Reklama

Reklama

Harry Potter a Dary smrti - 1.

  • Česko Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (viac)
Trailer 2
Veľká Británia / USA, 2010, 140 min

Réžia:

David Yates

Predloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scenár:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrajú:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (viac)
(ďalšie profesie)

Harry Potter a Dary smrti je siedmym a posledným pokračovaním dobrodružstiev Harryho Pottera, ktoré je očakávanou udalosťou a bude rozdelené do dvoch celovečerných filmov. Prvá časť začína, keď sa Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) a Hermiona (Emma Watson) vydávajú na nebezpečnú misiu, ktorej cieľom je nájsť a zničiť tajomstvo Voldemortovej nesmrteľnosti. Spoliehať sa musia len sami na seba, a to viac, ako kedykoľvek predtým, pretože im už profesori nepomôžu a budú tiež bez ochrany profesora Dumbledora. Navyše sú medzi nimi temné sily, ktoré sa ich snažia rozdeliť. Medzitým sa čarodejnícky svet stáva nebezpečným miestom pre všetkých nepriateľov Pána zla. Dlho obávaná vojna so zlom začala, Voldemortovi smrťožrúti kontrolujú ministerstvo kúziel i Bradavice a terorizujú a zatýkajú všetkých, ktorí by sa im chceli postaviť. To najcennejšie, čo Voldemort chce, ale stále nemá je Harry Potter. Vyvolený sa stal loveným. Smrťožrúti hľadajú Harryho všade, aby ho podľa príkazu Voldemorta priviedli živého. Harryho jedinou nádejou je, že nájde horcruxy skôr, než Voldemort nájde jeho. Pri hľadaní stôp objavuje starý a takmer zabudnutý príbeh - legendu o daroch smrti. A ak je legenda pravdivá, mohol by Voldemort získať neobmedzenú moc a silu, po ktorej túži. (TV Markíza)

(viac)

Videá (17)

Trailer 2

Recenzie (1 969)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $295,983,305Tržby Celosvetovo $960,283,305Tržby za predaj Blu-ray v USA $79,210,507 //počet predaných kusov 3,999,720Tržby za predaj DVD v USA $94,152,012 //počet predaných kusov 7,246,791 ║ Jednoznačne najväčšie sklamanie roka 2010, úvod asi prvých 20minút bol fajn, samozrejme hneď to malo nábeh na dosť drsnú záležitosť, potom dej akoby staticky ostal stáť a začal ponúkať jednu prázdnu pasáž za druhou, až to začalo vyvrcholovať do nehorázne prázdnej stanovačky, záver to už nemal po tej asi 1hodinovej nudnej vate čím zachrániť, najslabší Potter, ktorý nemal vzniknúť aspoň nie v dvojfilme, lebo na takejto rozsiahlej minutáži to dohromady nemalo čo ponúknuť, Rowlingovej pisateľské zlyhanie a Yatesov nešťastný osud v tejto sérii. /videl v kine: 50%/ ()

LihO 

všetky recenzie používateľa

Neviem či to bolo tým slovenským dabingom, alebo to bolo tým filmom, no pripadalo mi to nechutne stupídne, lacné, detinské, úplne predvídateľné... tak bezduchý a hlúpy scenár sa moc často nevidí :D vravel som si, že horšie to už byť nemôže a hláška " mám rád Hermionine ohníčky " ma dorazila. Ten tanec Harryho s Hermionou prišiel v úplne nevhodnej chvíli a pokazil atmosféru filmu. Tiež som dúfal, že to bude aspoň trochu akčné a napínavé, no tie úbohé suché scény sa zdali byť nekonečné a tých 146 minút trvalo večnosť. Ako fanúšik Harryho Pottera musím povedať, že toto bol jednoznačne najslabší diel. Nebyť tých pár dobrých scén, čo tomu dali aspoň nejakú úroveň, tak to bez váhania hodnotím ako "odpad". ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Yates me ze zacatku prekvapil. Zadny zbytecny okecavani, v lehce katastrofickym duchu to rozjede v plny parade a ja sem byl spokojenej, ze se konecne vykaslal na ty vztahovy dramata. Jenze zabave je po 45 minutach konec a zase resime vztahy mezi postavama, tentokrat je hlavni trojka vetsinu casu sama v lese, takze to vypada spis jak dobrodruznej film o kamosich na cundru. Navic by se meli resit vitealy, ale vyresi velky hovno a najednou se zacnou resit nejaky relikvie. Proste opet, pravdepodobne kuli osekany a na dve casti rozsekany knize to je cely lehce zmateny a zaroven teda bohuzel misty uz trochu nudny, protoze obcas se fakt nic moc nedeje a hlavni trojka nejsou tak dobry herci, aby utahli dlouhy minuty sedet ve stanu a cumet. Zkratka od Yatese zatim nejslabsi dil, jelikoz se jedna o Part 1 tak navic vcelku dil zbytecnej a jsem moc zvedavej na zaver, jestli aspon tam naserviruje nejakou fajn akci. Hodne slaby 4*. ()

Mr.Apache 

všetky recenzie používateľa

Věřte mi, že zrovna já to říkám dost nerad, ale (filmový) Harry Potter nikdy nebyl nudnější... Vata, které je v těch knihách od čtvrtého dílu požehnaně, doposud filmovou podobu příliš nezatěžovala, a já doufal, že to tak zůstane až do konce. Bohužel, nápad rozdělit poslední díl na dvě části nakonec dovolil, aby se ta vycpávková hmota z HP románů vedrala i na stříbrné plátno. A to je docela škoda. ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

První část Relikvií smrti měla být nudným výletem do divočiny s kupou dlouhých vysvětlovaček. Pod Yatesovýma rukama se však proměnila v realistické drama s takovou kadencí srdceryvných momentů, že se z toho budou Harryho fanoušci ještě dlouho vzpamatovávat. I přes matný závěr jde o nejlepší možnou přípravku na finální kouzelnické střetnutí, a těžko si představit, jaký masakr se na nás chystá. Jisté je akorát jedno – jestli budou druhé Relikvie lepší než první, dostane generace sporadických čtenářů dárek, o jakém se ještě před pár lety nikomu ani nesnilo. ()

Galéria (431)

Zaujímavosti (79)

  • V dubnu 2010 byla ohlášena ztráta 118stránkového přísně utajovaného scénáře. Spis byl nalezen návštěvníkem pod stolem v jedné z hospod v Kings Langley v hrabství Hertfordshire, kde štáb oslavoval, že se daří dohánět zpoždění natáčení. Scénář se nakonec dostal do rukou redaktorů magazínu The Sun, kteří ho vrátili zpět studiu Warner Bros. a nic bližšího z jeho obsahu neprozradili. (oje)
  • Harry (Daniel Radcliffe) tu má jakýsi střep zrcátka, filmoví diváci, kteří nečetli knihy, ale nemohou tušit, co je zač. V knižním pátém díle mu ho dal k Vánocům Sirius (Gary Oldman) a je to „dvousměrné zrcátko“ – slouží ke komunikaci dvou vzdálených lidí, kteří obě zrcátka mají. Právě díky zrcátku mohl Aberforth Brumbál (Ciarán Hinds) poslat Dobbyho, aby Harryho od Malfoyových zachránil. (germik)
  • Na poslední natáčecí den přijel Rupert Grint (Ron) svým zmrzlinářským autem a s Emmou Watson (Hermiona) točili všem do kornoutů zmrzliny. (hippyman)

Súvisiace novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (viac)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (viac)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (viac)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (viac)

Reklama

Reklama