Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Česko Ong bak 2: Pomsta (viac)
Ukážka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (232)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Film, z ktorého do 5 minút dostanete týfus alebo nejakú inú nepríjemnú črevnú chorobu. Tak presvedčivý pocit špiny (potu, smradu, blata, výkalov, krvi, nakazenej vody atď.) som nemal pri sledovaní žiadneho iného filmu. Druhý poznatok: Thajsko je krajina, ktorej sa treba vyhnúť minimálne o celú zemskú pologuľu. Je totiž obývané napospol hnusnými ľuďmi (vrátane hlavného hrdinu), ktorí neustále gúľajú zažltnutými očami, vycierajú pokazené zuby, besne kričia, hádžu deti krokodílom, mlátia ženy bambusom, sŕkajú očné buľvy a zasurova jedia roztomilé opičky. A k tomu si lámu lakte a kolená a robia si navzájom pitvu zaživa (očividne nevydenzifikovanými mečmi). Ong-bak 2 je typickou ukážkou filmu, ktorý má vymaznané bojové scény (každý súboj je výborne ozvučený, prehľadný a pritom dynamický videoklip), ale medzi nimi je to nuda na skapanie. Má to výborný vizuál, solídnu dobovú atmosféru a na thajské pomery asi drahú výpravu, ale inak je to len blábol bez deja, vlastne takmer bez zápletky a bez štipky humoru (a že by tá horda lomiacich sa šikmookých humusákov trocha toho poľudštenia potrebovala!). O sympatickej postave, ktorej by ste mohli držať palce, tento film vlastne nepočul. Vlastne moment - jedna tam je. Ušatý Dumbo, ktorý Tonymu pomáha v úžasnej záverečnej bitke s čiernymi maskami. Tomu som teda držal oba kly. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Tak najprv k pribehu. Je na nom zial vidno, ze kormidlo kocirovali dvaja a dej je zlepencom Tonyho postavy (menom Tien) raz ako thajskej verzie Janosika a zaroven je ustrednym prvkom klasickeho pribehu o zrade a pomste, predkladanej prekryvanim sucasneho diania a flashbackov. Tien vidi vrazdu svojich rodicov, uteka, dostava vychovu v bojovych umeniach u klanu bojovnikov zijucich v osamoteni, aby po ucnovskych rokoch nastupil cestu pomsty... a kedze sme v thajskom filme, k slovu sa dostanu samozrejme aj slony :-). Naviazanost jednotlivych sekvencii je na viacerych miestach sita velmi nahrubo. Ovsem teraz k tomu hlavnemu - bojove sekvencie. Tu si Tony zasluzi absolutorium a to hned trikrat. Ako reziser, choreograf a herec, resp. exhibitor bojovych prvkov. Po zhliadnuti Ong baku 2 Vam pride prvy diel spolu s Tom Yum Goong ako rozcvicka na to, co Tony spolu s kolegami predvadza tu v dvojke. Bez prehanania - znovu raz posuvaju hranice fyzicky prevedeneho o riadny kus dalej (a to mam pri tom stale na pamati Donnieho a Wu Jingove vykony vo filmoch poslednej patrocnice). Dynamika, techniky, mrstnost, sila - to vsetko berie dych (nech to znie akokolvek klisovito) a na velkom platne s poriadnym ozvucenim (zvuk velmi vyrazne podtrhava celkovu silu a dojem) ma bojove sekvencie nadvihovali zo sedacky. Tony strieda zbrane i styly vsetko presvedcivo a bez zavahania. Viacere bojove komba su fenomenalne (suboj s Dan Chupongom je jednym z nich). Najlepsie vsak na tom je to, ze z pozicie rezisera si ustrazil podstatny faktor - velmi dobru prehladnost a lahku orientaciu v akcnych pasazach. Drviva vacsina technik - od najlahsich az po tie krkolomne je nasnimana tak, ze ako divak mate uplny prehlad o tom, co sa na platne prave deje. Osobne si neviem predstavit, ako bude Tony a spol. sam seba prekonavat v prave natacanom Ong bak 3 (Ong bak 2 konci velkym cliffhangerom, natacanie trojky zacalo na prelome januar / februar 2009 s tym, ze premiera je naplanovana na december 2009), ale tesim sa na to velmi. [Berlinale 2009] ()

Reklama

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

Ještě, že je film vlastně jenom o bitkách, jinak by hodnocení vypadalo jinak. Na výsledném produktu se holt hodně podepsaly průsery při natáčení, kdy Tonymu ruplo v bedně a zdrhl uprostřed natáčení do pralesa, aby se nějak psychicky dal dohromady. Takže co se děje týče, tak to nějak moc nedává smysl... ale ser to skunk ! Bitky tu jsou a, jak jsem již zmínil, je jich tu fakt hodně. Tony tomu dává slušně na prdel moc hezky se na to kouká ! ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nemám najmenšiu výčitku. Tam kde pôvodný ong bak vsádzal na originálne bojové scény a protector na ich zdokonalovanie pričom príbeh dali obidva filmy bokom, pri Ong bak 2 sa zhmotnil aj obstojný príbeh, ktorý je síce skúpy na slovo ale o to lepšie sa na neho pozerá. Tony Jaa síce postráda PInkaewovú uvoľnenosť a nápaditosť a skôr sa spolieha na efektnosť a ultraupršanú a ultrakrvavú akciu alá apocalypto. Čo nie je na škodu. Naopak vidieť korejcov z mečmi ako bojujú medzi sebou v prudkom daždi je naozaj skvostný pohľad. Potom sa tu koná zápas s krokodílom a aby to nebolo všetko pri finálnej bitke je využitý aj slon indický a veľmi originálne. Historický nádych a skúposť na slovo, podfarbené podmanivými chorálmi , ktoré sa snažia zvýrazniť prežitý zážitok z pohybu na obrazovke robia s tohoto filmu dokonalú štipľavú pochúťku, ktorá je na nerozoznanie od predošlých filmov a prináša strhujúci hardfight akciu, ktorú si fanúšikovia jednoducho užijú. A to všetko nám servíruje jeden z naj nesympatickejších hercov akého som mal možnosť vidieť. Tony Jaa. ten chlap vyzerá naozaj zle, ale jeho filmy majú dušu a aj napriek tomu že je nesympatický tak by ste si s ním radi zašli po dopozeraní jeho filmu na pivo. A takú moc skrátka má on aj jeho filmy. takže zábava na jednotku. veľmi som si to užil, teším sa na jeho ďalší film. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Na kvalitě a ucelenosti dějové omáčky jsou skutečně znát komplikace provázející natáčení. I tak si myslím, že Tony-režisér se nemá za co stydět. Skvěle natočené a choreograficky nápadité bojové sekvence jsou především díky variabilitě používaných zbraní a technik další hozenou rukavicí Donniemu a věčně dotahující hongkongské konkurenci. Film tedy dějově trochu rozpačitý, ale co se týče soubojů naprosto bez kompromisů. Má to ten správný drsný, efektní a špinavý cool look ideální na velké plátno, tak doufám, že se film stejně jako první díl objeví v evropské (a naši) distribuci. 7/10 ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (12)

  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)
  • Tvůrcům The Protector, tedy předchůdce Ong Bak 2, bylo vytýkáno, že film neobsahuje téměř žádnou krev. Díky tomu se Tony Jaa nechal slyšet, že to v Ong Bak 2 hodlá rozhodně napravit a to se mu vzkutku povedlo. (ČSFD)
  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)

Súvisiace novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (viac)

Reklama

Reklama