Reklama

Reklama

12 podmienok dedičstva

  • Česko 12 podmínek k dědictví (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý naivný Jason si myslel, že zdedí hromadu peňazí, ale zažil veľké sklamanie. Podľa testamentu bude musieť prekonať ešte poriadne dlhú cestu, aby spoznal, aký je vzťah medzi bohatstvom a šťastím.Jason Stevens mal veľmi jednoduchý vzťah k svojmu bohatému otcovi, Howardovi "Redovi" Stevensovi - nenávidel ho. Takže Jason tak akosi predpokladal, že čítanie otcovho testamentu bude len ďalšou peňažnou transakciou, čo mu umožní nerušene žiť aj naďalej hýrivým životom, na ktorý bol zvyknutý. Red mu však namiesto toho zanechal niečo celkom iného. Pripravil pre neho plán, skutočnú skúšku životom. A síce dvanásť úloh, ktoré Red nazval "darčeky". Každý z nich arogantného, rozmaznaného a lenivého Jasona svojráznym spôsobom skúša a všetky dohromady ho zmenia navždy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento film je o hľadaní sa. Nie je to žiaden šokujúci trhák, je to skôr oddychový film, kde popri hľadaní a zamýšľaní sa dejú práve tie dôležité veci a premeny. Drew Fuller je roky pre mňa sympatický zaujímavý zjav, ktorý však nevyužil svoj potenciál. Viete je ľahké byť hrdina pre ľudí, ak máte peniaze, navyše ich zdedíte, ale poctivo sa dopracovať k niečomu takému je veľký problém. Súčasný svet je postavený na veľkých majetkových rozdieloch, na bezohľadnosti a potom na charite, keby bol systém taký, žeby sa to slepo nenechávalo len na charitu, ktorá lieči len príznaky a nie príčiny, tento svet by bol iný, tento film je však zo súčasného sveta. Miestami nudu musí plátať síce možnými, ale často málo pravdepodobnými až extrémnymi situáciami. Pre mňa by to bohatstvo tiež nehralo veľkú rolu, ja by som chcel totiž vo svojom živote pomáhať, pomôcť vyliečiť systém. Iste si poviete, že byť ako Matka Tereza môžme byť v kľude všetci, ale to nestačí, nevidím dôvod spraviť si dobro na Zemi už teraz, dať všetkým ako sa len bude dať rovnakú štartovaciu čiaru, rovnaké šance, viac vymiesť nespravodlivosť, ale bez systémových riešení, sa tie zmeny dejú len v malých útržkoch, ktoré systém hocikedy zmetie. Tento film mi bol sympatický, je iný, je o dobre a páči sa mi. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dosť umelý film, veľmi umelý. Starý pán vychováva svojho vnuka až po smrti, cez svoju správnu radu a diaľkový komunikátor. A napriek jeho drsným rečiam hneď vidno, že je to správny chlapík, čo dovedie film do toho správneho konca, aby vyplynulo dokonalé poučenie. Dávkuje sa aj primerané množstvo citového vydierania cez rozkošné dievčatko s problémom, ale aj tak sa film dá úspešne dopozerať a sú to slabšie tri hviezdy. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled mi přišlo, že tenhle film bude tak nějak nijaký. Nepřečetl jsem si o čem je, ale viděl jsem obal, který mě nezaujal a poslala to na náš trh společnost, která mě svými filmy zaujmout také nedokázala. Takže jsem o ten film nějak zásadní zájem nejevil. Tady je vidět, jak je důležité udělat na první pohled nevýrazným filmům reklamu, protože pak dokážou docela příjemně překvapit. Nějakou dobu na to jsem od kamaráda slyšel, že je to docela dobrý film a tak jsem se na to podíval. A ono opravdu. Příběh určitě není nijak špatný a bavil mě od začátku až do konce. Hlavnímu hercovi jsem ale frackovitost nevěřil od začátku a bylo mi jasný, že to bude sympaťák jako blázen a já mu budu z plna hrdla fandit. Taky že jo. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„ JASONE, UDĚLAL JSEM MNOHO CHYB OHLEDNĚ NAŠÍ RODINY, ALE MYSLÍM, ŽE TOBĚ JSEM UBLÍŽIL NEJVÍC. JEDINÝ ZPŮSOB, JAK TO MŮŽU NAPRAVIT, JE NEDÁT TI NIC...“ /// Veskrze optimistickej příběh o převýchově bohatýho (lenošnýho) fracka. Občas se zasměju, občas uroním slzu.... je tady totiž dost citovýho vydírání. A vlastně je to takový celý dost kýčovitý... Myslím, že dneska se už takhle filmy netočej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Ultimate Gift“, kterou v roce 1999 napsal Jim Stovall, neznám. 2.) Chtěl bych získat rodinu. 3.) Každej den bojuju v parku o lavičku. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

argenson 

všetky recenzie používateľa

Dalo by se to natočit jako akční komedie nebo drama z lepší společnosti, ale to voni né, voni zas musej naservírovat přeslazenej cukrkandl. Kterej navíc zabíjí filozofující dítě napotlamě. Problém těchhle filmů je v happyendu tušeném od začátku, takže se ani nesnažíte tomu týpkovi držet palce. Ale jo, lehce pod 50%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • James Garner (Red Stevens) pred natáčaním ohlásil, že toto bude jeho posledný film. Odvtedy sa však objavil v niekoľko ďalších projektoch. (beso74)
  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)

Reklama

Reklama