Reklama

Reklama

12 podmienok dedičstva

  • Česko 12 podmínek k dědictví (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý naivný Jason si myslel, že zdedí hromadu peňazí, ale zažil veľké sklamanie. Podľa testamentu bude musieť prekonať ešte poriadne dlhú cestu, aby spoznal, aký je vzťah medzi bohatstvom a šťastím.Jason Stevens mal veľmi jednoduchý vzťah k svojmu bohatému otcovi, Howardovi "Redovi" Stevensovi - nenávidel ho. Takže Jason tak akosi predpokladal, že čítanie otcovho testamentu bude len ďalšou peňažnou transakciou, čo mu umožní nerušene žiť aj naďalej hýrivým životom, na ktorý bol zvyknutý. Red mu však namiesto toho zanechal niečo celkom iného. Pripravil pre neho plán, skutočnú skúšku životom. A síce dvanásť úloh, ktoré Red nazval "darčeky". Každý z nich arogantného, rozmaznaného a lenivého Jasona svojráznym spôsobom skúša a všetky dohromady ho zmenia navždy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento film je o hľadaní sa. Nie je to žiaden šokujúci trhák, je to skôr oddychový film, kde popri hľadaní a zamýšľaní sa dejú práve tie dôležité veci a premeny. Drew Fuller je roky pre mňa sympatický zaujímavý zjav, ktorý však nevyužil svoj potenciál. Viete je ľahké byť hrdina pre ľudí, ak máte peniaze, navyše ich zdedíte, ale poctivo sa dopracovať k niečomu takému je veľký problém. Súčasný svet je postavený na veľkých majetkových rozdieloch, na bezohľadnosti a potom na charite, keby bol systém taký, žeby sa to slepo nenechávalo len na charitu, ktorá lieči len príznaky a nie príčiny, tento svet by bol iný, tento film je však zo súčasného sveta. Miestami nudu musí plátať síce možnými, ale často málo pravdepodobnými až extrémnymi situáciami. Pre mňa by to bohatstvo tiež nehralo veľkú rolu, ja by som chcel totiž vo svojom živote pomáhať, pomôcť vyliečiť systém. Iste si poviete, že byť ako Matka Tereza môžme byť v kľude všetci, ale to nestačí, nevidím dôvod spraviť si dobro na Zemi už teraz, dať všetkým ako sa len bude dať rovnakú štartovaciu čiaru, rovnaké šance, viac vymiesť nespravodlivosť, ale bez systémových riešení, sa tie zmeny dejú len v malých útržkoch, ktoré systém hocikedy zmetie. Tento film mi bol sympatický, je iný, je o dobre a páči sa mi. ()

Sfinkter 

všetky recenzie používateľa

Pochybuji, že by se někdo před smrtí zaobíral složitým plánem jak udělat ze svého penězi rozmazleného syna slušného člověka, natož ze svého vnuka. Ale stalo se a příjemný film je na světě. Když už nic, tento snímek by mohl být návodem pro zlatou mládež k tomu, aby si uvědomila něco jiného než nesmrtelnost, kterou si myslí že oplývá díky penězům. ()

Reklama

argenson 

všetky recenzie používateľa

Dalo by se to natočit jako akční komedie nebo drama z lepší společnosti, ale to voni né, voni zas musej naservírovat přeslazenej cukrkandl. Kterej navíc zabíjí filozofující dítě napotlamě. Problém těchhle filmů je v happyendu tušeném od začátku, takže se ani nesnažíte tomu týpkovi držet palce. Ale jo, lehce pod 50%. ()

jafuska 

všetky recenzie používateľa

film, který má určitě něco do sebe, jsou v něm emoce, dědictví který zkomplikuje mladému muži, jeho nalezení lásky, aniž by to čekal, drama to určitě není, ale některé zápletky jsou odlišné od ostatních, docela zmatené, že? ale holt toto je vše ve filmu, at si každý udělá ůsudek sám,rozhodující je, že mě se to líbilo. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film by mali vidieť všetci namyslení pracháči, ktorí si myslia, že im patrí svet. Pochybujem, že by ich tento film zmenil, ale isté je, že donúti zamyslieť sa. 12 podmienok k veľkému dedičstvu, o ktorom hlavný hrdina samozrejme vopred nevie, má v sebe výchovný a ľudský charakter. Funguje to, Jason sa postupne začína meniť a divákovi postupne prirastá k srdcu. Čo takto ostať zrazu bez peňazí? Koľko priateľov vám ostane? Čo takto skúsiť pracovať, alebo žobrať na ulici? Film nezdobí žiadna veľká hviezda, no napriek tomu film milo prekvapí. Dokáže zaujať, dojať i poučiť. Čo chcieť od filmu viac? 80%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americké Severní Karolíně ve městě Charlotte. (Terva)
  • Zajímavé je, že film vydělal víc peněz z prodeje DVD, než na tržbě v kinech. (Terva)
  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)

Reklama

Reklama