Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S.O.S. je úspešným televíznym výtvorom Slovenskej televízie (STV), v ktorom štvorica protagonistov v podaní Daniela Dangla, Romana Pomajba, Petra Sklára a nežnejšiu časť zastupujúca Petra Polnišová si robia srandu s každého a všetkého. S.O.S vytvoril nové hviezdy televízneho priestoru ako Monsterovcov, Editu „ Cicu“ Papeky, Haló Paberu a množstvo iných postavičiek vystupujúcich vo vtipom sršiacich skečoch. (pravo)

(viac)

Recenzie (102)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Dangl odpozeral od bratov Čechov koncept Tele Tele a povedal si, že prečo by sme takúto skečovú satiru a paródiu slovenských relácií, seriálov, politikov a iných verejne známych celebrít nemohli mať aj u nás. Opäť to bolo vo forme kvarteta a opäť to bolo pre mňa veľmi príjemné pozeranie, pretože v tých časoch šlo možno o vôbec prvý pokus takto verejne niekoho parodovať alebo zosmiešňovať, čo viacerí (napr. Chruňo a Mora Monsterovci, či Edita Papeky :D ) neniesli ľahko. No a okrem odvahy Dangla a spol. chválim aj STV, pretože takýto formát by som rozhodne netipoval na verejnoprávnu televíziu. Nie všetky scénky samozrejme trafili do čierneho a nevyhli sme sa aj pár trápnostiam, no viacero skomolenín mena (moje obľúbené: Štefan Suchohríb, Jožo Pšenica či Pichal Chudák), postavičiek a scénok ako napr. už spomínaní Chruňo a Mora Monsterovci, Papeky, Farkašovci, či Pomáhajbo je už dnes doslova legendárnych. Práve pre SOS som si obľúbil aj Petru Polnišovú (ktorá sa stala asi prvou výraznejšou slovenskou komičkou a tiež ukázala že je absolútne hovado (myslené v dobrom), bez hanby a zábran a často si vedela vystreliť aj zo samej seba), Sklára (aj keď toho viac až v Mafstory), Dangla i Pomajba (nezabudnuteľné U Slováka a jeho ČO CHCEŠ???). A aj keď spomínaní herci mali ešte viacero spoločných komediálnych projektov (Partička, Kredenc...), tak práve SOS sa im podľa mňa podarilo najviac... 95% ()

Unterschleif 

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť túto reláciu je trochu ťažké. Na jednej strane sú skeče z ktorých mi spôsobovali záchvaty smiechu a na druhej tie po ktorých som asi nie len ja ostal čumieť s otvorenými ústami prípadne sa cítil nepríjemne za protagonistov, pretože poniektoré scénky boli fakt trápne. Výsledkom je na naše pomery nadpriemerná televízna zábava ktorá však v porovnaní so zahraničnou konkurenciou neobstojí a spadá skôr do podpriemeru. Takže dávam 3* ()

Reklama

SheenaStaley 

všetky recenzie používateľa

kým to bolo čerstvé tak to bolo fajn, naneštastie to skončilo asi o hodne neskor ako to skončit malo. postupne tvorcovia začali vykrádať sami seba.... Mám rada jednoduchý, infantilný humor, ale jeho nevýhodou je, že ma dokáže pobavit maximalne raz a konec a na to u mna sos doplatilo... bolo by to na 2 hviezdičky, ale z nostalgie budem stedrá a dám tri :) ()

flegmos 

všetky recenzie používateľa

Vzdycky hovor secko!! Vzdycky hovor secko!!! tak tak dnes uz mozem v klude povedat ze na to co sa na LOVEnsku toci je tento serialik napriek tomu, ze bol pekne za lacika, na kolienku a na rychlovecku zbuchnuty je to celkom dobra vydarena SATIRA. Primitivno-trapna, jednoducha avsak FUNKCNA. Dnes uz sa na to divam ako na legendu. V spravnom case, na spravnom mieste sa stretla spravna kombinacia ludi aby sa im podarilo Totok, lebo Totok je tazky LOVEnsky nadpriemer. 85 % ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

To čo v ČR začalo Tele Tele, tak SOS dotiahlo v rámci svojho žánru takmer k dokonalosti. Celá partička má veľkú výhodu, všetci majú herecký talent. A ten v spojitosti s veľkou dávkou fantázie dávajú dokopy skvelé chvíle pred TV. Za mnohé spomeniem napríklad: U Slováka, Monsterovci, Papeky, ... Moja najobľúbenejšia postava je jednoznačne veverička v podaní Polnišovej. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (6)

  • Meno ústredného moderátora (Daniel Dangl) je niekedy Karol a inokedy zase Ivan. Stále pritom ide o tú istú postavu, čo dokazujú občasné návštevy jeho ženy Julky (Petra Polnišová), ktorá ho v závislosti na konkrétnej epizóde oslovuje oboma menami. (Macejko)
  • Pôvodne bol program vysielaný raz do mesiaca a trval 45 minút. (Crash master)
  • V prvých epizódach okrem stabilnej štvorice Dangl, Pomajbo, Sklár, Polnišová účinkovali aj Marián Miezga, Miroslava Michalková, Jana Gašparková alebo Henrieta Mičkovicová. (Crash master)

Reklama

Reklama