Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodník Steven spekuloval na burze tak, že jedinou možností jak odvrátit konkurz, je vražda jeho bohaté manželky Emily. Na tuto vraždu si najme milence své manželky Davida, kterého Steven vydírá. Avšak plán se mu vymkne z ruky: naopak je to Steven, na koho padne podezření... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (353)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dial M for murder je pre mňa jeden z najoblúbenejších Hitchcockov. Napriek tomu, keby som nevedel, že Dokonalá vražda je jeho voľným remakom, by mi táto skutočnosť nedošla. Douglas je tu rovnaká rozmaznaná sviňa ako vo Wall street a v Hre a tieto úlohy mu sadnú najlepšie. To musí byť nuda s týmito bohatými maklérmi, keď sa smejú na tom, že v Hong Kongu je už ráno, keď je teraz večer....zaslúžili by si premyslene pozabíjať.... ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Slušný a přitažlivý thriller se zajímavě vzniklou zápletkou, v první čtvrtině už to vypadá na konec (tak snad Aragorn tu Gwyneth zabije a bude to dokonalá vražda ne?), ale ups, ona se ubránila! Následuje pár zajímavých zvratů, bystrý a arabsky (?) mluvící Poirot + bohužel možná trošku předvídatelný konec. Totiž ať jsem fandil skvěle hrajícímu Douglasovi jakkoliv, tušil jsem, že se titulků nedožije. Celkově nejde o kdovíjak silný napínák, mohl bych jmenovat dost lepších, ovšem já jsem byl spokojen a to dokonce nad svá očekávání, tudíž mohu doporučit. 7/10 ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je iba málo remakeov, ktoré sa aspoň vyrovnajú originálu, takže ich nakrúcanie je skôr odôvodnené scenáristickou núdzou, než ambíciami nových tvorcov. Hitchcockov originál si už pamätám iba matne, tento film o niečo lepšie, ale aj tak bolo užitočné pozrieť si ho opakovane. Andrew Davis sa okrem Utečenca príliš nevyznamenal, takže som neočakával žiaden zázrak. Napriek tomu trojica dobrých hercov zahrala diabolskú hru s potrebným gradujúcim napätím, takže som nemal problém prihodiť hviezdičku. Akurát oholený Suchet toho veľa nenavyšetroval a bol tam takmer za štatistu. Celkove spokojnosť, ktorá znesie porovnanie aj so slávnym Utečencom. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na takmer všetkých thrilleroch s Douglasom si vždy rád zmlsnem a aj keď tento nepatrí k jeho špičke, stále je to kvalitná nádielka napätie, zvratov a pekne prešpekulovaného scenára. Aj keď v princípe možno prehnané, keď útla žena vlastne vybabre s troma chlapmi, ale garantujem, že počas filmu to bude všetko pravdivé. Je len škoda, že práve gwyneth som tú rolu akosi neveril. Ale inak veľmi dospelý thriller, ktorý Dawis bude mať určite ešte dlhé roky zarámovaný (spolu s 'The Fugitive') niekde vo vytrínke a my budeme len čakať, kým ešte nenatočí niečo podobné. 80%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Skvely devätdesiatkovy thriller so spickovym scenarom. V prvej polovici sledujeme perfektnu pripravu vrazdy, ktora sa v druhej polovici zvrtne a tak musi pachatel az do konca neustale pohotovo improvizovat a pritom to nepôsobi nevierohodne prekombinovane. Douglas si svojho bezcitneho parchanta poriadne vychutnal. Skvela je aj Gwyneth Paltrow ako jeho uboha manzelka, ktorej to postupne zacne dochadzat. Slabsi mi pripadal len Mortensen u ktoreho nechapem jak mohol tak dlhe roky hrat tak priemerne dokial z neho Cronenberg nevydoloval vo svojich filmoch strhujuce vykony. Jedina vec, ktora mi na filme trochu vadila, bola slaba angazovanost policie a nevyuzitost Davida Sucheta ako vysetrovatela. Pochvalu si zasluzi skvely soundtrack, ktory filmu dodaval napinavu atmosferu. Vysledkom je kvalitny thriller, ktory aj po rokoch stale bezchybne funguje. 8/10. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama