Reklama

Reklama

Alfred Butterworth and Sons, Glebe Mills, Hollinwood

všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Veľká Británia, 1901

Recenzie (3)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Potomkovia tých ľudia by sa potešili, ak by to vedeli, že tam majú predkov, otázka je skôr koľkí to vedia. Každopádne jednoduchý dokument, ale s historickou hodnotou. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Neobvykle čistý obraz zachytáva každodenné kráčanie obyvateľov Veľkej Británie. 100% mužov má baretky, 99% žien má na hlavách šatky alebo klobúky. Z množstva zachytených obyvateľov som zbadal cca päť prostovlasých žien či dievčat. V prvej tretine filmu si pár mládencov všimne kameru. Zámerne ostávajú v dave kráčajúcich pred ňou stáť a rôzne sa škeriť a rehotať do záberu. V 25. sekunde je možné v pravej časti obrazu vidieť muža postihnutého rachitídou (dnes viac-menej historickou chorobou, kedysi veľmi trápiacou industriálnu Britániu, vznikajúcu dôsledkom nedostatku vitamínu D či už nedostatočným zložením potravy alebo nedostatkom slnečného žiarenia v natlačených, tienistých robotníckych kolóniách). ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Kameraman zaznamenal chůzi lidí snad všech věkových kategorií. Od dětí až po starší lidi. Video s komentářem ženského hlasu, které trvá 1 minutu a 41 vteřin. ()

Reklama

Reklama