Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážny / Animovaný / Sci-Fi / Komédia
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenzie (248)

dANo 

všetky recenzie používateľa

Klasický vtipný kraťas uvádzaný pred celovečerným Ratatouille-om, pričom v tomto prípade ide o humornú scénku, kde sa mladý (a dosť nešikovný) mimozemšťan učí, ako sa unášajú pozemšťania... Animácia je už tradične skvelá, takže to už ťažko nejako započítavať do hodnotenia. Skôr je asi dôležitejší nápad a scenár, pričom v tomto prípade sa jedná o silný nadpriemer, ale napríklad kvality podobného Presta to ani zďaleka nedosahuje. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Hneď zo začiatku nám tento CGI animák pripomenie Spielbergové Blízke stretnutie tretieho druhu, o malú chvíľu začne mimozemská paseka, kde sa začínajúci UFOnec bude snažiť svetelným prenosom uniesť obyvateľa jedného domčeka niekde na opustenej pláni... na danej ploche nechýba troška vtipnej "vypätej" drámy, vtipných okamihov pri zaškoľovaní malého UFOna a jeho nešťastných šarapatkách, samozrejme že to všetko nakoniec skončí zlým koncom, veď ako ináč. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Lifted" sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Ratatouille alebo na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů.. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Opět jeden celkem originální nápad. V podstatě příběh o tom, jak se mezi mimozemšťany dělá řidičák na únosy lidí. Skvěle napsané postavy, ač celkem jednoduché, skvělý nápad, který je provedený v animaci, za kterou by se prostě žádné studio nemohlo stydět. I když je vám asi jasné, jaká bude pointa, stejně to pobaví, protože tohle je prostě další z kraťasů, které jsou tvořené s láskou. A samozřejmě také s přístupem k pořádnému balíku. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]      Krátka animovaná sci-fi komédia o dvoch mimozemšťanoch a jednej úbohej ľudskej obeti. Ten originálny nápad ohľadom skúšky z unášania pozemšťanov je síce celkom fajn, ale celkovo mi film nepripadá príliš vtipný (humor je takého jednoduchšieho druhu). No a s tým ovládaním vesmírnej lode si teda tvorcovia ťažkú hlavu nerobili. Z môjho pohľadu sa jedná na Pixar slabšie dielko, s pre mňa prekvapivou nomináciou na Oscara (tá konkurencia musela byť vtedy asi dosť slabá). Vydané ako bonus na DVD Ratatouille (2007). ()

duklak2 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byl masakr. Už vím, jaké mají mimozemšťané závěrečné zkoušky:-) Skvělý bonus k filmu Ratatouille. Zhlédl jsem to dvakrát. Toho pozemšťana mě bylo líto, jak se ho mladý mimozemšťan snažil unést. Ještě že to nakonec vyřešil jeho zkoušející. Tento kraťas je důkazem toho, že i beze slov jde natočit zábavné dílko. Dávám 100% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama