzájomným prelínaním ohľadom postupného odkrývania rodinného tajomstva pomere zaujímavá, výstavba a koncepcia dejovej linky bola v niektorých miestach pomerne chaotická. Tiež na záver to chcelo ešte nejaký nápad a uvítal by som aj viac emócií. Akosi to v tomto smere na mňa pôsobilo neutrálne. Priemer. 60/100 ()

Reklama

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Celkom živo si viem predstaviť knižnú podobu tohoto dobrodružného odhalovania tajomstva minulosti britskej rodiny. A nepochybujem o tom, že by vyšla v hodnotení lepšie ako tento rádoby televízny počin, ktorý postráda čo i len štipku tajomna, napätia, či spádu. Ono nemožno povedať že ide o snímok zlý...to nie...len nemá patričnú atmosféru a chuť. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Napříč časem vypadá vzhledově jako průměrný televizní film, ve kterém mě nejvíce zaujala (samozřejmě) Maggie Smith a nádherná výprava. Příběh sám o sobě nebyl špatný ani tuctový, ale něco tomu prostě chybělo, něco, co by mě nenutilo tak často sledovat hodiny. Ale rozhodně nelituji, že jsem tento snímek zhlédnul. Zkrátka sympatická oddychovka na volné odpoledne, která neohromí, ale ani nerozčílí. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Film pro věčné děti a nenapravitelné romantiky, pragmatici z něj odvázaní nebudou. Ačkoliv se řadím spíš do druhé z výše uvedených skupin, Napříč časem hodnotím pozitivně- za výpravu, za kostýmy, za tu tlustou dělící čáru mezi inteligencí a hloupostí, velkorysostí a malostí, dobrem a zlem. Někdy je potřeba vypnout, tenhle film je k tomu ideální. ()

Galéria (72)

Reklama

Reklama