Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

  • USA Dressed to Kill (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V hitchcockovském stylu rozehrává režisér Brian De Palma nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi pohledných žen. Kate Millerová, která trpí v manželství s bezohledným Mikem, dá na radu svého psychiatra Dr. Elliota a začne flirtovat s neznámým mužem. Posléze je brutálně zavražděna ve výtahu. Jediným svědkem zločinu je mladá prostitutka Liz, policie jí však nevěnuje pozornost. Bezcitný zabiják už o ní ale ví... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (170)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dalsi ultimativny zarez z hororoveho zanru konciacich sa 70. rokov 20. storocia. Vyborny psychofryler, kde je perfektne vybudovana atmosfera, genialna rezia a film ma prvky krimi, ktora sa snubi s hitchcockovskym stylom. Michael Caine /The Italian Job 1969/ a Angie Dickinson /Rio Bravo, Stvanice s Marlonom Brandom/ boli na urovni. Nadhera : 90 % ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Kate Miller (Angie Dickinson) je brutálně zavražděna v hotelovém výtahu. Tělo krátce po činu objeví Liz Blake (Nancy Allen), která na okamžik v odrazu zahlédne vysokou blondýnu v tmavých brýlích s břitvou v ruce... Ve filmu je určitě několik zajímavých scén jako ta úvodní ve sprše, naháněná v muzeu a vražda ve výtahu. Snímek existuje ve verzi R-Rated a Unrated, která ukazuje více detailů ze sprchy a výtahu. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Erotický thriller vo svojich začiatkoch a hneď s ohromnými kvalitami. Žiadne lacné, či prvoplánové sexuálne scény. Možno jemná a trošku šokujúca zvrhlosť, ale hlavne kvalitný scenár originálnej kriminálky, dodatočne okorenený hitchcockovským štýlom, mrazivou hudbou a perfektne zvládnutým záverom, kde pointa a zvrat zohrávajú absolútne jednoznačne titulnú úlohu. Stredná výplň filmu by sa dala trošku zhutniť, ale aj tak to De Palma zvládol nad očakávania a takmer kvalitou lízol náznakmi uctievané 'Psycho'. 80%. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Alfred Hitchcock je u mňa na prvom mieste a Briana De Palmu mám veľmi rád. A práve preto nejdem nad 3*. Dressed to Kill sa formálne podobá na Hitcha viac než Hitch sám, no napätie i šok v ňom balancujú s jemnou naivitou a miestami až nechceným smiechom. Ak to De Palma robí schválne, v rámci nadhľadu, potom uberá filmu to, čo robí Hitcha Hitchom a prečo by sme mohli milovať aj túto jeho poctu majstrovi. Ak to nerobí schválne, za naivitou filmu je pravdepodobne podpísaná doba vzniku filmu. A tu prichádzame k ďalšiemu De Palmovu faux pas - Hitchove filmy nestárnu. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Často Cronenbergovsky úchylné, nicméně ve spoustě scén patřičně napínavé. Navíc svou službu poměrně hodně špatnému scénáři dělá nadstandartní kamera. Michael Caine pro mě v 80. a vlastně ani v 70. letech nic neznamenal. Oblíbil jsem si jej jako herce až hlavně v současnosti. Nancy Allen se do toho nebojí šlápnout a film je kromě krve našlapaný i erotikou. Zkrátka takový erotický hororový thriller. De Palma nikdy nebude Scorsese, ale svůj jasně daný rukopis má. 70% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (21)

  • Premiéra proběhla 25. 7. 1980 v 660 amerických kinech a během pouhých 19 dnů činil výnos na tržbách 15 milionů amerických dolarů. (Zetwenka)
  • Režisér si vysloužil kritiku za napodobování tzv. slasher movie. (Zetwenka)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama