Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Študent chicagskej univerzity Eddie Kasalivich (Keanu Reeves) je členom vedeckého tému, ktorý pracuje na prevratnej technológii získavania energie z obyčajnej vody v neobmedzenom množstve a bez akéhokoľvek odpadu. A práve Eddiemu sa podarí vyriešiť zásadný problém nestability reakcie, keď zistí, že proces funguje pri určitých zvukových frekvenciách. V okamihu úspechu sa však vedúci projektu dr. Barkley, ktorý chce objav zverejniť, poháda so sponzorom Paulom Shannonom (Morgan Freeman). Ten totiž trvá na úplnom utajení výsledkov. Eddie nájde v laboratóriu Barkleya zavraždeného a ktosi aj spustil proces izolácie vodíku. Len tak-tak sa mu podarí uniknúť pred obrovským výbuchom. To však je len začiatok hrozných udalostí. Na druhý deň Eddieho a jeho mladú kolegyňu Lily Sinclairovú (Rachel Weiszová) na základe podstrčených falošných dôkazov obvinia z vraždy. Po oboch je vyhlásené celoštátne pátranie, ale Eddiemu a Lily sa podarí ujsť tak polícii a agentom FBI Fordovi (Fred Ward) a Doyleovi (Kevin Dunn), ako aj zabijakom, ktorých na ich stopu nasadil pravý vinník. Mladí ľudia zistia, že stopy sfalšovali obchodníci s energiou, ale zatiaľ nevedia, že za všetkým sa skrýva ich sponzor Shannon, ktorý pracuje pre vládu a rovnaký výskum podporoval aj v laboratóriách spoločnosti C-Systems. Zástupca CIA chce Eddieho za každú cenu odstrániť, Shannon však nesúhlasí, pretože mladík je jediný, kto pozná správne zvukové frekvencie. Dvojica mladých vedcov zatiaľ uniká pred prenasledovateľmi a súčasne sa dostáva na koreň celého vražedného sprisahania... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak zase taká katastrofa to nebola. Davis dokáže vyslať uprchlíkov vždy na napínavú cestu, kde už niekedy neviete, kam ešte utiecť. Scenár je tejto schéme maximálne podriadený, takže nuda nikdy nehrozí. Reeves tu má nejaký divný účes, stále ma to iritovalo. Som sa nemohol ani kedy poriadne na Weizsku pozrieť. Najať lepšiu kaderníčku a mohlo to byť aj za štyri...:) ()

Streamline 

všetky recenzie používateľa

Voda ako pohonná látka pre vozidlá, výrobu elektriny pre domácnosti a zároveň aj hlavná tekutina potrebná pre život živých organizmov? Aj to by sa v budúcnosti mohlo stať realitou, len dúfam, že to nedopadne tak, ako v tomto filme, kedy opäť všetko prekazila nenažranosť najmocnejších, ktorí by bez toho, aby z vedeckého nápadu nevytrieskali neskutočné peniaze pre svoju osobnú potrebu, nemohli existovať. Film veľmi pekne ukázal, o čom je dnešný svet - o peniazoch a moci...a bez nich ani tie najlepšie nápady, ktoré by dokázali dokonca spasiť celé ľudstvo, nemajú šancu. Jednotlivec zatiaľ vždy víťazí nad skupinou...smutné. Inak veľmi svižne natočený thriller so slušne hrajúcim trojlístkom Reeves - Freeman - Weisz. 70%! ()

Reklama

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Lehce nenápadný thriller, který má zajímavé obsazení, přesto mě nedokázal nijak zvlášť zaujmout, neoslovila mě ani hlavní myšlenka celého filmu, ostatně ani zpracování není kdovíjak valné. Námět v některých momentech silně kopíruje legendárního Uprchlíka, není prakticky ničím originální, celý film zachraňují hlavně herci a také docela dobře natočená akce. Snímek není vyloženě špatný, zasloužil by si však mnohem propracovanější scénář a lepší zpracování. 5/10. ()

cross 

všetky recenzie používateľa

Technické thrillery okořeněné spiknutím v nejvyšších kruzích mám ve velké oblibě. Tento je však pouze nepříliš povedenou směsicí vesměs trapné akce, s injekcí nelogických scének, rutinní hudbou a nepříliš originálním podáním. Nepopírám, koukat se na to dá, ale rozhodně mě film ničím nepřekvapil, ani neohromil. Kdyby to šlo, dal bych asi nejčistších **1/2! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skvelý výkon Morgana Freemana. V tom, že vyzerá už 25 až 30 rokov rovnako staro. Za to Reeves s Weisz dvojica bez chémia a taká vypelichaná ako práve vyliahnuté kurča. Každopádne dobrá gererálka pre Reevesa, lebo ten utekal a utekal a potom zase len utekal a utekal. Takže sa našteľoval na Matrix. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama