Reklama

Reklama

Kruhy sa odohrávajú trinásť rokov po udalostiach predchádzajúcej časti. Príbeh o vraždiacom filme je považovaný len za hororovú historku, no napriek tomu študentku Juliu znepokojuje zmena správania jej priateľa Holta, ktorý údajne toto video videl. Napriek jeho varovaniu si video zvedavé dievča pozrie. Nepochopiteľný zostrih zdanlivo nesúvisiacich scén korunuje telefonát, v ktorom jej neznámy hlas oznámi, že presne za týždeň zomrie. Keďže ju od tej chvíle začnú rôzne desivé udalosti sprevádzať doslova na každom kroku, neberie Julia varovanie na ľahkú váhu. Čoskoro jej tiež dôjde, že jedinou nádejou na prežitie je pochopenie videa, ktorým Samara, dievča zo studne, vyslala svetu zašifrovaný odkaz. Pátranie po Samariinom desivom osude zavedie Juliu na cestu, kde je jej život v rovnakom ohrození, ako keby na smrť odovzdane čakala doma. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (325)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po veľkých odsúvačkách sa konečne dostalo "Rings" do kín. Že im to ale trvalo. Myslím si, že pokračovanie filmu Ring, sme chceli vidieť dlho. Alebo minimálne, ja som chcel. Najmä po tom, čo The Ring Two nebol zrovna najlepším pokračovaním a najviac si odtiaľ asi každý pamätá vetu - "I´m Not Your F*cking Mommy!" Ale pristupoval som k tomu opatrne, lebo som sa nechcel sklamať. A mám pocit, že z trojice filmov ma tento bral asi zo všetkých najmenej. Nedozvieme sa nič ohľadom našich starých známych postáv, úvod a záver sú absolútne fiasko a mám pocit, že niektoré scénky by sa uplatnili viac v iných filmoch než tu. A aby toho nebolo málo, tak tu máme staré dobré falošné a pravé skákačky. Na druhú stranu to malo pár dobrých momentov a občas sa dostaneme ku zaujímavému nápadu, ako napríklad dve videá v sebe, ale potom prichádzajú nudné vyšetrovania, ktoré v tomto filme pôsobia maximálne nezaujímavo. V prvom filme to malo nejaké čaro, pretože sme neustále hádali, čo budú jednotlivé momentky znamenať a nevedeli sme to sledovať. Plus sme tam mali aj akčné momentky, ako napríklad útok koňa na lodi, alebo zistenie, že syn Rachel videl pásku tiež. To dokáže posunúť trošku hranice. "Rings" je ale neskutočne nudný v týchto miestach. A keď sa aj niečo stane, nie je to veľmi efektná ako napríklad scénka s hrobom. Ale potom sú tu momentky, kde človek skutočne len prevracia oči. Ako napríklad záverečné momentky sú ako vystrihnuté z minuloročného Don´t Breathe. Alebo tu máme smrť, ktorá by sa viac hodila do filmu Final Destination. A človek si potom nemôže tie momentky užívať, lebo je neustále rušený faktom, že toto sme tu už mali a najmä spracované lepšie. Okrem toho miestami film vôbec nedáva zmysel a najmä si myslím, že film mal skončiť päť minút predtým, než reálne skončil. Lenže potrebovali sme ešte nejaké scénky z traileru niekam šupnúť, tak prečo by sa neurobil násilný koniec, ktorý je maximálne odfláknutý? Aby som to zhrnul, nemyslím si, že je "Rings" otrasný film, ale rozhodne to nie je to dobré pokračovanie, ktoré by sme si k tomu priali. Ak ste veľmi zvedaví, tak si to choďte pozrieť, ale viac by som doporučoval, aby ste si to pozreli až keď to bude dostupné na DVD. Ušetrite si peniaze. Hodnotenie: C- ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Člověk, který jde do kina na Kruhy (nebo na ně obecně jen kouká), by měl počítat se základní věcí. Kruhy ani náhodou nejsou hororem, jako spíše thrillerem, který za pomoci pátrání vysvětluje Samařin origin. S hororem to má společné opravdu jen nějaké málo. Lekačky (které většinou obsahují nestrašidelné běžnosti + jich není mnoho) a hudbu, která nějakým způsobem evokuje atmosféru strachu. Celkově strach mít nebudete. Já osobně patřím mezi skupinu lidí, kteří se z takovýchto filmů nějakým způsobem sesypou. Kruhy jsem zvládnul bez jakýchkoliv následků... Film tedy doplácí hlavně na to, že od něj diváci očekávají úplně něco jiného. Nemluvě o tom, že spoileroidní trailer vyzradí finální kličku, která by zřejmě divákovi mohla být skryta až do samotného konce. Co se týče filmu jako thrilleru... Atmosféra byla fajn a příběh měl celkem spád. Celkově bych to viděl na 3 hvězdičky. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

