Reklama

Reklama

Sluha Jeho Veličenstva

  • Rusko Sluga Gosudarev (viac)
Rusko, 2007, 117 min

Réžia:

Oleg Rjaskov

Scenár:

Oleg Rjaskov

Hrajú:

Dmitrij Miller, Alexej Čadov, Alexandr Bucharov, Xenija Kňazeva, Olga Arntgolc, Jelena Plaksina, Nina Loščinina, Irina Barinova, Jekatěrina Olkina (viac)

Obsahy(1)

Evropa, 1709. V právě probíhající válce mezi Švédskem a Ruskem byli dva francouzští duelanti vyhoštěni ze země: jeden k carskému vojsku a druhý ke švédskému. Ačkoliv jsou odděleni, osud s nimi ještě neskončil... Dobrodružný příběh na pozadí velkolepé historické fresky nabízí jedinečnou podívanou! (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (5)

  • Švédsky kráľ Karol XII. bol považovaný za jedného z najlepších vojvodcov 18. storočia. Bol obzvlášť schopným vojenským veliteľom, taktikom či obratným politikom. Aj snímka zobrazuje fakt, že Karol XII. sa od rádových vojakov príliš nelíšil, pretože nosil takmer identickú uniformu či spoločne so svojím vojskom sa aj stravoval. (MikaelSVK)
  • Producenti filmu si pozvali vyše 1500 hercov, z ktorých bolo následne vybraných pre potreby filmu iba 360 osôb. (MikaelSVK)
  • Konflikt, ktorý prebieha počas filmu medzi Ruskom a Švédskom, je z histórie známy ako Severná vojna, ktorá začala v roku 1700 a ukončená bola až podpísaním Nystadskej mierovej zmluvy (Treaty of Nystad) 28. apríla 1721. (MikaelSVK)
  • Film Sluha Jeho Veličenstva sa natáčal predovšetkým v Moskve a Petrohrade. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama