Reklama

Reklama

VOD (1)

Keď sa vojenskými postami ovenčený vojnový hrdina seržant Brandon King (Ryan Phillippe) po rokoch strávených na misii v Iraku konečne vráti živý a zdravý domov do malebného texaského malomesta, všetci ho nadšene vítajú – no len ťažko by ste našlo šťastnejšieho človeka ako je Brandon sám, pretože preňho vytúžený koniec služby v irackom pekle prišiel doslova v hodine dvanástej. Pokúša sa nadviazať na svoj „starý život“, ktorý viedol pred prežitými hrôzami na bojisku, ktoré sa výrazne podpísali nielen na ňom, ale i na jeho najlepších priateľoch Steveom Shriverom (Channing Tatum) a Tommym Burgessom (Joseph Gordon-Levitt), ktorí s ním slúžili v Iraku, no to, pochopiteľne, vôbec nie je jednoduché... Nuž a potom sa stane čosi nepredstaviteľné – armáda totiž Brandona proti jeho vôli a nad rámec pôvodnej zmluvy opäť povolá do služby! A jeho krehký svet sa v tej chvíli obráti hore nohami... každou sekundou v ňom rastie a mocnie vnútorný konflikt, ktorý osudovo preverí silu vzťahov s jeho rodinou, vernosť jeho kamarátov, hranice lásky jeho dlhoročnej priateľky Michelle (Abbie Cornish) a skutočnú cenu cti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (86)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Další americký film o současném konfliktu, pojednávající o tom, že ta válka už není to, co nikdy ani nebyla. Zřejmě první americký film o současném konfliktu, který si bere ještě míň servítek. "Se vší úctou, pane, seru na prezidenta:" Rozhodně nečekejte 'Black Hawk Down', spíše špetku 'In the Valley of Elah'. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade: Toto nepovažujem za vojnový film. Tých pár scén na úvod sa postupne pretransformuje do drámy, ktorá rozoberá pocity US pešiakov po návrate z Iraku domov do Texasu. Sme svedkami ich ožranpárty po návrate, rodinných a psychických problémov a svedkami toho akí sú "very happy" keď im Uncle Sam "láskavo dovolí" vrátiť sa späť do Iraku. Každý z kámošov sa s tým vysporiada ináč, niekto zdrhá, niekto poslúchne, iný sa pre zmenu zastrelí. Celkovo nemám nič proti, aj keď je to len ďalší člen do rodiny amíckych hrdinských snímkov. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Málokto si uvedomí, že vojna s príchodom domov u človeka nekončí. Často sa začína boj s osobnými démonmi a takýto vojnový veterán už nikdy nie je tým čím kedysi býval. Avšak trocha sa mi to zdalo v tomto smere prehnané, autorka kvôli atraktivite dosť zatlačila na pílu. Pozastavenie odchodu do civilu je riadne svinstvo, to uznávam, na druhú stranu však, kto ich do tej vojny tlačil? Do vojny (a ešte k tomu na cudzom teritóriu) sa dobrovoľne prihlási len blbec. Tupé reči ako - bojujeme tam, aby sme nemuseli u nás, ma tiež dosť iritovali. Tomu poviem povestný veľkohubý amerikanizmus, ktorému už našťastie aj tak skoro nikto neverí. Na nadpriemer to nevidím, ale ako bezmyšlienkovitý relax to nebolo najhoršie. 60/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $10,915,744Tržby Celosvetovo $11,207,130Tržby za predaj DVD v USA $4,829,251 //počet predaných kusov 286,804║ dosť nešťastný pohľad na armádu pre Američanov, a asi aj preto také odmietnutie tohto filmu v kinách, na jednu stranu má film veľmi dobré obsadenie ktoré je pre dej dobre využité, úvodná prestrelka je strhujúco prevedená, je drsná, neúprosná, pripomenie film Čierny jastrab zostrelený, dramatická výstavba bez kompromisov dobrá, celkovo zaujímavý pohľad na armádu /80%/ ()

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Přišli jsme z války, kam jsme dobrovolně narukovali, plni zloby na vládní systém a zjistili, jsme, že se nedokážeme zařadit zpátky do společnosti...co a jak dál? Chastat, rvát se anebo se vrátit zpátky do armády? Film se zabývá traumaty mladíků, kteří se vrátili z války v Iráku, ale bohužel vcelku neotřelý pohled na život po návratu ubíjí místy trochu šablonovitě napsaný scénář. Plejáda "mladých, krásných a nadějných" dělá co může, ale co naplat...Škoda, kdyby v některých dějových liniích a hlavně v charakterice některých postav, film šel víc do hloubky, byl by to jeden z těch protiválečných snímků ke kterým se bude vracet nejeden divák... ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (3)

  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)
  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)

Súvisiace novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (viac)

Reklama

Reklama