Reklama

Reklama

Obete vojny

  • Česko Oběti války (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je založený na skutečné události. Bojová četa v něm propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Vize a intenzita tohoto příběhu pevného postoje jediného muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla postavil na stranu zdravého rozumu, je zcela bez konkurence a zůstává nepochybně tím nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud na stříbrném plátně vykreslen. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Úžasná hudba, to by som chcel povedať na úvod. Inak to je film, ktorý je podľa skutočnej udalosti, takže ťažko vyčítať niečo príbehu, skôr dej mal byť lepší, väčšina času sa totiž venuje znásilneniu, následnej vražde a vyšetrovaniu tejto udalosti a ten zbytok sú len nudné reči, ale z vojny vo Vietname sa toho veľa nedozviete, akurát, že sa zatĺkali zločiny. Patrí to medzi tie slabšie filmy týkajúce sa tejto témy, medzi slabšie protivojnové filmy, miestami to pôsobí naivne účelovo, sentimentálne a človeku sa to pri tej dĺžke môže rýchlo omrzieť, keby to malo o desať, či pätnásť minút menej, tak by asi väčšina divákov nič nepovedala. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

De Palma je vždycky takové devatero řemesel, desátá bída. Snad ani není žánr, který by neokusil, což nejspíš zapříčiňuje, že z něj nikdy nemám pocit autenticity. Jde o práci z motivy, které objevili jiní. Oběti války jsou prototyp takového filmu - Válečný kus jak podle škatulky, kde sice vše perfektně funguje, ale budí to prostě dojem, že De Palma zase nakoukal mistry a střihnul si takové best of. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tak je to pomerne dosť uťahaný (proti) vojnový snímok, ktorý opäť ukazuje, že Amíci vo Vietname boli jednoducho svine. Tentoraz sa film zameriava na skupinu vojakov, ktorí unesú vietnamskú dievčinu, znásilnia ju a potom zabijú. Okrem jedného, ktorý sa rozhodne, že to tak nenechá a rozpúta s nimi súkromnú vojnu. Michael J. Fox, ktorý bol v tom čase známy z komediálnych rolí tu veľmi prekvapil a v úlohe bol presvedčivý rovnako ako seržantská "sviňa" Sean Penn. Snímka má niekoľko zaujímavých sekvencií a prevažne scény z vietnamskej vraždiacej a mokrej džungle sú vskutku pôsobivé ale film plynie tak pomalým tempom, že som si myslel, že je tak o hodinu dlhší a dosť často som sa nudil. V záplave vojnových filmov z Vietnamu je tento veľmi nevýrazný. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Brian De Palma není režisér mého srdce. Dokazuje to každým snímkem a já nad tím trochu smutním. Je to dobrý režisér, avšak jeho chyby a nedostatky jsou příliš patrné a jeho snímky často spadají po pár minutách do nudy. Oběti války pro mě byly očekávaným snímkem hlavně proto, že měli tvořit společně s Apokalypsou a Četou, trojici toho nejlepšího o válce ve Vietnamu. Bohužel zůstaly daleko za očekáváním a i přes mého oblíbence Michaela J. Foxe a jeho protějšek ďábelského a mladého Seana Penna jsme se příliš často nudil a očekával něco navíc. To nepřišlo stejně jako u většiny snímků De Palmy. Určitě je v tom jistá morální výpověď a kritika postoje US Army k činům jejich vojáků za války ve Vietnamu, ale prostě to na člověka nemá ten nutný dopad a tu naléhavost, kterou by mělo. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný vojnový film z obdobia vojny vo Vietname. Nejedná sa ale o žiadny veľkofilm, čiže žiadne veľké bojové scény s Vietnamcami sa nekonajú. Zato je tu rozpracovaný dosť krutý príbeh a stojí za to mu naslúchať. Veľmi dobre do filmu zapadla dojímavá Moriconneho hudba(fakt nádherná melódia). Veľa sa popísalo ako filmu ublížilo obsadenie hlavnej úlohy M.J.Foxom. Keď som to videl pred 15 rokmi prvý krát, tak mi to tak nepripadalo. Teraz to vidím trošku ináč. Naozaj M.J. Fox nebol najšťastnejšia voľba, kto vie, aký názor na to má B.DePalma dnes. Napriek tomu film stojí za pozornosť.80%. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Železničný most využitý v prestrelke ku koncu filmu je súčasťou japonského dopravného systému, stvárnenom už aj vo filme Most cez rieku Kwai (1957). (Smok)
  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené