Reklama

Reklama

Piatok trinásteho 7: Nová krv

  • Česko Pátek třináctého 7 (viac)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

to, že k Jasonovi Vorheesovi, strašiacom v malebnom prostredí jazera Crystal Lake, kde sa ako malý chlapec vinou vedúcich detského tábora utopil, patrí nadržaná skupina tínedžerov predbiehajúca sa v odhaľovaní pŕs a súložení, rôzne domáce náčinie (v tomto diely dotiahnuté asi najďalej), hudba Harryho Manfrediniho, hokejová maska (ktorá sa objavila prvý krát v 3 diely), zlý scenár, absencia humoru (okrem 3D trojky), je samozrejmosť, s ktorou každý znalec série filmov Piatok trinásteho počíta a zábavné na sledovaní ďalšách a ďalších filmov je práve nachádzanie rozdielov a podobností, čím je daný diel výnimočný a odlišný a čím sa zasa s ostatnými podobá; sedmička má obzvlášť zlý scenár, kde nelogickosti skáču aj tak, že si to všimne aj totálny filmový neznalec a analfabet, jason je oživený po druhý krát, do deja sa zapletie trochu kingovskej mysterióznosti (tina je taký slabý pekný highschoolmusical odvar carrie), z počtu úmrtí sa oproti predošlým dielom ubralo (Päťka bola v tomto ohľade rekordmanka), tiež sa ubralo z nahotiniek, aj keď pekných dievčat, ktoré by mali čo ukazovať, tam zopár je, no pridalo sa na Jasonovej brutalite, všetky vraždy sú rýchlejšie ako diely predtým, napätie sa až tak nestupňuje, Jason skrátka brutálne a surovo zabíja (highlitey sú záverečná kosačka alebo moja obľúbená vražda v spacáku), inak ale piatko-trinástkovský podpriemer, a to aj keď sa tu prvýkrát objavil Kane Hoder, ktorý si zahral aj v nasledujúcich troch dieloch a tým sa stal hercom, ktorý najviackrát hral Jasona; záverečná maska vyzerala dobre; ()

Reklama

PKD 

všetky recenzie používateľa

Nemohu si pomoci, ale u mě má tento díl velmi dobré postavení a je to i díky prvku té telekinetické holčiny, která není záměrně vybranou krasavou a proto vypadá v rámci série, docela uvěřitelně. Zdůrazňuji...v rámci série. Úvod a závěr s tatínkem je úlet, ale musíte ho znáti, aby jste pak mohli proniknout do hloubky psýché hl. postavy, checht. Jo. Choval se jak ožralé hovado, přesto po něm matka s dcerou většinu filmu stále štkají, nebo co. Směšné. I když...u ženských zcela v normě. Většinou.;-) Jo, Jason vypadá fakt supr ohnile a tak. Proto je gurmánskou minihostinou, když mu spadne při final fight (abych taky byl v 21.st. cool, haha) maska. Mňamix! ()

jarkolar 

všetky recenzie používateľa

Mírný zlepšení oproti předchozímu dílu ... Vzhled Jasona dostává lepší a lepší nádech, konkrétně tato varianta s řetězy kolem krku, vzadu viditelnou pátěří a roztrhaným oblečením se mi líbí ze všech dílů nejvíc. Co mě ale zaráží (a bylo to tak ve všech předchozích dílech) je to, jak Jason vždycky pohodovým krokem dožene všechny oběti, který utíkají docela rychle ... Bohužel svými pohyby Jason pořád vypadá jako nemotora a to mu trochu na image zabijáka ubírá na důvěryhodnosti. Trochu slabší je i to, že na přehršel vražd, nepřipadne opět ani jedna originální, nebo taková, kteoru byste si fakt zapamatovali. Telekineze mi v tom vůbec neseděla a tak trochu jsem si říkal, jestli to bylo nutný vůbec do této série zatahovat. SPOILER v 7. pokračování Jasona zasáhl el. proud, byl do něj vystřílen zásobník z pistole, utrpěl několik nehezkých pádů, hořel, schytal asi 20 hřebíků do celýho těla, vybouchl, zřítila se na něj terasa ... vážně nevím, co na něj kdy zabere :D ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Pořád čekám, kdy se tahle série zlomí v nekoukatelný shit a ono to furt šlape... Navíc těžko uvěřit, že spojení Pátek třináctého a telekineze bude fungovat. A ono fuckt jo! Nemůžu si pomoct, ale Jason je každým dalším dílem čím dál větší bad-ass, tady v závěrečném souboji navíc odmaskován, aby se mohl pochlubit svým krásným faceliftem. Hlavní hrdinka sympoška, na kterou se dobře kouká, děj docela (světe div se) zajímavej. Asi se stávám fanouškem Friday the 13th. (A chci kurde vidět původní verzi, na kterou nehrábla ruka cenzorova, to bych se nebál jít s hodnocením do plných a označit sedmičku jako nejlepší díl. Škoda... :-/). ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (24)

  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)

Reklama

Reklama