Reklama

Reklama

Píše sa rok 2019. Zemou sa prehnala neznáma nákaza, ktorá premenila väčšinu obyvateľov na upírov. Ľudia teraz patria medzi ohrozený druh. Sú nútení ukrývať sa pred upírmi, ktorí ich usilovne udržujú na pokraji vyhynutia, aby sa mali čím živiť. Edward Dalton je vedec, ktorý sa odmieta živiť ľudskou krvou a snaží sa vytvoriť umelú krvnú náhradu, ktorá by dokázala udržať upírov pri živote. Času a nádeje ale zostáva len veľmi málo. Napokon Edward stretne Audrey, ľudskú ženu, ktorá sa ešte nepremenila, a tá mu pomôže k prekvapujúcemu objavu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (697)

Morien 

všetky recenzie používateľa

Velká škoda toho vývoje. Začátek vypadal tak slibně. Dívala jsem se vlastně na dost kůl film a najednou někde na padesáté osmé minutě jsem si s šokem uvědomila, že za půl hodiny skončí a najednou se tam vlastně nic neděje nebo to tak aspoň vypadá a proč to tak vlastně je, to že nevím. Opravdu škoda. Kdyby to nebyl akční horor, ale meditativní horor nebo tak něco, mohla to být paráda. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Daybreakers už v trailery ukázal všetky svoje tromfy, no vo filme to nepodtrhuje žiadne Placebo a tak tá pôsobivosť scén je tatam. Napriek tomu je to pokrok pre bratov Spierigovcov, v porovnaní s ICH debutom Undead, je toto pozerateľný film. Opäť kombinujú zbrane, tentokrát žiadna trojhlavňová brokovnica ale brokovnica s kušou. Tak ako i Undead, film má dobré nápady, len scenáristicky sú akosi nezúžitkované a režijne sa tiež výrazne nepredviedli. Béčkovosti sa nevyhnú keď v ich filme po zásahu šípu upíry vybuchujú ako rozbušky. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Filmu nemožno uprieť istú dávku originality, aspoň čo sa týka upírskych filmov z poslednej doby. Nejaká inšpirácia Matrixom tu je cítiť, ale nevadí to. Prvá polovica filmu, kde je zobrazený svet upírov je určite zaujímavá, škoda , že neskôr sa v pôsobivosti trocha povolilo a dôraz sa kládol skôr na akciu. Osobne by som rád videl nejakú rozšírenú verziu, to pomalšie tempo z úvodu i atmosféra filmu sedeli podstatne lepšie. Záver sa zvrtol trochu prirýchlo, ale vzhľadom k pre mňa nie príliš zaujímavej sérii Underworld, sa prikláňam k slabším štyrom. 70%. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Priveľa dobrých nápadov zabitých béčkovou zápletkou a rutinnou réžiou. Hawke sa snaží o dušu, oveľa viac by mu však svedčal inteligentnejší žánrový pokus, Neill na malom priestore nemá čo dokázať a Dafoe je pre zmenu nevýrazný. Vo výsledku vlastne po všetkých stránkach neškodná upírska zábava, ktorej námet a mnohé pôsobivo zabudované prvky do sveta kde sú dominantnou rasou tí druhí, sľubovali viac... ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že to nenatočil někdo schopnější. Tady to vyloženě bije do očí, protože je zřetelně poznat, že tenhle film měl na mnohem víc. Vyskytne se pármomentů a dobrých scén (honička v autě, záběry na upíry žijící běžný život v nočním městě, plakát se strýčkem Samem), ale to jsou jen střípky toho, co si člověk po zhlédnutí pamatuje. A mělo to docela originální pointu, kterou by schopnější režisér dokázal určitě pozvednout nejmíň o třídu výš. Ethan ale hrál skvěle a Neill jakbysmet. (Kde je ten hodný Alan z Jurského parku?) Narozdíl od zmršené Legie plave Svítání v průměru, v rámci posledních "upířin" je to nadprůměr, s přihlédnutím ke svému potenciálu je to zatraceně promarněný námět. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (8)

  • Spoločnosť Bromley Marks, ktorá sa vyskytla vo filme, je pomenovaná podľa Patricie Bromley Marks, manželky Dicka Marksa, austrálskej legendy reklamy a mentora bratov Sprierigovcov. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie sa začalo 16. júla 2007 v Austrálii na Zlatom pobreží (Gold Coast) v Queenslande u Warner Bros. Movie World studio a v Brisbane. (Greenpeacak)
  • Bratia Spierigovci chceli vo filme upírov, ktorí majú klasický vzhľad netvorov, ale zároveň je z nich cítiť modernejšiu interpretáciu. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (viac)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (viac)

Reklama

Reklama