Reklama

Reklama

12 podmienok dedičstva

  • Česko 12 podmínek k dědictví (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý naivný Jason si myslel, že zdedí hromadu peňazí, ale zažil veľké sklamanie. Podľa testamentu bude musieť prekonať ešte poriadne dlhú cestu, aby spoznal, aký je vzťah medzi bohatstvom a šťastím.Jason Stevens mal veľmi jednoduchý vzťah k svojmu bohatému otcovi, Howardovi "Redovi" Stevensovi - nenávidel ho. Takže Jason tak akosi predpokladal, že čítanie otcovho testamentu bude len ďalšou peňažnou transakciou, čo mu umožní nerušene žiť aj naďalej hýrivým životom, na ktorý bol zvyknutý. Red mu však namiesto toho zanechal niečo celkom iného. Pripravil pre neho plán, skutočnú skúšku životom. A síce dvanásť úloh, ktoré Red nazval "darčeky". Každý z nich arogantného, rozmaznaného a lenivého Jasona svojráznym spôsobom skúša a všetky dohromady ho zmenia navždy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film by mali vidieť všetci namyslení pracháči, ktorí si myslia, že im patrí svet. Pochybujem, že by ich tento film zmenil, ale isté je, že donúti zamyslieť sa. 12 podmienok k veľkému dedičstvu, o ktorom hlavný hrdina samozrejme vopred nevie, má v sebe výchovný a ľudský charakter. Funguje to, Jason sa postupne začína meniť a divákovi postupne prirastá k srdcu. Čo takto ostať zrazu bez peňazí? Koľko priateľov vám ostane? Čo takto skúsiť pracovať, alebo žobrať na ulici? Film nezdobí žiadna veľká hviezda, no napriek tomu film milo prekvapí. Dokáže zaujať, dojať i poučiť. Čo chcieť od filmu viac? 80%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých skvelých filmov, ktoré sa dajú pozerať aj viacej krát a stále dokážu zaujať. Film plný posolstiev, symbolov a hlavnej myšlienky, ktorá vystihuje to staré známe remarquovské "Všetko, čo sa dá kúpiť za peniaze, je lacné". Vynikajúci scenár (podľa literárnej predlohy Jima Stovalla) s obdivuhodným spracovaním - žiadne citové vydieranie, nič prehnané a všetko plné symboliky. Hlavná postava Jason čelí obrovskej výzve - musí splniť 12 podmienok preto, aby sa dočkal dedičstva po svojom starom otcovi. Spočiatku mu ide len a len o peniaze, ale časom zistí, že šťastie sa nemeria peniazmi, ale práve darmi ktoré počas dlhej cesty za dedičstvom získava. ()

Reklama

maxxxim 

všetky recenzie používateľa

Keby nebolo malej veštkyne Pýtie z Delf, dal by som o hviezdu viac. Jej predikcie a hĺbkové analýzy ľudskej duše na úrovni Sigmunda Freuda sú prinajmenšom nehodiace sa k veku malej protagonistky, ak nie nezlúčiteľné s realitou. Niekoľko trápnych scén plus niekoľko ľahko predvídateľných scén posúva túto drámu do vôd nie príliš zvládnutých komédií. Prerod hlavného hrdinu z mamonára na samaritána za pár dní je pre mňa dosť nepresvedčivý. Ale predsa len mi niečo pozitívne dal aj tento film, pri sústredenejšom pohľade si všimnete ako chlapiík v džungli v snahe uniknúť z provizórneho väzenia, používa techniku postihnutej baletky na bedrové kĺby, presne tu som sa pobavil najviac a opakovane. Ale toto asi nebude stačiť na argumentáciu, prečo vo voľnej chvíli siahnúť práve po tomto "psom" kuse. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Jen škoda, že ten film chtěl ukázat všechno a tak některé úkoly / podmínky docela ošidil a místy prapodivně sestříhal. Nejvíc však kazí dojem celému filmu ta pasáž odehrávající se kdesi v džungli. To byl na můj vkus až moc velký úlet. Jinak ale rozhodně film, nad kterým se dá dlouze přemýšlet a takové já mám rád. Kéž bych mohl dát maximum... 75% ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I'M GONNA TAKE BACK ALL THE NASTY THOUGHTS ABOUT YOU BEING THE GRINCH." ----------- Milujem tú náladu, ktorá z toho vyžaruje. Taký fuck-off zbohatlíkom a ultimátny výsmech tejto spoločnosti. Vďaka 12 darom sme navštívili rôzne zákutia ľudskej osobnosti a aj napriek tomu, že film bol v konečnom dôsledku dosť zmoralizovaný, zaiste mal čo povedať. Je pravda, že taký život je viac menej utopický a predstava trochu nasiaknutá naivnosťou, nie je však nemožný. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)
  • Natáčení probíhalo v americké Severní Karolíně ve městě Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama