Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

  • USA Dressed to Kill (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V hitchcockovském stylu rozehrává režisér Brian De Palma nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi pohledných žen. Kate Millerová, která trpí v manželství s bezohledným Mikem, dá na radu svého psychiatra Dr. Elliota a začne flirtovat s neznámým mužem. Posléze je brutálně zavražděna ve výtahu. Jediným svědkem zločinu je mladá prostitutka Liz, policie jí však nevěnuje pozornost. Bezcitný zabiják už o ní ale ví... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

amirgal 

všetky recenzie používateľa

Velmi nevyvážený, což mne ostatně dost zamrzelo. Od skvělých snových scén a scén pronásledování se propadá do nepříliš důvěryhodných druhořadých konverzačních vystoupení. De Palmovi protagonisté by se neměli pouštět do větších rozhovorů, možná by nemuseli mluvit vůbec ... síla filmu je všech scénách beze slov. ()

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Kouzelná variace na Psycho. V roli Janet Leigh se představí Angie Dickinson, za její sestru zaskočí Nancy Allen a Johna Gavina nahradí Keith Gordon. A co Norman Bates? Nechte se překvapit, chlápek s parukou na hlavě a břitvou v ruce vás ale bude strašit ve snech ještě dlouho. A samozřejmě zde nepřekvapivě najdete i kupu nadsázky, špetku erotiky a závěr, který se dá interpretovat více způsoby. Další zastávka - Kainova výchova. ()

Reklama

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Kate Miller (Angie Dickinson) je brutálně zavražděna v hotelovém výtahu. Tělo krátce po činu objeví Liz Blake (Nancy Allen), která na okamžik v odrazu zahlédne vysokou blondýnu v tmavých brýlích s břitvou v ruce... Ve filmu je určitě několik zajímavých scén jako ta úvodní ve sprše, naháněná v muzeu a vražda ve výtahu. Snímek existuje ve verzi R-Rated a Unrated, která ukazuje více detailů ze sprchy a výtahu. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Krimi-thriller takmer Giallovského razenia. ústredný príbeh s maniakálnym vrahom ktorý sa prezlieka za ženu a vraždí s výhradne britvou. pekné dámy ma bavil. Michael Caine ako psychiater, ktorý príde na to že vrahom je jeden z jeho pacientov, na mňa pôsobil vierohodne. Jeho kultivované vystúpenie a rozhovory tvorili dôležitú časť tejto snímky. a vlastne pripravovali diváka na nie až tak nečakaný koniec celého príbehu. Chvíľku trvá kým sa človek v tejto snímke nájde pretože do prvej vraždy akoby išlo o úplne iný film, je to také.... nevyvážené. Brian De Palma nepatrí k mojim favoritom. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Alfred Hitchcock je u mňa na prvom mieste a Briana De Palmu mám veľmi rád. A práve preto nejdem nad 3*. Dressed to Kill sa formálne podobá na Hitcha viac než Hitch sám, no napätie i šok v ňom balancujú s jemnou naivitou a miestami až nechceným smiechom. Ak to De Palma robí schválne, v rámci nadhľadu, potom uberá filmu to, čo robí Hitcha Hitchom a prečo by sme mohli milovať aj túto jeho poctu majstrovi. Ak to nerobí schválne, za naivitou filmu je pravdepodobne podpísaná doba vzniku filmu. A tu prichádzame k ďalšiemu De Palmovu faux pas - Hitchove filmy nestárnu. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (21)

  • Ve sprchové scéně Angie Dickinsonové byla použita dvojnice. (Matty)
  • Ve Spojených státech byl film mládeži do 16 let nepřístupný. Nesestříhaná verze totiž obsahuje několik detailů první vraždy navíc a poněkud "intimnější" scénu ve sprše. (Petrus1)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama