Reklama

Reklama

Neznáma Antarktída

všetky plagáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Prvý deň bezvetria. Zradné slnko svieti nepretržite deň i noc. V ušiach desivé ticho. Priteká zovšadiaľ, doslova bolí. A zima. Bolí taktiež. Ozajstná až nepredstaviteľná. Všade, kam oči dovidia, nedozierna biela púšť. Sneh a obloha. Nič iné len dve farby: biela a modrá. A hlavne – čisto. V hlave, pod nohami i navôkol. Neprenosná skúsenosť. Dvadsaťštyri miliónov štvorcových kilometrov ľadu a oni – sami, kdesi uprostred najchladnejšieho kontinentu. Rozhodli sa, že pôjdu pešo od hraníc antarktického kontinentu až na jeho najvyšší bod. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (19)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Celosvetovo prvý výstup z kraja Antarktídy na jej najvyšší vrch Mount Vinson alebo inak nazývaný Vinson Massif bez podpory je opäť niečo skvelé ohľadom ľudských schopností, ohľadom dobrodružstva, že niečo niekto dokázal prvý, aj keď to hraje úlohu iba čo sa týka bezvýznamných ľudských štatistík. Určite sa to nevyhne porovnávaniu so starším podobným dielom 118 dní v zajatí ľadu. Toto až tak extrémne nevyzeralo, aj keď to určite sranda nebola pri približne -50°C a vetrom ako pri víchrici. Tomuto dielu chýbala iskra, opis diania, dosť veľká časť je priam nudná a nezachraňujú to ani tie správy asi z rádia, je to opäť len ako taký výlet bez hlbšieho zmyslu, proste také dobrodružstvo niečo zažiť, skúsiť svoje možnosti, zároveň niečo pre našich ľudí natočiť, pretože väčšina na to peniaze nemá a keby mala, tak by sa asi tamojšia príroda rýchlo zničila alebo by stálo veľa úsilia a peňazí to udržiavať. Film podľa mňa priemer ako u väčšiny Barabášových diel. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nemali sme peniaze, tak tam poďme pešo. (Toto zahlásil jeden z účastníkov expedície.) Na to, v akom extrémnom prostredí sa to všetko odohráva, má film pomerne málo šťavy. Bude to tou belobou zo všetkých strán, chodením, ťahaním saní a to všetko dookola. Na najvyšší vrchol Antarktídy sa už Barabáš nevybral, takže odtiaľ filmový materiál nie je. O niečo viac ma zaujal dokument o dokumente zo série Dialóg s planétou o výpravách k pólom, ktorý nasledoval. ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

Čistá beloba a sem tam nejaká modrá obloha. Nepoznané (kde ešte ľudská noha nevkročila) je frekventovanou témou Barabášových investigatívnych dokumentov. Na tomto novom snímku sa mi páčila kamera, ktorá pekne sprostredkovala tvár Antarktídy. Ako celok sa mi ťažšie hodnotí, beriem to skôr ako správu - ...tak takto to tam vyzerá a toto sme dokázali (pred čím samozrejme všetka česť). Má to slabší rytmus a málo vzrušivý potenciál, musím priznať občasnú nudu. Možno je chyba v očakávaniach... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že Barabášove dokumenty sú také krátke, pretože by mohli ukázať divákovi viac z prežitých dobrodružstiev v nepoznaných lokalitách najatraktívnejších miest na svete. Z miest, kam predtým ľudská noha nevkročila a kde panenská príroda stále čaká na odhalenie pred ľudským okom. Krásna príroda, skvelé dobrodružstvo pred obrazovkou, pri ktorom som túžil aj ja zažiť niečo podobné. 85%. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Tyto dokumenty pochod Antarktidou jsou si podobné jako vejce vejci, lišíce se množstvím útrap a průserů, ale tento je ozvláštněn závěrečným stoupáním do zasněženého pohoří. Vždy jen kroutím hlavou, proč si ty lidi platí takové prostředky zas trýznění. Zde v závěru podává autor osobní odpověď - kvůli splynutím s čistou dálavou. Tedy pocit čistoty. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama