Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový názov)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (183)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Taký japonský Butterfly effect, bez zbytočného moralizovania nad nutnosťou prítomnosti aj horších momentov v našom živote (keď si spätne po sebe čítam túto vetu, začína mi byť zle). A vlastne absolútne bezkonkurečne úplne najlepšie a najreálnejšie (teda pardon, najvernejšie realite) vykreslenie stredoškolákov a ich spôsobu života v anime vôbec - aspoň čo sa mojich skúseností týka. Akurátne z pre mňa neznámej predlohy (nemôžem teda porovnať, nakoľko sa odklonil, ako to spomína napr. JFL, zato hranej verzii určite venujem pozornosť) vychádzajúcou ideou, dĺžkou, poňatím, atmosférou, hudobným vkusom, postavami i technickým zázemím (na rok 2006 výborná kresba, ktorá mi dala spomenúť na Šinkaia - a viacero jeho diel po tejto stránke jasne predčí). Hosoda mi zrejme má čo povedať a Cucuiovi hrdinovia všedných dní rovnako. Hodnotím a komentár píšem až po druhom zhliadnutí; toto som si jednoducho musel okamžite zopakovať. 95% Pozn.: Vzhľadom na autora predlohy ešte raz prehodnotiť Konovu Papriku, ktorá pracuje s originálnym motívom nemenej obratne. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

V prípade tohoto veľmi krásneho filmu by som vymenil miesta v žánroch dráme a romantike. Dievča ktoré dokáže cestovať v čase vás obíme svojou krásou tak,že budete prežívať príbeh spolu s ňou.Na začiatku ešte nie je jasné,že prečo Makoto dokáže cestovať v čase dovtedy je to veľmi lahodné a človeka to naplní bezstarostnoustou.Ale neskôr sa začínajú vo filme objavovať prvky drámy a vtedy sa začnete spútaný týmto filmom obávať,že čo sa stane ďalej. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Když už jsem objevila Mizayakiho, řekla jsem si proč se nepodívat po nějakých jiných tvůrcích japonského anime. No a s tímto snímkem jsem rozhodně nenarazila, ba naopak naprosto mě uchvátil. Rozhodně bych to neoznačila za pohádku a doporučila spíše starším dětem a dospělým, protože ,možná to bylo už tou pozdní večerní hodinou anebo opravdu je tento snímek vcelku komplikovaný a těžký na pochopení, kdy se vše, pro mě ani ne úplně vše, rozuzlí na konci. Bylo tam vše humor, napětí, akce, romantika taky, smutek, krásné barvy a anime, charakterně vykreslené postavy, hudba, napětí ..prostě vše...už jsem se zase přistihla u toho, že dělám výčet, měla bych se to vážně odnaučit:D takže 5* i více, kdyby to šlo. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa tam boli občas také slabšie scény, pri ktorých som sa nudila. No ale musím uznať, že to bola celkom pekná animácia a hlavné postavy boli veselé, čo tiež oceňujem. Bolo to viac ako dobré ale nie vynikajúce. A Makoto má fakt otrasný plač. Tak trochu som sa v istých veciach stotožnila s hlavnou hrdinkou a to vždy je v mojom prípade pre film či seriál plusom. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Osobitá a ryze originální adaptace klasického románu pro dívky od Jasutaky Cucuiho se namísto převyprávění předlohy vydala cestou volného pokračování, které ovšem dokonale aktualizuje prvky původního díla pro dospívající dívky z nového tisíciletí. Ostatně sám Cucui ji v jednom rozhovoru nazval vyloženou druhou generací své knihy. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (8)

  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)

Reklama

Reklama