Reklama

Reklama

Píše sa rok 2019. Zemou sa prehnala neznáma nákaza, ktorá premenila väčšinu obyvateľov na upírov. Ľudia teraz patria medzi ohrozený druh. Sú nútení ukrývať sa pred upírmi, ktorí ich usilovne udržujú na pokraji vyhynutia, aby sa mali čím živiť. Edward Dalton je vedec, ktorý sa odmieta živiť ľudskou krvou a snaží sa vytvoriť umelú krvnú náhradu, ktorá by dokázala udržať upírov pri živote. Času a nádeje ale zostáva len veľmi málo. Napokon Edward stretne Audrey, ľudskú ženu, ktorá sa ešte nepremenila, a tá mu pomôže k prekvapujúcemu objavu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (696)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Holky POZOR!!! Nějakej debil to naschvál přeložil podobně, ale na mě si nepříjdou!!! Docvaklo mi to ještě před půlkou!!! Tohle není STMÍVÁNÍ!!! A to ty pitky ze 7C by se byly schopné do krve hádat, že je. Není to vůbec o tom, jak psali v Brávíčku, nestojí to ani za starou Bellu a vůbec, ale ani na malou chviličku, tam nehraje PATYZÓN (Ježíš, ten je tak SEKSY!!!). Místo něj je tam nějakej pitomej dědek, podle oficiálního translátoru distributora prej Uhlovodík Jestřábe. No už jen to pitomý jméno! Ten mi teda nad postelí viset nebude. Jo a taková zajímavost: Jako druhou hlavní roli tam hraje ten chlápek, co napsal Robinsona Crusoa. Jsme to zrovna braly... Dobře jetej xicht, asi to bude autobiografický jako Stephenie. Ovšem na ní nikdo nemá! Ani Hery Potrat! A navíc má Radcliffe malýho šulina, né jako Robertek! ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Snaha byt "Matrixom upirskeho filmu" je zjavna a obdivuhodna, vysledok ostal na pol ceste. Trefne socialne i politicke komentare si podavaju ruky s logickymi preslapmi a "iba" zanrovo riesenymi situaciami. Spierigovci uz v Undead ukazali, ze remeselna zrucnost im nechyba, Daybreakers vsak zatial povedane iba potvrdzuju. Namety a temy pre pripadne pokracovanie priam visia vo vzduchu a hlavne ten jeden (a ktoreho sa zatial nechytili ani tvorcovia True Blood), ktory by mohol do diskusii o evolucnych teoriach priniest zaujimave napady sa javi viac ako pritazlivy... . ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Až se nakazím epidemií krvesajné choroby, nebudu vulva a zajistím si budoucnost: založím lidskou farmu, kde budu chovat jedno nejmenované etnikum - takové perpetuum debile na zdroj lidské krve. Oni budou dělat pořád to samé - válet si špeky, vyřvávat a hlavně šukat (když budou hodní a plodní, třeba jim i nějaký ten forbes pořídím). Akorát budu potřebovat ještě pár bílých nebo radši žlutých otroků, aby svou prací udržovali množící se krevní konzervy naživu a tudíž schopné v určených intervalech cedit hemoglobin. Jo, já budu opulentně vyžraný upír v dokonalé psychické i fyzické kondici, nenechám si potravu vychcípat, abych zdegenerovala v nemyslící, vyhublé, agresivní monstrum, jako ti američtí vampýří dementi ve "Svítání". No, co by chtěl člověk po národu, který si zvolil za prezidenta George Bushe jr. - dvakrát! Upíří doba, to bude ráj! Tři roky života na noční směny mám úspěšně za sebou, pobyt na přímém slunci nesnáším už teď, chybí mi jen vyvinutější tesáky či řezáky a můžu zahájit svou kariéru Draculova pohrobka. A mimochodem, s tématem tohoto filmu se dalo jít více do hloubky, neškádlit jen žíly na povrchu, leč zaříznout pořádně i tepny, jít na dřeň, vysrknout morek z kostí... a nenechávat logické ažury. Pak bych neměla obvyklé dilema, že 3* je málo, 4* moc: 70% s notně odřenými špičáky (nehrát v tom Dafoe a Neill, desítku bych strhla). ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,Co se stane, až tady nezbude ani jeden člověk, ani jedna kapička?“..... Lidi jako krevní konzervy, hledání krevní náhrady a příležitosti všechno změnit. Tenkrát, když místo evoluce přišla nesmrtelnost, vypadalo vše jako ideální svět. Jenže teď zbývá na světě posledních 5% lidí.... Béčko, který potěší dobrou atmosférou v první půlce, dobrým zvukem, sympatickým E.Hawkem a kalužemi krve. Taktéž mi připadá zajímavý nápad s epidemií šířící uzdravení. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Patřím mezi těch 5%. 2.) Baví mě filmy o upírech. 3.) Padám hlady, potřebuju krev! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nápad za cenu upírskej nesmrteľnosti, avšak spracovanie ma ako diváka zasýtilo asi tak, ako hladného upíra kvapka ľudskej krvi. Ešteže mali tvorcovia podporu v dokonalých efektoch a hereckom zložení. Slušné nápady dotvárali miestami slušnú atmosféru beznádejnej budúcnosti, riešenie zápletky bolo síce jednoduché, ale inovačné a nečakané, zabalené do tradičného konca, z ktorého som však sklamaný nebol. Po určitých nelogických scénach a dierach v scenári som čakal väčšiu blamáž. 70%. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (8)

  • Ethan Hawke bol obsadený do hlavnej úlohy v máji 2007 aj napriek tomu, že spočiatku rolu odmietal, resp. váhal. Ako dôvod uvádzal, že nie je veľkým fanúšikom žánru. Nakoniec ho presvedčil vlastný pocit o tom, že tento film nie je typickým béčkom. (Greenpeacak)
  • Počas scény v titulkoch, keď si malé dievčatko píše list na rozlúčku, je záber na kalendár, ktorý je otočený na apríl 2019. Tento mesiac však začína v pondelok a nie v utorok, ako je ukázané vo filme. (Gottfried)
  • Nakrúcanie sa začalo 16. júla 2007 v Austrálii na Zlatom pobreží (Gold Coast) v Queenslande u Warner Bros. Movie World studio a v Brisbane. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (viac)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (viac)

Reklama

Reklama