Reklama

Reklama

Biela smrť

  • Česko Bílá smrt (viac)
Trailer

VOD (1)

Antarktída. Najchladnejšie a najopustenejšie miesto na Zemi. Teploty klesajú na 80°C pod bod mrazu. Domov jednej z najnebezpečnejších prírodných síl - snehovej búrky. Toto drsné a zároveň nudné miesto osamelej strážkyni zákona Carrie Stetkovej (Kate Beckinsale) naozaj nebude chýbať. Už o 3 dni slnko zájde na veľmi dlhý čas, stanica zostane bez energie a ona sa konečne dostane preč. Jej plány na vrátenie odznaku a začatie nového života dostanú vážnu trhlinu, keď sa uprostred zamrznutej krajiny, na mieste vzdialenom na míle od tábora, nájde mŕtve telo. Šerifka Stetková stojí pred šokujúcou záhadou a po dlhom čase má pred sebou skutočnú výzvu. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Počas výroby filmu bol použitý skutočný aj umelý sneh. (misterz)
  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)
  • Film bol natáčaný v Kanade na území štátov Manitoba a Quebec. (matkoulko)
  • Když Carrie Stetko (Kate Beckinsale) otevírá ocelové dveře, vítr převrhne hrnek s čajem a tekutina okamžitě zamrzne. Při teplotě mínus 65 °C se ale postava prochází po Antarktidě bez zahaleného obličeje. (Dlee)
  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)

Reklama

Reklama