Reklama

Reklama

Bhután - Hľadanie šťastia

  • Česko Bhután - Hledání štěstí
všetky plagáty
Trailer 1
Dokumentárny / Krátkometrážny
Slovensko, 2008, 33 min

Réžia:

Pavol Barabáš

Scenár:

Pavol Barabáš

Kamera:

Pavol Barabáš

Hrajú:

Marek Ťapák (rozprávač), Matej Landl (rozprávač)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Hovorí sa, že na Bhután zabudli ľudia, ale nikdy nie bohovia. Starodávne horské kráľovstvo učupené medzi indickým Assámom a čínskym Tibetom domorodci nazývajú po svojom - Zem hrmiaceho draka. Putovanie zabudnutou krajinou, v ktorej ľudia uctievajú všetko živé, je rozprávaním o šťastí. Vnútorný pokoj tu je cennejší, než zhon za matériou sveta a harmónia s prírodou sú všetkému nadradené princípy. Dobrý kráľ sa stará o blaho poddaných. Namiesto hrubého domáceho produktu presadzuje hrubé domáce šťastie. Je to akoby rozprávkový svet. Malé himalájske kráľovstvo si totiž v krehkom ponímaní šťastia zvolilo zvláštnu cestu. Možno, že správnu. Zatiaľ... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Lod1

Lod1 (hodnotenie, recenzie)

,,Ten kto priveľa majetku vlastní, tomu stále hrozí, že pohroma môže prísť. Rybník, ktorý sa po okraj naplní, aby hrádzu nepretrhol, treba vypustiť!" 8.storočie Sakja Pandita.

toto maju ucit deti v skolach , bohuzial tam pocuvaju ..to co vidime okolo seba, mamon,povrchnost, neucta z zivemu a nezivemu, 

Lod1

Lod1 (hodnotenie, recenzie)

TOP pre mna.celkovo zo vsetkeho comu som dal za roky hodnotenie.  absolutne fantasticke slova tam zazneli . Ludia merajuci uspech hdp alebo gdp... su odpad..) wallstreet a vojenska masineria usa a spol,,

Ricco

Ricco (hodnotenie, recenzie)

to Runetek: Pokud člověk jako Pavol Barabáš označí tento film jako expediční, tak o tom ani na vteřinu nebudu pochybovat, kdyby jsi ho znal, tak o tom nepochybuješ. Moudra typu "každý ale přirozeně zjistí více sám, pokud tam vyrazí" jsou trošku směšná.

Reklama

Reklama