To je tak, když jste producent a máte chuť trošku znásilnit originální předlohu. Vždyť před lety to už jednou Váš kolega udělal a byl z toho poměrně úspěch, tak proč by nebyl znova? Takže stačí vymyslet trošku jiný průběh VHSky, trošku horší herce, trošku slabšího režiséra a výsledek je na světě. Levnější plagiát, který má jediný štěstí v tom, že se příběh snaží vyprávět trošku jinak a přináší do příběhu pár zajímavých detailů. Jako celek ale samozřejmě totální zbytečnost. ()

AffectedFace 

všetky recenzie používateľa

Film by se dal opravdu rozdělit do dvou části a teď která z nich je ta víc debilnější? No já bych řekl, že ta druhá jednoznačně. Už od oznámení jsem věděl, že se bude jednat o propadák v rámci "horor" snímku čímž kruhy rozhodně nejsou. První díl si držel skvělý potenciál v rámci originality, napětí, Naomi Watts a hlavně scénáře... Tady se to všechno jenom koncentruje a neposouvá dál, začíná to zbůhdarma nikde a postupem se nesnaží ani zaujmout. Samara vypadala jako CGI animace z dětských pohádek a tvůrcům se jednoduše nepovedla ani v momentech, kdy z ní měla jít husí kůže. Jediný, co dokáže zaujmout je celková pointa ke který se tvůrci chtěli dopídit, ale nepovedlo se. Horor je to maximálně pro teenky od 13 do 18 let, pro ty ostatní je to jednoznačnej propadák zařazenej do "magického kruhu" hovna.. 20% ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Samotný Kruh z roku 2002 skvelo využil svoj potenciál, a tak vlastne už nie je moc čo rozvíjať (dôkaz Kruh 2 z roku 2005). Kruhy na úvod išli cestou, ktorá celkom dobre sedí do aktuálnej doby. Gabriel stretnutie s kazetou využil k rozohraniu hry, ktorá je niečo ako výzvové hry pre priateľov na socialnych sieťach či mediálne profláknutá Modrá veľryba. Ďalšia časť filmu je venovaná skúmaniu minulosti Samary a hlavne jej rodiny. Ako celok to drží pokope a jedná sa teda o priemernú hororovú "online" vyšetrovačku/vyvražďovačku. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (13)

  • Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) spočiatku netušila, že ide o horor. Keď dostala ponuku, natáčala práve v Taliansku, takže ju prijala bez toho, aby zisťovala viac informácií o projekte. Pravdu sa dozvedela až na druhej skúške. (Marceloo)
  • Matilda Anna Ingrid Lutz a Alex Roe, ktorí tvoria ústrednú dvojicu (Julia + Holt), bývali v rovnakej budove. Nakoľko počas natáčania nemali čas na nacvičovanie scén, ich zakaždým skúšali večer pred klapkou. (Marceloo)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 27,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 83,1 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (viac)

Reklama

Reklama