Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

brzozin odpad!

všetky recenzie používateľa

Trochu mi to připomíná česko-slovenskou jazykovou mánii posledních let. Abychom náhodou nezapomněli, že čeština a slovenština jsou dva rozdílné jazyky. Začíná to dabováním slovenských filmů do češtiny, pokračuje dvojjazyčnými nápisy na obalech. No řekněte, není nad to, když si přečtete "spotřebujte do data.../spotrebujte do dátumu... No a končí to točením jazykových mutací podobných sraček na obou stranách hranice. Abychom si vzájemně nezáviděli, že naše mozky jsou vypláchnutější, než ty jejich. ()

Beri odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriál vytvorený za jediným účelom, a to uspokojiť tú najmenej náročnú skupinu seriálových divákov. Markíza po neskutočne nevtipných susedoch vytiahla ďalší "klenot" slovenskej seriálovej tvorby. Herci pôsobia umelo a preafektovane, zápletky sú tak stupidné, že máte pocit že scenárista ani nežije v reálnom svete. Znovu o jeden dôvod menej prečo zapnúť televíziu. ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

O hviezdičku lepšie než Panelák, no stále veľmi sentimentálne, afektované, komerčné, trápne ... A nech už seriálu robí odborného poradcu ktokoľvek, o živote a práci sestier toho veľa nevie ... Ale vypisovať tu všetky odborné chyby, ktorých sa tvorcovia dopustili, to by bol véééééééééééééééééééééééľmi dlhý komentár ... ()

Master19 odpad!

všetky recenzie používateľa

Možná hodnotím trochu neobjektivně, ale schválně jsem se podíval na jeden díl seriálu, který je v Česku relativně úspěšný a na Slovensku nikoliv a je jasně vidět, že nestačí jen zkopírovat název. Ta sledovanost pak buď svědčí o slabší úrovni seriálu, nebo o vyspělejší mentalitě Slováků, kteří tupě nesledují každou blbinu. To ovšem soudit nebudu. :-) ()

ladko odpad!

všetky recenzie používateľa

Aj keď je to strašný odpad, niekedy sa na to rád pozriem a to z toho dôvodu, že to je jedna z najlepších komédií(aj keď nechcených). Je pravda, že u toho vydržím väčšinou tak maximálne 5 minút...Mám rád filmy a seriály, ktoré vo mne vyvolajú taký pocit, že sa mi chce smiať aj plakať zároveň. Ordinácia vo mne tiež vyvoláva 2 pocity a to sú, že sa mi chce smiať aj zvracať zároveň. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)
  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)

Reklama

Reklama