Reklama

Reklama

Rallye smrti

  • Česko Rallye smrti (viac)
Trailer 1

Internetové stránky projektu Rallye smrti patria k tým najnavštevovanejším. Beží na nich online najbrutálnejších pretekov v histórii. Ich aktérmi sú „obyvatelia“ jednej z najťažších amerických väzníc. Pravidlá sú jednoduché- rýchlo, divoko a čo najbezohľadnejšie dôjsť do cieľa ako prvý. Stačí päťkrát vyhrať a namiesto medaily dostane pretekár to najcennejšie - slobodu. Prehrať však väčšinou znamená zomrieť - v horiacom vraku auta, pod kolesami silnejšieho súpera alebo s guľkou v hlave. Strieľanie čímkoľvek je totiž počas preteku povolené. Jensen Ames, bývalý slávny automobilový pretekár sa dostal za mreže za vraždu manželky, ktorú však nespáchal. Bezškrupulózna riaditeľka väznice Hennesseyová sa rozhodne, že Ames si navlečie masku legendárneho pretekára Frankensteina, ktorý pri posledných pretekoch zahynul, o čom verejnosť zatiaľ nevie. Sľúbi Frankovi, že za výhru sa dostane na slobodu. Frank zatiaľ netuší, čo všetko ho čaká. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (1 087)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

[Unrated verze] Guilty pleasure jako prase. Paul W.S. Anderson nepatří mezi mé oblíbence, ale na druhou stranu jej ani nezatracuji a každý jeho nový film očekávám s nadějí, že by snad dokázal mé oko potěšit stejně jako u Horizontu události. S AvP se mu to částečně podařilo, i když tam mu hodně pomohly samotné válčící potvory. Tentokrát však udeřil hřebík na hlavičku. Obsadil do hlavní role Jasona Stathama, který sice pořád hraje stejně, já mu to však stále stejně žeru, doplnil okoukaná schémata závodů, nováčka ve vězení, soupeření vězňů v čemkoli o videoherní prvky, s životním výkonem střihače (kamera teda nic moc) perfektně nasnímal akci a definitivně si mě získal pár předtím neviděnými momenty (obrněná truck střelnice, bitka Jasona s Maxem Ryanem..). Death Race má sice pár mušek, ale za ten neskonalý pocit potřeby po shlédnutí skočit do nejbližšího auta a rozdat si to s prvním kolemjedoucím vozem na ně nehledím a střílím plným hodnocením. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Na ostrove Terminal je zriadené prísne strážené väzenie z ktorého sa vysielajú online súboje väzňov. Bojujú na život a na smrť, pre pobavenie platiacich divákov. Sledovanosť dosahuje rekordné hodnoty. Sú to novodobí gladiatori a ostrov Terminal sa stal ich Koloseom. Diváci však vyžadujú stále viacej a viacej akcie, násilia, vzrušenia a zábavy. A tak sa zrodil neúprosný závod ozbojených a opancierovaných automobilov. Brutálna "Rallye smrti". Death Race! **** ()

Reklama

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Bizardní, neopakovatelný a nikdy nezopakovaný "Death Race 2000 (z roku 1975)" nemůže být nikdy napodoben. Tento film je jen jeden a vymyká se všem standardům i ujetostem, je vyjímečný, ale nikdy nezkultovněl. Potažmo mnohem "uhlazenější" Cannonball (1976)" rovněž s Davidem Carradinem a od stejného režiséra již byl dosti přístupnější širšímu publiku, ale nikdy nebyl výrazně přijat. Z těchto dvou filmů má vycházet moderní "Death Race (2008)", ale není tomu tak. Film si bere jako námět opravdu pouze název, nic víc. Jedná se o víceméně klasické vězeňské drama na pozadí nonstop brutální akce (nikoliv naopak). Akce a akce, brutální závody, výborné triky, rychlost, bouračky a celkově šílený masakr. Výborný nasraný Standham. Prostě parádní oddechovka. Každopádně bez děje a nápadu, ale o ten zde přece nejde. Když vyrazil do závodu superozbrojený náklaďák, tak jsem šel fakt do kolen. Paráda!! ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Paul W.S. Anderson je dost nevyzpytatelný režisér, protože člověk nikdy neví, jestli jeho další projekt dopadne dobře, nebo naopak opravdu špatně. No tentokrát mu to naštěstí vyšlo - Death Race je královskou béčkovou zábavou, která sice není tak bláznivá jako Doomsday, ale mnohem lépe drží pohromadě. Tímhle filmem mě tedy Anderson potěšil, ale AvP mu stejně neodpustím. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Snom každého béčkara je točiť za áčkové peniaze. Anderson mal azda poslednú šancu dokázať, že si ich zaslúži a po vzore topiaceho stískol slámku s parou 1500 konských síl. Síce stále ťažko nezvláda hercov ani dialógy, ale akcia je (minimálne pre rok 2008, vrátane pastelkového Speed Racera) bezkonkurenčný nátrhprdel. A o tom je Death Race. Yummy! 90% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (40)

  • Jason Statham (Jensen Ames) trénoval kvôli účinkovaniu vo filme tri mesiace tak poctivo, že z pôvodných 20 % sa zásoby tuku v jeho tele zmenšili na 6 %. (m.a.t.o.)
  • Machine Gun Joe (Tyrese Gibson) má na svém pickupu Dodge Ram výzbroj: na střeše 6x ruský raketomet RPG-7 ráže 40 mm, vpředu na kapotě 2x americký kulomet M1919 Browning upravený na ráži 7,62x51 mm NATO a 2x americký kulomet M2 Browning ráže .50 BMG (fifty cal), z každé strany vozu má lafetován 2x elektricky ovládaný 6ti hlavňový rotační kulomet Minigun M134 ráže 7,62x51 mm NATO. (c.tucker)
  • Podľa vyjadrenia režiséra Paula W.S. Andersona rastúca popularita televíznych reality show značne pomohla tomu, aby film vôbec mohol vzniknúť. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (viac)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (viac)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (viac)

Reklama

Reklama