Reklama

Reklama

Traja cudzinci

Trailer 4

O tom, čo sa 11. februára 2005 stalo v dome rodiny Hoytovcov, nie je doteraz jasné. Pre Kristen McKayovú a Jamesa Hoyta malo ísť o krásnu noc vo dvojici v prázdninovom dome, patriacom jeho rodičom. Po odchode z oslavy kamarátovej svadby a vrátia sa do domu, nič šťastnému zamilovanému páru nevychádza. A navyše uprostred noci ozve klopanie na dvere a za nimi čudný hlas. Kristen a James nečaká noc plná vášne, ale noc plná utekania a skrývania sa pred troma maskovanými cudzincami. Snažia sa prežiť noc hrôzy, ale netušia že Cudzincom sa uniknúť nedá... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (544)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem viděl kdysi dávno a pamatoval jsem si ho jako solidní home invasion s krásnou Liv Tyler. V té době jsem na čsfd nebyl a tak ho aspoň ohodnotím teď po opětovném shlédnutí. Rozdíl zhruba 10 let od prvního shlédnutí dělá divy. Za ty roky jsou už totiž viděl mraky podobných a hlavně lepších home invasion. I tak je to pořád koukatelnej snímek, kterej není o krvi, ale spíš o psychonátlaku. Za mě to jsou slabší 3 hvězdy. V tomhle případě bych radši zvolil snímek Ils ( 2006 ). ()

Reklama

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu jsem si říkal, jestli to je nebo není remake francouzského Ils a ukázalo se, že není - i když má prakticky stejný průběh. Začíná, pak prostřední část u které jsem se bál, a pak závěr kdy už pro přeplácanost a podivnost toho všeho ztrácím jakékoli pouto a zájem o film. Za co by tohle opravdu zasloužilo 'odpad!' je využití věty 'podle skutečných událostí'. U naprosto smyšleného filmu je to opravdu masakroidní podvod na diváka. No ale tak dávám tři, protože tu atmosféru to mělo, drželo a některé scény byly fakt o nervy. Kdyby tam bylo méně lekaček a méně sebevražedného chování záporáků, mohly být čtyři. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Strata času. Niet v tom štipky logiky a pre mňa osobne ani napätia. Úvodná polhodina je ešte ako-tak pôsobivá, ale neustále sa zjavujúci a miznúci bubáci v maskách postupne stratia na svojej tajomnosti a strašidelnosti a stanú sa z nich len otravní a nudní pandrláci. Po hodine už si budete želať, aby konečne prišiel producent, vyhodil toho neschopného režiséra a zvyšok filmu zveril nejakému francúzskemu mäsiarovi. Ten rádoby šokujúci záver by mal možno v podaní á la Hranice smrti slušnú šťavu, takto je to len zúfalo bezkrvné zavŕšenie rovnako suchého filmu. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Film přesně podle mého gusta. Dvojice sympatických (!!!) hrdinů v domě, okolo domu trojice pěkně maskovaných Cizinců (jejichž postavy mají do budoucna s trochou štěstí velkou šanci na vznik dobré hororové série), pomalé tempo, hustá atmosféra... no prostě parádní podívaná. Napětí funguje po celou dobu stopáže, režie je na debut více než slušná a závěr úderně mrazivý. The Strangers by se mohli líbit všem těm, které zaujali francoužští Ils. S tímto svým evropským bratříčkem svádí film vcelku vyrovnaný souboj. 75% PS: Jak tak koukám, tak jsem asi jediný, koho moc nezaujaly trailery, ale samotný film nakonec ano :D ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (16)

  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)
  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)

Reklama

Reklama